Brigada Forestal al servei de la prevenció d’incendis a Vilopriu i altres municipis del Baix Empordà

Vilopriu.- Aquesta setmana, la brigada forestal del Consell Comarcal ha engegat les seves operacions de manteniment de les franges de protecció contra incendis a la localitat de Vilopriu.

El Consell Comarcal del Baix Empordà manté el seu compromís de col·laborar amb els ajuntaments de la comarca, en estreta coordinació amb el Departament d’Interior i la Diputació de Girona, amb l’objectiu de subratllar l’importància tant de l’obertura com del manteniment de les franges perimetrals destinades a la prevenció d’incendis forestals.
Desafortunadament, aquest estiu, caracteritzat per altes temperatures i un període de sequera, ha comportat la presència de nous riscos d’incendis forestals. Això posa de manifest la gran importància de garantir la continuïtat i el manteniment constant de les franges de protecció contra incendis.
Cal recordar que l’any 2020, l’Ajuntament de Vilopriu va dur a terme l’obertura inicial de les franges de protecció contra incendis en aquesta àrea, amb el suport financer del Consell Comarcal i la Diputació de Girona.
Aquest any, la brigada forestal impulsada pel Consell Comarcal del Baix Empordà, que va iniciar les seves activitats el passat juliol com a part del Programa Treball i Formació 2023, amb finançament del Servei d’Ocupació de Catalunya, la Generalitat de Catalunya i el Servei Públic d’Ocupació Estatal, ha estat requerida per l’Ajuntament de Vilopriu per dur a terme les operacions de manteniment de les franges de protecció contra incendis.
La consellera de Sostenibilitat i Acció Climàtica, Agnès Gasull, ha destacat la importància de continuar oferint suport a tots els municipis de la comarca, amb una atenció especial als municipis més petits, que disposen de recursos més limitats, per realitzar les feines d’obertura i manteniment de les franges perimetrals, ja que aquestes són l’única mesura eficaç de protecció davant dels incendis forestals.
Aquesta brigada forestal està formada per un peó i tres operaris i durà a terme les seves tasques durant un període d’un any. La seva tasca abastarà diversos municipis de la comarca que han sol·licitat els seus serveis, amb l’objectiu de continuar amb les accions de prevenció d’incendis mitjançant la neteja de les franges forestals.

Tags: ajuntaments, brigada, Consell Comarcal, franges d'autoprotecció, medi ambient, prevenció incendis, sequera, serveis, societat, vilopriu

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Notícia anterior
XIV Premis de Recerca Joan Torró i Cabratosa
Notícia següent
Detingut un conductor drogat per saltar-se un control, xocar contra el cotxe patrulla i ferir un mosso a Torrent

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes