Calonge i Sant Antoni desenvolupa una plataforma Smart City per gestionar el Big Data

Calonge i Sant Antoni.- L’Ajuntament de Calonge i Sant Antoni continua avançant en el camí Smart City.

Un dels principals projectes que actualment està desenvolupant és la creació d’una plataforma que permetrà gestionar en temps real un gran volum de dades –Big Data– i extreure les conclusions necessàries per millorar l’eficiència i la gestió dels recursos públics. Millorar la gestió del servei de recollida de residus, fer més eficient el sistema d’enllumenat públic o reduir el consum energètic dels edificis municipals són alguns dels objectius que es podran assolir amb una gestió intel·ligent de les dades. Aquesta plataforma Smart City s’alimentarà dels diferents sensors que s’instal·laran en la via pública i a dependències municipals. Aquest gran volum de dades es transformarà en quadres de comandaments analítics, visors de dades i aplicació d’intel·ligència artificial que ha de permetre una gestió més intel·ligents dels recursos econòmics i serveis. L’Ajuntament podrà d’aquesta manera prendre decisions per millorar l’eficiència, i a l’hora conèixer en temps real les dades de milers de sensors mitjançant la tecnologia Big Data.
Actualment l’Ajuntament ja té sensoritzats part dels sistemes de reg, el servei de recollida de residus, càmeres de videovigilància, un district heating a la zona escolar i esportiva de Calonge, entre d’altres. Ara Calonge i Sant Antoni avança en el què s’anomena l’IOT (Internet of Thinks – Internet de les Coses). Això vol dir implementar sensors que permetin alimentar una gran base de dades que es gestionarà a través de la plataforma Smart City que s’està desenvolupant. Aquestes dades, un cop treballades a través d’aquesta plataforma de gestió i aplicant intel·ligència artificial permetrà prendre decisions encaminades a reduir la contaminació i fer més eficients els serveis municipals. El proper pas en la sensorització serà la substitució de gairebé 5.000 punts de llum per llums sensoritzades amb tecnologia led. Un altre dels passos que s’executarà l’any vinent és la instal·lació de càmeres de videovigilància a tot el municipi, que no només serviran per millorar la seguretat, sinó que també permetran recollir dades de volum de mobilitat, freqüència i horari, així com la sensorització d’aparcaments. A banda d’això, la plataforma Smart City també permetrà treure rendiment de les dades del servei de recollida de residus. Amb la implantació del servei porta a porta es va incorporar la sensorització dels cubells de recollida de residus i dels vehicles. Això permet recollir un gran volum de dades sobre la quantitat de residus recollits, l’increment del reciclatge, i també permetrà optimitzar els trajectes dels camions de recollida, entre d’altres.
Calonge i Sant Antoni vol ser una ciutat de referència en “Smart Cities” i per a les ciutats mitjanes de Catalunya. El projecte té un gran component d’innovació perquè es tracta d’una infraestructura on ha calgut adaptar els referents disponibles (de grans ciutats com Barcelona o Valencia) a les dimensions d’aquest municipi.

Tags: Ajuntament, big data, Calonge i Sant Antoni, enllumenat, estalvi energètic, internet, noves tecnologies, residus, serveis, Smart Town, societat, tecnologia
Notícia anterior
Comença el període de presentació propostes pel guardó Bisbalenc/a de l’Any 2021
Notícia següent
Gala d’entrega dels Premis Les Gavarres 2021

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes