Calonge i Sant Antoni canvia més de 4.700 lluminàries de la via pública

La renovació de l’enllumenat permetrà a l’Ajuntament estalviar uns 170.000€/any en consum d’energia i manteniment, i reduir el 60,7% les emissions de CO2, de la xarxa d’enllumenat públic

Calonge i Sant Antoni .- L’Ajuntament Calongí ha iniciat els treballs de substitució de més de 4.700 lluminàries de l’enllumenat públic del municipi amb un triple objectiu: reduir el consum d’energia, disposar d’un sistema d’il·luminació intel·ligent i reduir les emissions de CO2. Amb aquesta actuació el municipi de Calonge i Sant Antoni disposarà del totes les lluminàries amb tecnologia led que permetrà millorar la il·luminació dels carrers, modernitzar l’enllumenat i també millorar la gestió energètica i el manteniment preventiu i correctiu. A això s’hi afegeix l’estalvi econòmic en el consum d’energia i el manteniment, que suposarà una reducció d’uns 170.000€ anuals.

El canvi de més de 4.700 lluminàries, el 90% de les que actualment estan en funcionament, s’emmarca en el projecte Smart City de Calonge i Sant Antoni, i suposa una inversió de gairebé 1.300.000€, inversió que l’Ajuntament preveu amortitzar en 7 anys i mig, gràcies a l’estalvi en la factura d’electricitat i a la reducció dels costos de manteniment. Les noves lluminàries també porten incorporat un driver programable per poder regular la intensitat lumínica i implantar un sistema de gestió de l’energia. Com a enfoc estratègic alhora de gestionar la informació de la xarxa d’enllumenat públic, s’instal·larà una xarxa LoraWan, una xarxa de comunicacions interna del municipi en propietat i que per tant, no tindrà despeses de funcionament i permetrà no dependre de les grans infraestructures de telecomunicacions que en certs moments de l’estiu es poden veure saturades.

La instal·lació de les noves lluminàries suposarà també una reducció del 60,7%,en les emissions de CO2, seguint els objectius marcats pel Pacte d’Alcaldes 2030, al qual Calonge i Sant Antoni està adherit. Aquest acord estableix com a objectius la reducció d’un mínim del 40% de les emissions de CO2 l’any 2030, mitjançant la millora de l’eficiència energètica i un major ús de les energies renovables. El canvi de lluminàries suposarà un salt qualitatiu tant a nivell lumínic com d’eficiència energètica gràcies a la tecnologia LED en les lluminàries de via pública, i suposarà un avanç important de cares a donar compliment al compromís de reducció del 40% de les emissions de CO2 el 2030.

Els treballs d’instal·lació de les noves lluminàries es preveu que acabin a finals d’any.

Tags: Ajuntament de Calonge, enllumenat públic, il·luminació, led, medi ambient

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Notícia anterior
Neus Mar, Tània Matas, Peix Fregit i Palamós Gospel Choir, se sumen al concert solidari que diumenge organitza Creu Roja Palamós
Notícia següent
Santa Cristina celebrarà el Dia Mundial del Patrimoni Audiovisual amb l’arxiu de l’il·lusionista Xevi

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes