Can Genís de Palafrugell ofereix un servei de Suport a l’Ocupació Juvenil

Palafrugell.- Can Genís torna a oferir un servei de Suport a l’Ocupació Juvenil. Així doncs, les persones joves del municipi tenen a la seva disposició aquest servei que aposta per promoure i mantenir la continuïtat formativa i facilitar la seva transició del sistema educatiu al món laboral.

El servei ofereix, a través de la figura de personal orientador, atenció directa d’informació i orientació a joves de 16 a 29 anys els dimecres de 12.30 a 19 hores i dilluns, dimarts, dijous i divendres de 8 a 14.30 hores a Can Genís.

Qui hi pot participar?
Poden beneficiar-se d’aquest servei les persones joves d’entre 16 i 29 anys i, prioritàriament, la població jove més vulnerable fins als 24 anys amb una major necessitat d’orientació i acompanyament en el foment de la formació, i/o retorn a l’àmbit educatiu i l’acompanyament a la incorporació al mercat laboral.

Quin és l’objectiu del programa?
Aquest nou programa té l’objectiu principal de promoure i mantenir la continuïtat formativa mitjançant un acompanyament individualitzat, suport i mentoria de l’alumnat en risc d’abandonament escolar prematur o que ja hagin abandonat, per tal de reconduir-los al sistema educatiu. D’altra banda, també es pretén dotar d’estabilitat a la figura de personal orientador. De manera que es puguin dissenyar estratègies per promoure la continuïtat formativa, en un termini de 3 anys, segons un procés de cooperació i coordinació.

Quin servei s’ofereix?
El programa ofereix actuacions directes d’informació, orientació i acompanyament als i les joves per la continuïtat formativa i donant suport en la transició en la recerca de feina.
• Orientació per trobar un itinerari formatiu motivador.
• Acompanyament per definir l’objectiu laboral, identificar les competències bàsiques i transversal, així com de millorar de l’accés al mercat de treball (disseny de currículum, conèixer els canals, eines i tècniques de recerca de feina).
• Sessions individuals i grupals per a facilitar el coneixement del mercat de treball i de les alternatives ocupacionals i formatives.
• Mobilitat Internacional.
També es facilita el disseny d’itineraris formatius i/o laborals personalitzats i en la millora de competències d’accés a l’ocupació, oferint els recursos més convenients en funció de les característiques personals i/o socials de cadascú. Així s’assegura una resposta integral que impulsi la formació professionalitzadora del jove i una posterior inserció laboral de qualitat.
D’altra banda, també es realitzaran sessions informatives i de primer contacte amb les persones joves als centres educatius i del sistema de formació professional integrada. Així mateix, es desenvolupen actuacions conjuntes amb professionals de centres educatius, i/o d’altres dispositius sociolaborals, com entitats formatives, de serveis socials i salut, etc. També hi col·laboren els centres educatius de Palafrugell, el Centre Municipal d’Educació, el Centre d’Atenció Primària, l’Àrea de Benestar Social i Ciutadania i l’Institut de Promoció Econòmica de Palafrugell.
Aquest programa es porta a terme gràcies a la col·laboració de l’Ajuntament de Palafrugell, està promogut i impulsat pel Servei d’Ocupació de Catalunya, la Generalitat de Catalunya i cofinançat pel Fons Social Europeu FSE + de Catalunya 2021-2027.

Tags: Ajuntament de Palafrugell, atenció ciutadana, educacio, formació, inserció laboral, joventut, joves, ocupació, orientació, Palafrugell, serveis, societat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Notícia anterior
Esportcat renova el suport al Massi Baix Ter Women’s Team per continuar generant ciclistes referents i projectant el potencial de l’esport femení català
Notícia següent
“El Tigre” inicia el cicle teatre professional “Guíxols Escena”

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes