Calonge i Sant Antoni.- L’Ajuntament de Calonge i Sant Antoni contractarà 24 agents cívics per a una temporada d’estiu que es preveu “molt bona” i “amb optimisme”.
El consistori ha organitzat aquest divendres al Castell de Calonge, un acte informatiu amb una quarantena d’assistents del sector turístic, com hotels, càmpings, turisme rural, agències de lloguer d’apartaments i restaurants. Per una de les properes activitats, la revetlla de Sant Joan, i davant les recomanacions del Procicat, només es tancaran les cales per evitar possibles incendis mentre que la platja de Sant Antoni, Es Monestrí i Torre Valentina no es clausuraran i es limitarà tres zones per llançar petards. La jornada, liderada per l’Àrea de Turisme, ha servit per presentar el full de ruta turístic a curt i mig termini i ha comptat amb la presència de l’alcalde, Jordi Soler; els regidors Joan Caner (Turisme i Platges), Albert Ros (Salut i Mobilitat), Alberto Mas (Seguretat) i Arturo Prades (Regidor d’Hisenda i Promoció Econòmica) i Jo Sanmartí, tècnica de l’Àrea de Turisme.
Jordi Soler ha explicat que “volem que sigui un estiu molt diferent a l’anterior; hi hem posat molts esforços per tornar a viure un estiu com el del 2019 i anteriors i perquè la zona mes turística del poble torni a lluir. L’optimisme està imperant en el sector i nosaltres hi apostem”. Segons Joan Caner, “creiem que serà una temporada molt bona, serà diferent, però les previsions són bones. Hem de treballar alineats amb el sector i ser una única màquina. De moment, treballem a curt i a mitjà termini amb accions d’ara fins a final d’any”.
Del 28 de juny al 5 de setembre Calonge i Sant Antoni comptarà amb 24 agents cívics que vetllaran que hi hagi, segons Albert Ros, un “clima i sensació de seguretat, de control i higiene” a les platges i altres zones del municipi. Alberto Mas ha destacat que és clau tenir el municipi “net i amb seguretat” i s’incrementarà, en un 20%, la plantilla de cossos de seguretat. Arturo Prades ha recordat, a través del Pla de Xoc, les línies d’ajuts de l’Ajuntament de Calonge i Sant Antoni a autònoms i empreses, amb imports de fins a 6.000 € per incentivar la contractació.
Per la revetlla de Sant Joan el Procicat té notificat una sèrie de recomanacions als municipis de Catalunya per evitar grans aglomeracions, com controlar l’accés i l’aforament a les platges. Les platges no es tancaran “perquè no hi sol haver problemes i perquè és un espai molt gran i difícil de controlar els 2 km de distància”. No obstant això, es limitaran tres zones per llançar petards amb l’objectiu que s’embruti el menys espai possible. El que sí es clausuraran són les cales “pel perill que es facin fogueres, ja que la vegetació està molt a prop”, afegeix Caner. Referent a les platges, el consistori ha explicat que recentment ha destinat 40.000 € pel moviment de 8.000m2 de sorra i poder adaptar les zones. “No es una despesa, és una inversió, ja que la platja és el nostre motor”, ha destacat el regidor de Turisme i Platges. Els assistents han pogut mostrar les seves inquietuds i necessitats a les diferents àrees de l’ajuntament.
Full de ruta amb tres fases
Després d’un any molt complicat amb la crisi sanitària i econòmica ocasionada per la Covid-19, que ha afectat de ple el turisme, l’Ajuntament de Calonge i Sant Antoni encara aquesta temporada amb unes previsions molt altes d’èxit i màxims històrics d’afluència i visitants al municipi, destacant la importància de treballar conjuntament amb el sector privat.
Per elaborar aquest full de ruta s’han definit tres fases: la primera, d’estudi; la segona, de cooperació i cocreació amb reunions amb el sector privat; i una tercera de definició de les accions i les línies estratègiques a seguir. La convocatòria d’aquesta jornada ha anat destinada a hotels, càmpings, turisme rural, agències de lloguer d’apartaments i restaurants de Calonge i Sant Antoni.