Celebració dels quaranta anys de l’Arxiu Comarcal del Baix Empordà

La Bisbal d’Empordà.- El proper divendres 1 de març l’Arxiu Comarcal del Baix Empordà (ACBE) celebrarà el 40è aniversari de la seva creació amb bona part de les persones que n’han format part: alcaldes, regidors, titulars de fons, treballadors de l’administració a la comarca, investigadors, col·laboradors i públic en general.

Serà a partir de les 20 hores al Teatre Mundial i l’acte inclourà la participació de Videoplay serveis, productora de la Bisbal que també celebra els seus 40 anys i que ha acompanyat la vida de l’arxiu.
L’acte es desenvoluparà en tres parts, començant per un breu passi audiovisual elaborat per Videoplay dels 40 anys de vida de l’ACBE, que serà la introducció al testimoni dels quatre directors de l’arxiu. Seguidament prendran la paraula els polítics representants de les institucions que gestionen l’ACBE: el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, el Consell Comarcal del Baix Empordà i l’ajuntament de la Bisbal d’Empordà. Per acabar de celebrar l’aniversari, al vestíbul de l’equipament, se servirà pastís i cava al públic assistent.
L’Arxiu Comarcal fou creat amb el nom d’Arxiu Històric Comarcal de la Bisbal d’Empordà, pel conveni signat per l’Ajuntament de la Bisbal d’Empordà i el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya el 15 de juny de 1982. Abans d’aquesta data, un grup de joves llicenciats ja va treballar la documentació de l’ajuntament de la Bisbal i la seva tasca fou la que propulsà la creació de la nova institució.
Les instal·lacions van ser inaugurades el 12 de març de 1984 per l’Honorable Conseller de Cultura Max Canher a les del migdia a l’ala del castell de la Bisbal d’Empordà. El 31 de març l’Honorable President Jordi Pujol va visitar les instal·lacions i es va presentar el llibre Història del futbol a la Bisbal.Anys després, l’arxiu es traslladà a un nou edifici, una construcció que reuneix totes les condicions per al compliment de les seves funcions, que fou inaugurat el 9 de juny de 2012 per l’Honorable Conseller Ferran Mascarell. L’Arxiu ha comptat, fins al moment, amb quatre directors: Josep Matas i Balaguer (1984-1989), Santi Soler i Simon (1990-2000), M. Teresa Solé Gabarra (2000-2019) i Carme Maria Marugan i Vallvé (2019-).

Tags: aniversari, arxius, Baix Empordà, cultura patrimoni, historia, La Bisbal d'Empordà, societat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Notícia anterior
S’amplia el termini de sol·licitud d’ajudes Next Generation adreçades a la millora energètica i l’accessibilitat d’edificis, per tal que les comunitats interessades puguin acollir-s’hi
Notícia següent
Els usuaris puntuen amb un 8 l’atenció primària rebuda en centres de Girona

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes