Calonge fa realitat el projecte per “revitalitzar el poble” i passa a ser la primera ciutat de llibres de Catalunya

Calonge i Sant Antoni (ACN).- En menys d’un mes Calonge passarà a ser el primer poble de llibres de Catalunya. Ho serà gràcies a l’establiment de set noves llibreries al centre del municipi i que obriran simultàniament el proper divendres 10 de desembre.

Es tracta d’establiments de temàtiques diverses i que treballaran de manera “horitzontal“, segons ha explicat el regidor de Cultura del municipi, Norbert Botella.
A través d’aquest projecte, el consistori ha posat a disposició dels emprenedors una sèrie d’incentius fiscals i ajudes directes per tirar endavant els negocis. En aquest sentit, l’objectiu és que es tracti d’establiments “viables“, en el marc d’un pla estratègic per revitalitzar el centre històric del poble i fomentar el turisme cultural de qualitat.
La coordinadora del projecte, Montserrat Darnaculleta, explica que un dels principals objectius que tenen és poder atraure turisme cultural a Calonge i deixar de estar vinculats al “sol i platja” de la banda de Sant Antoni. “Volem que se’ns conegui per la quantitat de coses interessants que tenim com a municipi interior, allunyats de la costa“, ressalta.
Portem uns anys que el casc antic està apagat i creiem que la proposta pot portar una desestacionalització del turisme. Aquí volem que vingui gent durant tot l’any“, remarca Darnaculleta.

Set llibreries diferents
Els set llibreters que seran veïns de Calonge a partir d’aquest desembre han presentat els seus projectes, triats entre més d’un centenar. Hi haurà una botiga de còmics (Calonge Comics), una altra especialitzada en literatura infantil (Llibooks), una de viatge (La Viatgeria), una altra d’espiritual (La Cocollona), una centrada en l’Orient (Orient) i dues de generalistes (Libelista Calonge i Rals Llibres).

Un Sant Jordi cada mes
Darnaculleta explica que el projecte va estretament lligat a una programació cultural diferent. En aquest aspecte, la coordinadora ha revelat que pretenen “fer un petit Sant Jordi cada mes“. La proposta inclou fer un festival literari a Calonge, almenys un cap de setmana cada mes. També es preveuen actes que vinculin els llibres amb el tast de vins i amb el cinema.
Tot plegat s’ha presentat davant d’uns 150 veïns al pati de del Cercle Calongí. Tot i l’escepticisme inicial quan es va anunciar, la realitat és que els veïns es mostren “encantats” amb la iniciativa. “Molta gent marxa cap a pobles propers amb més comerç. Necessitàvem una proposta com aquesta“, explica l’Anna Maria, que veu “amb molt bons ulls” el projecte i que espera que es consolidi. “És el repte“, diu.

Tags: Calonge i Sant Antoni, comerç, cultura, llibreries, llibres, obertura, presentacio, projecte, societat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Notícia anterior
L’Ajuntament de Santa Cristina d’Aro recull les deixalles de 7 abocaments
Notícia següent
Investiguen si un cadàver que s’ha trobat a Mallorca és el de l’home desaparegut a les Illes Medes fa vint dies

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes