Calonge i Sant Antoni redacta el Pla Local d’Habitatge

Calonge i Sant Antoni.- L’Ajuntament de Calonge i Sant Antoni ha començat la redacció del Pla Local d’Habitatge, un document que definirà les estratègies i propostes a desenvolupar per fomentar el dret de la ciutadania a accedir a un habitatge digne i en condicions assequibles.

El Pla Local d’Habitatge serà un document estratègic que definirà el camí a seguir per aconseguir aquest objectiu en el marc del període 2021-2026.
Aquest document, que està previst que estigui enllestit a finals d’aquest any, serà un instrument de planificació que permetrà definir les polítiques en matèria d’habitatge, un cop detectades les principals necessitats i problemàtiques del municipi. Es tracta d’un estudi transversal que aportarà una visió global i estratègica, fent un analisi de la situació de l’habitatge a Calonge i Sant Antoni amb una mirada transversal, valorant elements com l’urbanisme, la rehabilitació i el parc existent o els serveis socials, entre d’altres.
La redacció del Pla Local d’Habitatge ja ha començat i s’estructurarà en diferents fases. La primera fase serà d’anàlisi i diagnosi sobre l’estat de l’habitatge al municipi. En aquest primer pas es vol obtenir una radiografia de la realitat del municipi en matèria d’habitatge analitzant el marc urbà i territorial, les característiques de les persones i les llars del municipi, el parc d’habitatges, el planejament urbanístic i els recursos i les iniciatives existents.
La segona fase definirà el pla d’acció, amb els objectius, directrius, estratègies i propostes d’actuació. En aquest moment es definirà cap on s’ha d’encaminar la política local d’habitatge dels propoers 6 anys, en base a l’anàlisi i diagnosi realitzades. També en aquesta fase es definiran els objectius específics, el calendari i el finançament de les actuacions previstes, així com la manera d’executar-les.
La tercera fase serà la de la tramitació del propi Pla Local d’Habitatge fins a la seva aprovació definitiva per part del Ple de Calonge i Sant Antoni.
El procés de redacció del Pla Local d’Habitatge també buscarà la participació dels principals agents en matèria d’habitatge i de la ciutadania. Per aquest motiu el pla s’acompanyarà d’un procés de participació ciutadana estructurat en dos parts. Una primera de participació interna, amb la creació d’una comissió de seguiment amb tècnics i representants municipals, i una segona part en la qual s’obrirà la participació a la ciutadania per recollir les visions i suggeriments dels veïns i veïnes del municipi.

Tags: Ajuntament, Calonge i Sant Antoni, habitatge, pla, serveis, societat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Notícia anterior
La revetlla de Sant Joan 2020 a Torroella de Montgrí i l’Estartit
Notícia següent
La Fundació Salut Empordà gestionarà la Clínica de la Santa Creu de Figueres a partir de setembre per garantir la continuïtat del centre

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes