Campanya per foragitar estornells i pardals dels espais públics de Palamós

Palamós.- Les nombroses colònies d’estornells i pardals situades en diverses zones urbanes segueixen provocant diverses molèsties al veïnat de l’entorn, motivades bàsicament per l’elevat soroll que fan tant a primera hora del matí com a darrera hora del vespre, així com pel volum d’excrements que generen, embrutant mobiliari urbà, carrers i cotxes.

Prova pilot amb vols de falcons, llums làser i pirotècnia
Davant aquesta situació l’Àrea de Medi Ambient de l’Ajuntament de Palamós ha realitzat durant aquesta setmana una prova pilot, dirigida principalment a les colònies d’estornells i pardals, amb l’objectiu de foragitar aquestes aus fora del nucli urbà.
La prova s’ha centrat en el parc urbà dels Països Catalans, on es calcula que si poden concentrar prop d’un miler d’aquests ocells, però també en punts dels passejos del Mar i de les Pites, o de la plaça Sant Pere, ubicats en àmbits del nucli urbà del municipi i poblats d’arbres, que es converteixen en refugi habitual d’aquestes aus.
D’aquesta manera s’ha estat actuant, mitjançant una empresa especialitzada i coincidint amb la posta del sol, amb la utilització de diversos sistemes que inclouen, segons necessitat, vols de falcons, llums làser o pirotècnia, mitjançant els quals es foragiten les colònies d’estornells i pardals que pernocten en els àmbits afectats.
L’Àrea de Medi Ambient de l’Ajuntament de Palamós ha fet aquesta prova pilot a l’espera de valorar els seus resultats, que no s’obtindran fins passat un temps, quan es pugui comprovar si els estornells tornen a situar-se en grans colònies en aquest indret. Si els resultats són els desitjats, la mesura s’aplicarà en altres espais públics de la vila.
A Palamós la concentració d’estornells i pardals se situa en les zones arbrades del nucli urbà. Les molèsties ocasionades per les colònies d’estornells provoca les queixes dels veïns d’aquestes zones i dels usuaris d’equipaments infantils i d’espais d’esbarjo ubicats principalment en parcs.

Falcons i àligues també per als gavians
En l’època de cria del gavià argentat, l’Àrea de Medi Ambient de l’Ajuntament de Palamós també realitza campanyes per a la reducció de la presència d’aquestes aus, molt prolífiques a la vila, actuant en espais municipals, o als patis de les escoles del municipi.
Amb aquest objectiu s’activa, durant tot el procés de posta dels gavians, l’actuació continuada de vols de falcons i àligues per tal d’aconseguir foragitar els gavians d’aquests espais i minimitzar la presència d’aquestes aus.

Tags: ajuntament de Palamós, medi ambient, molèsties, ocells, palamós, prova pilot

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Notícia anterior
Territori millora el ferm i retira arrels de la carretera GI-664 entre Cassà i Sant Sadurní de l’Heura
Notícia següent
Palafrugell acull una jornada Multiesports amb tot l’alumnat de 1r d’ESO

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes