• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer
Revista del
Baix Empordà
Empordà
Gastronòmic
  • Actualitat
    • Societat
    • Cultura
    • Salut
    • Patrimoni
    • Medi ambient
    • Gavarres
    • Esports
    • A peu pel Baix Empordà
    • A la vila del Peix Fregit
    • Serveis
  • Gastronomia
    • El rebost d’en Llenas
  • Agenda
  • La revista
  • Hemeroteca
  • Llibres
  • Qui som
  • Contacte

Cara i creu de la Setmana Santa a comarques gironines: reserves a l’alça però amb la meitat d’allotjaments oberts

18 de Març de 2021

Lloret de Mar / Constantins / Calonge (ACN).- La Setmana Santa i la supressió de les restriccions de mobilitat ha reactivat el sector turístic que ja tenen un gran volum de reserves sobretot en les destinacions de costa i muntanya, que des de finals de la setmana passada molts allotjaments van començar a rebre reserves.

De tota manera, el sector encara anirà a mig gas a la demarcació de Girona. A la Costa Brava centre tan sols obriran la meitat dels hotels i els càmpings ho faran un 40%. Tots aquells qui obren, però, ja tenen un 80% les places plenes. L’aixecament del confinament comarcal, però, és insuficient per a reactivar algunes destinacions internacionals com ara Lloret de Mar. En aquest municipi es preveu que només un 10% aixequin la persiana aquesta Setmana Santa.
A la Costa Brava Centre, l’augment de reserves ha anat en paral·lel amb el dels hotels que, tot i no tenir-ho previst, han decidit obrir per Setmana Santa. El punt d’inflexió va ser divendres passat, quan el Govern va anunciar que aixecava el confinament comarcal i permetia desplaçaments en grups bombolla.
“Des d’aleshores, hem rebut moltes més consultes als portals i les reserves han anat creixent“, explica la gerent del Grup Costa Brava Centre, Judit Lloberol. “I a partir d’aquest dilluns, l’augment ja ha estat considerable“, hi afegeix. Això, de retruc, ha comportat que més hotels s’hagin animat a obrir. “Confiem que, per aquesta Setmana Santa, ja siguin el 50% dels associats“, diu Lloberol.
La gerent agraeix que s’hagi donat aire al sector. Però tampoc amaga quins haurien de ser els propers passos, si la pandèmia ho permet. “En les properes setmanes, ens agradaria que es flexibilitzessin els aforaments, per poder arribar al 50% als interiors, i també esperem l’obertura de fronteres“, diu Lloberol.
De reserves, n’arriben tant per Setmana Santa com també per a aquest mateix divendres i dissabte. “La gent té ganes de sortir; i de fet, dels que estan oberts, ja hi ha establiments on s’ha arribat al 100%“, concreta la gerent.

“Ens faltaven mans”
El Parkhotel San Jorge de Calonge és un dels qui ja estan a punt de penjar el cartell de “complert”. La seva directora, Irene Elias, admet que a finals de la setmana passada “realment faltaven mans per poder agafar les reserves i les trucades dels clients“.
L’hotel s’ha mantingut obert des del 18 de maig de l’any passat (coincidint amb el pas a fase 1 de la desescalada). Té 121 habitacions –de les quals, algunes es reserven per si cal fer aïllaments– i a principis d’aquesta setmana, ha arribat a tenir-ne 72 de plenes. “Ha estat tota una sorpresa; i de cara a Setmana Santa, ja gairebé freguem el 100%“, diu Elias.
Apart de les reserves de famílies catalanes, ja se n’ha començat a rebre alguna de francesos. Però la directora del parkhotel també admet que, de moment, tot el gruix es concentra entre finals de març i principis d’abril. Més enllà de Setmana Santa, el número de reserves és “molt petit“. “La gent té ganes de tornar a venir a la Costa Brava, però encara està molt pendent de veure què passa“, diu Elias, en referència a possibles noves restriccions.

Un 75% d’ocupació al Pirineu gironí
L’hostaleria del Ripollès ha rebut amb “molta il·lusió” l’aixecament del confinament comarcal després de setmanes de tancament. El president de l’Associació d’Hostaleria del Ripollès, Fran Barroso, confirma que han començat a entrar reserves per aquest cap de setmana, que coincideix amb el tret de sortida de la Fira de les 40 hores de Ripoll, tot i la previsió de mal temps. En el cas dels hotels, l’ocupació se situa entre un 70% i un 75%, aprofitant que les pistes de Núria i Vallter2000 podran rebre esquiadors de tot Catalunya, sempre que es desplacin amb el seu grup bombolla. Nou de cada deu reserves són de visitants de l’àmbit metropolità.
El sector constata que “hi ha ganes de sortir” i veuen aquesta reobertura com a un “pas més” cap a la recuperació. Tot i això, s’ho miren amb cautela i amb l’esperança que, finalment, la Generalitat allargui l’horari permès dels establiments per poder tornar a fer sopars. Segons Barroso, “això seria un marc ideal i un baló d’oxigen per Setmana Santa“.

Inici testimonial a Lloret de Mar
Una situació ben diferent és la que hi ha entre els hotelers de Lloret de Mar. Malgrat que els empresaris asseguren que no paren de rebre trucades per saber si els establiments obriran o no, la realitat és que només ho faran una desena dels 127 que hi ha actualment. El president del Gremi Hoteler de Lloret de Mar, Enric Dotras, ha recordat que els turistes catalans representen el 20% de tots els mercats que té aquest municipi gironí. Dotras creu que “és una xifra molt elevada” però “insuficient” com per reactivar grans infraestructures d’hotels com els que hi ha a Lloret.
Per això Enric Dotras ha assegurat que tan sols obriran les portes alguns hotels familiars i de petites dimensions de cara a la Setmana Santa. La resta, queden a l’espera de si s’aixeca el confinament perimetral de Catalunya o no. Per Enric Dotras, és clau que les administracions permetin el pas de turistes amb un certificat de vacunació. “Oi que acceptem persones amb un passaport de qualsevol país del món? Doncs podem fer el mateix amb el certificat de vacunació que tingui cada nació“, ha afegit el president del Gremi.
De fet, Dotras creu que aquesta solució permetria “no perdre més temps” en l’arribada de turistes a Catalunya mentre no es posa en funcionament el passaport sanitari europeu, previst pel juny. Tot i així, Enric Dotras ha assegurat que els hotels estan rebent “moltes trucades” de gent de totes les nacionalitats interessant-se per si podran venir o no aquest estiu a Lloret de Mar. “Tenim un client molt fidel que no es vol perdre la seva visita a la Costa Brava“, ha afirmat el president del Gremi Hoteler.

El 40% dels càmpings, oberts
L’aixecament del confinament comarcal ha “animat” el 40% dels establiments de l’Associació de Càmpings de Girona a reobrir per Setmana Santa. Són, en total, 29 càmpings, dinou ubicats a la costa i deu a l’interior. El gerent de l’associació, Ward Wijngaert, ha explicat que, arran de la flexibilització de les restriccions, han rebut una veritable “explosió” de reserves.
“Des de l’anunci i fins a l’actualitat, els càmpings que tenien anunciada la reobertura han pogut anar esgotant les places en allotjaments tipus bungalou però la reserves en parcel·les van més lentes perquè són un perfil de client que se sol esperar a assegurar-se que farà bon temps“, ha explicat Wijngaert. Així, l’associació espera superar el 50% d’ocupació als càmpings que han apostat per reprendre l’activitat.
Segons concreta el gerent, els establiments que aposten per obrir per Setmana Santa són aquells on hi ha més presència de clients catalans. En alguns càmpings de l’interior representen el 100%, mentre que a la costa la meitat del públic sol ser internacional, especialment europeu. Per això, Wijngaert sosté que el 60% dels càmpings esperen a l’aixecament del tancament perimetral de Catalunya per obrir.
“L’increment de reserves ens desperta molt d’optimisme perquè veiem que la gent té ganes de venir de càmping, però encara necessitem l’arribada del client internacional“, ha afegit el gerent. En aquest sentit, subratlla que els establiments que encara continuen tancats treballen amb la previsió de poder obrir cap a mitjans maig, quan es preveu que ja puguin arribar els campistes més assidus, provinents d’Holanda, Alemanya, Suïssa o Anglaterra.
L’associació reivindica que els càmpings són espais segurs, on es compleixen tots els protocols sanitaris i una oferta turística “a l’aire lliure“. Wijngaert ressalta la pandèmia ha tingut una part positiva, i és que el client català “ha trobat el camí cap als càmpings“, una oferta turístic que anys enrere era “la gran desconeguda” per al públic del país.
Un dels establiments que, precisament, es nodreix que públic de l’àrea de Barcelona és el Can Bora Lodges, a Constantins, Sant Gregori. El propietari del càmping, Joost Koenders, ha explicat que en menys d’una setmana ja té pràcticament totes les places de bungalou ocupades.

Les cases de turisme rural, reactivades
Pel que fa als establiments de turisme rural també veuen amb esperança l’arribada de la Setmana Santa. Actualment ja tenen una ocupació superior al 80% a les cases de muntanya i l’interior de la demarcació. A principis de la setmana passada ja van començar a notar un allau de reserves en vistes que el Govern preveia aixecar el confinament comarcal. Reserves que s’han anat materialitzant.
Pel que fa a les cases de turisme rural de la zona de la costa, l’ocupació és lleugerament més baixa, ja que se situa al 60%. Des del sector, però, demanen que s’aclareixi la normativa ja que hi ha molts establiments de més de 10 persones que no saben si poden obrir o no. El motiu és que el Procicat només permet el trajecte en cotxe dels grups de convivència, però els establiments no saben si ells poden acceptar grups de diferents bombolles. Això ha fet que hi hagi algunes cases que han paralitzat les seves reserves a l’espera que l’administració aclareixi la normativa.

Arxivat com a: Alt Empordà, Baix Empordà, Comerç, Serveis, Societat, Turisme Etiquetat com a: Alt i Baix empordà, càmpings, cases rurals, Comarques gironines, coronavirus, Costa Brava Centre, hostaleria i turisme, hotels, previsions, reserves, serveis, Setmana Santa, societat, temporada turística, turisme

Reader Interactions

Deixa un comentari Cancel·la les respostes

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Barra lateral primària

Revista del Baix Empordà i Empordà Gastronòmic és una publicació trimestral d’àmbit comarcal de difusió dels valors culturals i històrics del Baix Empordà: el seu patrimoni arquitectònic tan ric –especialment l’iber i el medieval–, els seus paisatges tan admirats –el mar i la muntanya–, així com també els seus personatge i oficis, l’art i la literatura, l’educació, el medi ambient o les tradicions.

#josocemporda
#joemplantoalemporda

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l'Empordà gratuïtament al teu correu

Segueix-nos

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

Catalunya News

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l'Empordà gratuïtament al teu correu

Footer

Facebook

Facebook Pagelike Widget

Instagram

Treballadors de la fàbrica Conrado Vilar de @calo Treballadors de la fàbrica Conrado Vilar de @calongesantantoni a la dècada de 1930. Autor desconegut, fons Josep Fort. És una de les imatges que il·lustren l'article "Visió històrica de la fàbrica de suro de can Conrado Vilar" de Víctor Pou, que trobareu al número 80 de la @rbaixemporda, "Espies a la Costa Brava", ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 26 d'Empordà Gastronòmic, "Xefles"
#suro #calongeisantantoni #fabrica #historia #industria #seglexx #fotosantigues #costabrava #gavarres #premsacomarcal
El congre, sabor i tradició en hores baixes", d'A El congre, sabor i tradició en hores baixes", d'Alfons Garrido (@museudelapesca de @visitpalamos). Podeu llegir l'article complet al número 26 d'Empordà Gastronòmic, "Xefles", ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 80 de @rbaixemporda, "Espies a la Costa Brava"
#empordagastronomic #gastronomia #pesca #congre #cuinamarinera #cuinatradicional #cuinadepescadors #peix #palamós #costabrava #premsacomarcal
La barraca de les Rabioses és un dels 554 element La barraca de les Rabioses és un dels 554 elements patrimonials que recull fins ara l'inventari de patrimoni cultural del Parc natural del Montgrí @pnmmbt realitzat per l'arqueòleg Ferran Codina. Tota la informació al número 80 de la @rbaixemporda, "Espies a la Costa Brava", ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 26 d'Empordà Gastronòmic, "Xefles"
#montgri #parcnaturaldelmontgrí #torroellademontgri #ullà #bellcairedemporda #lescala #patrimoni #patrimonicultural #pedraseca #cultura #historia #costabrava #premsacomarcal
"Cocotxes de bacallà amb pil-pil, all, bitxo i tòfona", de Dovarly Muñoz i Miguel Garcia (xefs del restaurant @kaospalamos a @visitpalamos). Trobareu aquesta i moltes altres receptes al número 26 d'Empordà Gastronòmic, "Xefles", ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 80 de @rbaix, "Espies a la Costa Brava"
#empordagastronomic #gastronomia #cuinacatalana #receptes #bacalla#cocotxas #palamos #costabrava #premsacomarcal
Foto de Santa Cristina d'Aro de Pere Rigau Roch de Foto de Santa Cristina d'Aro de Pere Rigau Roch de la dècada de 1940 feta des de Salom. És una de les imatges que il·lustren l’article “Santa Cristina d’Aro a finals del segle XIX” de @gloriajaraalberti, que trobareu al número 80 de la @rbaixemporda, “Espies a la Costa Brava”, ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 26 d’Empordà Gastronòmic, “Xefles"
#santacristinadaro #seglexx #historia #territori #fotosantigues #queboniceslempordà #costabrava #premsacomarcal
"Musclos amb salsa marinera", de @quimcasellas.cas "Musclos amb salsa marinera", de @quimcasellas.casamar (xef del restaurant @casamarllafranc a @visitapalafrugell). Trobareu aquesta i moltes altres receptes al número 26 d'Empordà Gastronòmic, "Xefles", ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 80 de @rbaix, "Espies a la Costa Brava"
#empordagastronomic #gastronomia #musclos #cuinamarinera #receptes #costabrava #premsacomarcal
El Cabo San Vicente des del passeig marítim de @v El Cabo San Vicente des del passeig marítim de @visitpalamos (1967). Imatge del Fons Collell que il·lustra l'article "Creuers turístics a Palamós (1928-2022)", de @joaquimserrabech (Associació Gironina d'Amics de la Mar). El trobareu al número 80 de la @rbaixemporda, "Espies a la Costa Brava", ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 26 d'Empordà Gastronòmic, "Xefles"
#palamós #passeigdemar #turisme #creuers #historia #costabrava #fotosantigues #premsacomarcal
"Arròs carnaroli, galta de vedella, tòfona, roma "Arròs carnaroli, galta de vedella, tòfona, romaní i xocolata", de @jordvallespi (xef del restaurant @pahissadelmas a @visitpals). Trobareu aquesta i moltes altres receptes al número 26 d'Empordà Gastronòmic, "Xefles", ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 80 de @rbaixemporda, "Espies a la Costa Brava"
#empordagastronomic #gastronomia #pals #arrosdepals #cuinacatalana #cuinaempordanesa #receptes #costabrava #premsacomarcal
"Vestint la Mort: evolució històrica del vestuar "Vestint la Mort: evolució històrica del vestuari de la Dansa de la Mort de la @processo_verges", de @francesc.bosch.torrent (Professor d'història i cronista). Podeu llegir l'article complet al número 80 de la @rbaixemporda, "Espies a la Costa Brava", ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 26 d'Empordà Gastronòmic, "Xefles"
#verges #setmanasanta #dansadelamort #processo #cultura #historia #tradició #vestuari #costabrava #premsacomarcal
"Conill a la caçadora amb carxofes, cansalada fre "Conill a la caçadora amb carxofes, cansalada fresca i cargols", de @tomasbrull (xef de @lacalataverna a @visitpalamos). Trobareu aquesta i moltes altres receptes al número 26 d'Empordà Gastronòmic, "Xefles", ja la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 80 de la @rbaixemporda, "Espies a la Costa Brava"
#gastronomia #cuinatradicional#menjardecollons #cuinaempordanesa #cuinaempordanet #receptes #conill #carxofes #cargols #costabrava #premsacomarcal
"Art romànic: Sant Iscle d'Empordà", de Pau Roig "Art romànic: Sant Iscle d'Empordà", de Pau Roig. Podeu llegir l'article complet al número 80 de la @rbaixemporda, "Espies a la Costa Brava", ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 26 d'Empordà Gastronòmic, "Xefles"
#artromanic #romàniccatalà #esglesiesdecatalunya⛪️ #cultura #patrimoni #patrimonicultural #costabrava #queboniceslempordà #premsacomarcal
"Truita vaga de margaridetes i espàrrecs de marge "Truita vaga de margaridetes i espàrrecs de marge", de @iolandabustos (xef biodinàmica especialitzada en flora comestible). Trobareu aquesta i moltes altres receptes al número 26 d’Empordà Gastronòmic, “Xefles”, ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 80 de la @rbaixemporda, “Espies a la Costa Brava”
#empordagastronomic #gastronomia #cuinaambflors #flors #cuinacatalana #cuinatradicional #receptes #truita #esparrecsdemarge #costabrava #premsacomarcal
"Natura i territori: Els espies de la nit", de @ra "Natura i territori: Els espies de la nit", de @ramotgarcia (President del @grupnaturasterna) i fotografies de @rosamatesanz. Podeu llegir l'article complet al número 80 de la @rbaixemporda, "Espies a la Costa Brava", ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 26 d'Empordà Gastronòmic, "Xefles"
#espiesalacostabrava #fauna #ocells #ocellscatalans #gamarus #natura #naturasterna #patrimoninatural #costabrava #valldaro #premsacomarcal
"En aquesta equació màgica de la cuina empordane "En aquesta equació màgica de la cuina empordanesa del ‘mar i muntanya’ el mar per mi sempre hi té un pes més destacat”. Podeu llegir l’entrevista de Pau Roig amb el xef @enricherce, autor de “Deliciós mar” (@cossetaniaedicions), al número 26 d’Empordà Gastronòmic, “Xefles”, ja la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 80 de @rbaixemporda, “Espies a la Costa Brava”
#gastronomia #cuinamarinera#pesca #pescadors #cuinamarimuntanya #cuinaempordanesa #xef #llibres #receptes #premsacomarcal
#primavera #flors #natura #espaisnaturals #roselle #primavera #flors #natura #espaisnaturals #roselles #colza #baixemporda #costabrava
Tomba de Richard Schwenke al cementiri de Sant Fel Tomba de Richard Schwenke al cementiri de Sant Feliu de Guíxols. És una de les imatges que il·lustren l'article "Nazis a S'Agaró i Sant Feliu de Guíxols", d'@enigma_jorgerios, que trobareu al número 80 de la @rbaixemporda, "Espies a la Costa Brava", ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 26 d'Empordà Gastronòmic, "Xefles"
#espiesalacostabrava #nazisme #seglexx #1940s #santfeliudeguixols #sagaro #historia #memoriahistorica #costabrava
"AnXoves: Ximpleries eiXelebrades a les Xarxes": l "AnXoves: Ximpleries eiXelebrades a les Xarxes": l'activista de la #cuinatradicional @abrahamsimon7932 analitza les bajanades sobre les anxoves confitades que circulen per les xarxes socials i Internet. Podeu llegir l'article complet al número 26 d'Empordà Gastronòmic, "Xefles", ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 80 de @rbaixemporda, "Espies a la Costa Brava"
#gastronomia #cuina #cuinaempordanesa #pesca #pescadors #anxoves #xarxessocials #internet
La Dansa de la Mort, la màgia esfereïdora del #d La Dansa de la Mort, la màgia esfereïdora del #dijoussant a #verges 
#dansadelamort #setmanasanta #processo #cultura #patrimoni #tradicions #baixemporda #lotempsesbreu #neminiparco
Paul Fidrmuc i la seva piragua plegable "Don Tonto Paul Fidrmuc i la seva piragua plegable "Don Tonto" a la platja de Tamariu. És una de les imatges que il·lustren l'article "Un espia alemany a Tamariu" de Ramir Lacasa, que trobareu al número 80 de @rbaixemporda, "Espies a la Costa Brava", ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 26 d'Empordà Gastronòmic, "Xefles"
#espiesalacostabrava #nazisme #seglexx #segonaguerramundial #fotosantigues #piragüisme #costabrava #espiesalacostabrava #historia #premsacomarcal
"Les societats gastronòmiques catalanes i basques "Les societats gastronòmiques catalanes i basques", de @marti.sabria. Podeu llegir l'article complet al número 26 d'Empordà Gastronòmic, "Xefles", ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 80 de @rbaixemporda, "Espies a la Costa Brava"
#xefles #empordagastronomic #societatgastronòmica#cuinatradicional #gastronomia #menjardecollons #fotosantigues #seglexx #costabrava #premsacomarcal #20anys
This error message is only visible to WordPress admins

Twitter

A Twitter List by jordimolins

Revista del Baix Empordà i Empordà Gastronòmic
Tel. 646554923 · redaccio@revistabaixemporda.cat · www.revistabaixemporda.cat · www.empordagastronomic.cat
BAIX EMPORDÀ

Utilitzem galetes (cookies) per poder oferir la millor experiència al nostre web. Si hi continua navegant assumim que hi està d'acord.AcceptarPolítica de privadesa