Catalunya participarà aquest any en una quarantena de fires internacionals de turisme per mostrar la transformació del model turístic català

Catalunya.- Al llarg d’aquest nou any, l’Agència Catalana de Turisme (ACT) del Departament d’Empresa i Treball té previst participar en una quarantena de fires internacionals.

Entre aquestes, destaquen la WTM de Londres, la ITB de Berlin i la ILTM a mercats com ara Singapur i São Paulo. A més, l’ACT també serà present als dos grans certàmens que es fan a l’Estat i Catalunya: Fitur, a Madrid i el saló B-Travel, a Barcelona.
El director de l’Agència Catalana de Turisme, Narcís Ferrer i Ferrer, destaca que la proposta de participació a les fires i esdeveniments de turisme per al 2024 “serveix per apropar als possibles visitants les característiques de cada una de les nostres marques turístiques, així com els nostres elements diferenciadors, tot projectant la transformació del model turístic català que aposta pel foment d’un turisme més ètic, innovador i responsable”. Ferrer afegeix que“gràcies a la xarxa d’oficines de promoció arreu del món podem estar presents en els principals emissors i fer tasques de prospecció en nous mercats“.
A través de la presència en fires, l’ACT ofereix a les empreses i entitats turístiques catalanes la possibilitat de treballar conjuntament en la promoció i comercialització exterior de Catalunya. Des de fa uns anys, es prioritzen aquells salons que puguin consolidar mercats i segments estratègics i potencials. Ferrer explica que “tal i com marca el Compromís Nacional per un Turisme Responsable, la diversificació ha de ser la pedra angular en l’estratègia de producte i també en la promoció”. En aquest sentit, el calendari firal per aquest any 2024 inclou l’assistència a les fires de negocis més importants, com ara l’IMEX de Frankfurt o l’IBTM de Barcelona i a d’altres especialitzades en ciclisme, senderisme i enoturisme.
Sota el paraigües de l’ACT, empreses i entitats participen en aquestes fires que han de servir per posicionar Catalunya com una destinació turística capdavantera i responsable, “una destinació moderna que té en compte la sostenibilitat i el respecte vers el territori i els seus habitants”, assegura Ferrer. La distinció de Catalunya com a Regió Mundial de la Gastronomia 2025 i la Copa Amèrica són dues de les apostes que enguany tindran un protagonisme destacat a les fires turístiques com a exemples de propostes amb què l’ACT busca atraure un turisme més desconcentrat, divers i desestacionalitzat.

Tags: Agència Catalana de Turisme, Catalunya, empresa, fires, Generalitat, promoció econòmica, serveis, societat, turisme internacional, turisme sostenible

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Notícia anterior
Ja s’ha reparat l’avaria a xarxa municipal d’aigua potable de la Bisbal i comencen les maniobres de restabliment del servei
Notícia següent
La patronal de tallers mecànics preveu que en dos anys més de la meitat de cotxes gironins seran híbrids o elèctrics

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes