• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer
Revista del
Baix Empordà
Empordà
Gastronòmic
  • Actualitat
    • Societat
    • Cultura
    • Salut
    • Patrimoni
    • Medi ambient
    • Gavarres
    • Esports
    • A peu pel Baix Empordà
    • A la vila del Peix Fregit
    • Serveis
  • Gastronomia
    • El rebost d’en Llenas
  • Agenda
  • La revista
  • Hemeroteca
  • Llibres
  • Qui som
  • Contacte

Comença la vigilància en algunes platges de la Costa Brava el primer dia de fase 2

1 de Juny de 2020

Una agent cívic a la platja del Canadell de Calella informant uns banyistes de les mesures de seguretat

Blanes / Palafrugell (ACN).- Comença la vigilància a les platges d’algunes poblacions de la Costa Brava el primer dia de fase 2.

Els municipis han optat per diverses fórmules per garantir que es compleix la distància de seguretat, sobretot en aquelles cales o racons on acostumen a concentrar-s’hi més banyistes. A Blanes han contractat informadors que des d’avui s’asseguren del compliment de les restriccions. La previsió de pluja ha reduït l’afluència de banyistes. Alguns veïns, amb ganes de platja, s’estan a la sorra però hi ha pocs valents que s’atreveixen a endinsar-se a l’aigua. La Policia Local de Palafrugell i agents cívics pentinen els passejos marítims i les cales per assegurar que es compleixen les mesures de seguretat.
Hi havia ganes de platja però el temps no ha acompanyat. La regió sanitària de Girona ha entrat aquest dilluns a la fase 2 del pla de desescalada i ja es permet anar a la platja a parar el sol i a banyar-se. Arreu del litoral gironí, grups de banyistes han desafiat la previsió de pluja i han anat a gaudir del sol que s’ha deixat veure amb estones de núvols i temperatures més baixes.
Alguns ajuntament ja han començat la vigilància a platges i cales per garantir que es compleixen les restriccions i que els usuaris respecten la distància de seguretat. Els ajuntaments han optat per diverses fórmules, però el gruix de les mesures –com ara sectoritzar platges o desenvolupar aplicacions per saber si l’aforament està complet– s’aniran implantant a mesura que s’aixequin els impediments de mobilitat.
Mentre no està permesa la mobilitat entre regions sanitàries ni l’arribada de turistes estrangers, ajuntaments com els de Palafrugell o Blanes han començat aquest dilluns la campanya informativa i de vigilància. L’objectiu, remarquen des dels dos municipis, és garantir que es pugui gaudir de les platges amb seguretat i responsabilitat.
Blanes compta, des d’avui, amb sis informadors a peu de platja que vetllen des de les deu del matí i fins a les sis de la tarda pel compliment de les restriccions. “El que tenim molt clar és que la platja ha de ser un espai de lleure i de gaudi en família, i que ha de continuar sent així però amb seny“, ha afirmat l’alcalde de la població, Àngel Canosa, que subratlla que la finalitat dels controladors és informar i ajudar els usuaris de les platges.
L’alcalde sosté que la millor manera de contribuir a evitar rebrots de covid-19 és la coresponsabilitat de tothom: “Ens hem de cuidar els uns als altres, no podem deixar la nostra seguretat en mans de controladors o de socorristes, entre tots hem de permetre que tothom pugui gaudir de les platges, amb les limitacions que hem de seguir“.

Tot i el mal temps
Des de les deu del matí, els informadors han recorregut les platges de Blanes, apropant-se als grups de persones que han decidit aprofitar el primer dia en fase 2 per parar la tovallola i preguntar-los si tenen algun dubte sobre les activitats permeses i oferir-los l’ajuda que necessitin.
“Era el primer dia, les filles ens han deixat els nets, i ens feia molta il·lusió venir, per a nosaltres la platja és la nostra essència i és meravellós tornar a venir“, ha afirmat Giovanna Fossati. “Encara que faci aquest dia, volíem venir“, hi ha afegit Paula Fossati.
De dilluns a dijous, hi haurà tres informadors a la platja de s’Abanell, un a Blanes centre i un a la de Sant Francesc. Els caps de setmana, en seran dos a la de s’Abanell, en mantindran un a la del centre i n’hi haurà dos a la de Sant Francesc. “Entenem que el cap de setmana hi haurà més gent de fora i allà hi haurà més feina“, ha explicat el cap de Protecció Civil, Josep Lluís Pouy.
Per la proximitat de Blanes amb l’àrea de Barcelona, Canosa ha remarcat que continuaran fent controls per evitar que es fan desplaçaments que encara no estan permesos, aprofitant el reclam de les platges obertes: “Estem encantats que la gent vingui, però que ho facin quan toqui i de la manera que toca“.

La platja del Canadell a Calella de Palafrugell, aquest 1 de juny

Codi de colors a Palafrugell
A diferència d’altres municipis amb grans extensions de sorra (com Roses, Castelló d’Empúries, Torroella de Montgrí o Platja d’Aro) el litoral de Palafrugell està esquitxat de cales i platges petites: Calella, Llafranc i Tamariu. I això, fa necessari fixar-hi un límit màxim d’aforament de cara a aquest estiu. L’ajuntament desenvoluparà una aplicació per a mòbils i contractarà catorze agents cívics i preveu que tot això ja estigui implantat quan la regió sanitària entri en fase 3 i hi hagi més mobilitat.
Mentrestant, han situat uns plafons informatius als accessos a les cales i platges i assenyalaran amb un codi de colors si l’aforament està complet o no. El color verd, marcarà que hi ha lloc i es pot accedir a aquella platja, el vermell indicarà que no hi cap més gent i que cal anar a buscar un altre espai on parar el sol.
El cap de la Policia Local de Palafrugell, David Puertas, ha explicat que el dispositiu se centra ara en fer molta pedagogia perquè tothom tingui clar quines mesures de seguretat han d’adoptar a les platges. “Les nostres platges són relativament petites i si s’arriba a l’aforament màxim les haurem de tancar, l’objectiu és que tothom pugui gaudir de les platges de manera segura“, ha afirmat. A més, també ha subratllat que faran servir drons per tenir ulls en aquelles cales de més difícil accés.

Estrenant la platja
Aquest dilluns al matí, alguns veïns també han decidit estrenar la temporada de platja. Un matrimoni, Toni González i Núria Bayot, han explicat que, després de mesos de confinament, parar la tovallola i banyar-se a la platja els dona “sensació de llibertat“. “Hem baixat caminant d’on vivim, que està a una horeta caminant, i hem acabat amb un bany“, han detallat.
Una àvia que s’estava amb el net a la platja de Calella, Sílvia Rodríguez, ha admès que s’esperava que hi hagués més gent i, per això, s’han situat ja en un racó amb les roques per mantenir la distància de seguretat. “No hi ha gaire ningú, em sap greu per la gent que no ho pot gaudir, però per a nosaltres és un luxe“, ha dit. “Estrenem la platja que tant ens agrada“, ha conclòs.

Arxivat com a: Baix Empordà, Salut, Serveis, Societat Etiquetat com a: Baix Empordà, Blanes, coronavirus, desconfinament, fase 2, obertura, Palafrugell, platges, Salut, serveis, societat

Reader Interactions

Deixa un comentari Cancel·la les respostes

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Barra lateral primària

Revista del Baix Empordà i Empordà Gastronòmic és una publicació trimestral d’àmbit comarcal de difusió dels valors culturals i històrics del Baix Empordà: el seu patrimoni arquitectònic tan ric –especialment l’iber i el medieval–, els seus paisatges tan admirats –el mar i la muntanya–, així com també els seus personatge i oficis, l’art i la literatura, l’educació, el medi ambient o les tradicions.

#josocemporda
#joemplantoalemporda

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l'Empordà gratuïtament al teu correu

Segueix-nos

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

Catalunya News

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l'Empordà gratuïtament al teu correu

Footer

Facebook

Facebook Pagelike Widget

Instagram

Treballadors de la fàbrica Conrado Vilar de @calo Treballadors de la fàbrica Conrado Vilar de @calongesantantoni a la dècada de 1930. Autor desconegut, fons Josep Fort. És una de les imatges que il·lustren l'article "Visió històrica de la fàbrica de suro de can Conrado Vilar" de Víctor Pou, que trobareu al número 80 de la @rbaixemporda, "Espies a la Costa Brava", ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 26 d'Empordà Gastronòmic, "Xefles"
#suro #calongeisantantoni #fabrica #historia #industria #seglexx #fotosantigues #costabrava #gavarres #premsacomarcal
El congre, sabor i tradició en hores baixes", d'A El congre, sabor i tradició en hores baixes", d'Alfons Garrido (@museudelapesca de @visitpalamos). Podeu llegir l'article complet al número 26 d'Empordà Gastronòmic, "Xefles", ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 80 de @rbaixemporda, "Espies a la Costa Brava"
#empordagastronomic #gastronomia #pesca #congre #cuinamarinera #cuinatradicional #cuinadepescadors #peix #palamós #costabrava #premsacomarcal
La barraca de les Rabioses és un dels 554 element La barraca de les Rabioses és un dels 554 elements patrimonials que recull fins ara l'inventari de patrimoni cultural del Parc natural del Montgrí @pnmmbt realitzat per l'arqueòleg Ferran Codina. Tota la informació al número 80 de la @rbaixemporda, "Espies a la Costa Brava", ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 26 d'Empordà Gastronòmic, "Xefles"
#montgri #parcnaturaldelmontgrí #torroellademontgri #ullà #bellcairedemporda #lescala #patrimoni #patrimonicultural #pedraseca #cultura #historia #costabrava #premsacomarcal
"Cocotxes de bacallà amb pil-pil, all, bitxo i tòfona", de Dovarly Muñoz i Miguel Garcia (xefs del restaurant @kaospalamos a @visitpalamos). Trobareu aquesta i moltes altres receptes al número 26 d'Empordà Gastronòmic, "Xefles", ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 80 de @rbaix, "Espies a la Costa Brava"
#empordagastronomic #gastronomia #cuinacatalana #receptes #bacalla#cocotxas #palamos #costabrava #premsacomarcal
Foto de Santa Cristina d'Aro de Pere Rigau Roch de Foto de Santa Cristina d'Aro de Pere Rigau Roch de la dècada de 1940 feta des de Salom. És una de les imatges que il·lustren l’article “Santa Cristina d’Aro a finals del segle XIX” de @gloriajaraalberti, que trobareu al número 80 de la @rbaixemporda, “Espies a la Costa Brava”, ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 26 d’Empordà Gastronòmic, “Xefles"
#santacristinadaro #seglexx #historia #territori #fotosantigues #queboniceslempordà #costabrava #premsacomarcal
"Musclos amb salsa marinera", de @quimcasellas.cas "Musclos amb salsa marinera", de @quimcasellas.casamar (xef del restaurant @casamarllafranc a @visitapalafrugell). Trobareu aquesta i moltes altres receptes al número 26 d'Empordà Gastronòmic, "Xefles", ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 80 de @rbaix, "Espies a la Costa Brava"
#empordagastronomic #gastronomia #musclos #cuinamarinera #receptes #costabrava #premsacomarcal
El Cabo San Vicente des del passeig marítim de @v El Cabo San Vicente des del passeig marítim de @visitpalamos (1967). Imatge del Fons Collell que il·lustra l'article "Creuers turístics a Palamós (1928-2022)", de @joaquimserrabech (Associació Gironina d'Amics de la Mar). El trobareu al número 80 de la @rbaixemporda, "Espies a la Costa Brava", ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 26 d'Empordà Gastronòmic, "Xefles"
#palamós #passeigdemar #turisme #creuers #historia #costabrava #fotosantigues #premsacomarcal
"Arròs carnaroli, galta de vedella, tòfona, roma "Arròs carnaroli, galta de vedella, tòfona, romaní i xocolata", de @jordvallespi (xef del restaurant @pahissadelmas a @visitpals). Trobareu aquesta i moltes altres receptes al número 26 d'Empordà Gastronòmic, "Xefles", ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 80 de @rbaixemporda, "Espies a la Costa Brava"
#empordagastronomic #gastronomia #pals #arrosdepals #cuinacatalana #cuinaempordanesa #receptes #costabrava #premsacomarcal
"Vestint la Mort: evolució històrica del vestuar "Vestint la Mort: evolució històrica del vestuari de la Dansa de la Mort de la @processo_verges", de @francesc.bosch.torrent (Professor d'història i cronista). Podeu llegir l'article complet al número 80 de la @rbaixemporda, "Espies a la Costa Brava", ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 26 d'Empordà Gastronòmic, "Xefles"
#verges #setmanasanta #dansadelamort #processo #cultura #historia #tradició #vestuari #costabrava #premsacomarcal
"Conill a la caçadora amb carxofes, cansalada fre "Conill a la caçadora amb carxofes, cansalada fresca i cargols", de @tomasbrull (xef de @lacalataverna a @visitpalamos). Trobareu aquesta i moltes altres receptes al número 26 d'Empordà Gastronòmic, "Xefles", ja la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 80 de la @rbaixemporda, "Espies a la Costa Brava"
#gastronomia #cuinatradicional#menjardecollons #cuinaempordanesa #cuinaempordanet #receptes #conill #carxofes #cargols #costabrava #premsacomarcal
"Art romànic: Sant Iscle d'Empordà", de Pau Roig "Art romànic: Sant Iscle d'Empordà", de Pau Roig. Podeu llegir l'article complet al número 80 de la @rbaixemporda, "Espies a la Costa Brava", ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 26 d'Empordà Gastronòmic, "Xefles"
#artromanic #romàniccatalà #esglesiesdecatalunya⛪️ #cultura #patrimoni #patrimonicultural #costabrava #queboniceslempordà #premsacomarcal
"Truita vaga de margaridetes i espàrrecs de marge "Truita vaga de margaridetes i espàrrecs de marge", de @iolandabustos (xef biodinàmica especialitzada en flora comestible). Trobareu aquesta i moltes altres receptes al número 26 d’Empordà Gastronòmic, “Xefles”, ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 80 de la @rbaixemporda, “Espies a la Costa Brava”
#empordagastronomic #gastronomia #cuinaambflors #flors #cuinacatalana #cuinatradicional #receptes #truita #esparrecsdemarge #costabrava #premsacomarcal
"Natura i territori: Els espies de la nit", de @ra "Natura i territori: Els espies de la nit", de @ramotgarcia (President del @grupnaturasterna) i fotografies de @rosamatesanz. Podeu llegir l'article complet al número 80 de la @rbaixemporda, "Espies a la Costa Brava", ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 26 d'Empordà Gastronòmic, "Xefles"
#espiesalacostabrava #fauna #ocells #ocellscatalans #gamarus #natura #naturasterna #patrimoninatural #costabrava #valldaro #premsacomarcal
"En aquesta equació màgica de la cuina empordane "En aquesta equació màgica de la cuina empordanesa del ‘mar i muntanya’ el mar per mi sempre hi té un pes més destacat”. Podeu llegir l’entrevista de Pau Roig amb el xef @enricherce, autor de “Deliciós mar” (@cossetaniaedicions), al número 26 d’Empordà Gastronòmic, “Xefles”, ja la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 80 de @rbaixemporda, “Espies a la Costa Brava”
#gastronomia #cuinamarinera#pesca #pescadors #cuinamarimuntanya #cuinaempordanesa #xef #llibres #receptes #premsacomarcal
#primavera #flors #natura #espaisnaturals #roselle #primavera #flors #natura #espaisnaturals #roselles #colza #baixemporda #costabrava
Tomba de Richard Schwenke al cementiri de Sant Fel Tomba de Richard Schwenke al cementiri de Sant Feliu de Guíxols. És una de les imatges que il·lustren l'article "Nazis a S'Agaró i Sant Feliu de Guíxols", d'@enigma_jorgerios, que trobareu al número 80 de la @rbaixemporda, "Espies a la Costa Brava", ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 26 d'Empordà Gastronòmic, "Xefles"
#espiesalacostabrava #nazisme #seglexx #1940s #santfeliudeguixols #sagaro #historia #memoriahistorica #costabrava
"AnXoves: Ximpleries eiXelebrades a les Xarxes": l "AnXoves: Ximpleries eiXelebrades a les Xarxes": l'activista de la #cuinatradicional @abrahamsimon7932 analitza les bajanades sobre les anxoves confitades que circulen per les xarxes socials i Internet. Podeu llegir l'article complet al número 26 d'Empordà Gastronòmic, "Xefles", ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 80 de @rbaixemporda, "Espies a la Costa Brava"
#gastronomia #cuina #cuinaempordanesa #pesca #pescadors #anxoves #xarxessocials #internet
La Dansa de la Mort, la màgia esfereïdora del #d La Dansa de la Mort, la màgia esfereïdora del #dijoussant a #verges 
#dansadelamort #setmanasanta #processo #cultura #patrimoni #tradicions #baixemporda #lotempsesbreu #neminiparco
Paul Fidrmuc i la seva piragua plegable "Don Tonto Paul Fidrmuc i la seva piragua plegable "Don Tonto" a la platja de Tamariu. És una de les imatges que il·lustren l'article "Un espia alemany a Tamariu" de Ramir Lacasa, que trobareu al número 80 de @rbaixemporda, "Espies a la Costa Brava", ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 26 d'Empordà Gastronòmic, "Xefles"
#espiesalacostabrava #nazisme #seglexx #segonaguerramundial #fotosantigues #piragüisme #costabrava #espiesalacostabrava #historia #premsacomarcal
"Les societats gastronòmiques catalanes i basques "Les societats gastronòmiques catalanes i basques", de @marti.sabria. Podeu llegir l'article complet al número 26 d'Empordà Gastronòmic, "Xefles", ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 80 de @rbaixemporda, "Espies a la Costa Brava"
#xefles #empordagastronomic #societatgastronòmica#cuinatradicional #gastronomia #menjardecollons #fotosantigues #seglexx #costabrava #premsacomarcal #20anys
This error message is only visible to WordPress admins

Twitter

A Twitter List by jordimolins

Revista del Baix Empordà i Empordà Gastronòmic
Tel. 646554923 · redaccio@revistabaixemporda.cat · www.revistabaixemporda.cat · www.empordagastronomic.cat
BAIX EMPORDÀ

Utilitzem galetes (cookies) per poder oferir la millor experiència al nostre web. Si hi continua navegant assumim que hi està d'acord.AcceptarPolítica de privadesa