Comencen els grups de suport a persones cuidadores a Torroella de Montgrí

Torroella de Montgrí.- Els grups de suport per a familiars cuidadors i cuidadores són espais de relació, de suport emocional, d’intercanvi d’experiències i d’ajuda mútua acompanyats per una de les psicòlogues de l’àrea, Marina Colomer.

L’objectiu és millorar el seu benestar emocional, disposar d’un espai per sentir-se acompanyats/des, prevenir situacions de sobrecàrrega, enfortir les competències de cura i autocura, adquirir eines per afrontar millor el dia a dia, ampliar el coneixement de les demències i crear xarxa.
La primera sessió del Grup de Suport va tenir lloc el passat divendres 1 d’abril a la Sala del Museu de la Mediterrània, amb èxit d’assistència. Aquests grups terapèutics consten de 10 sessions, amb durada d’hora i mitja, en format setmanal i són gratuïts. Van dirigits a familiars que adopten el rol de cuidador/a. Durant aquest mes d’abril s’iniciaran en altres municipis i espais de la comarca.
Aquest projecte forma part de l’Àrea d’Atenció psicològica a persones grans o en situació de dependència i les seves famílies, englobat a l’Àrea d’Atenció a la Família de Serveis Socials. Hi col·labora l’Ajuntament de Torroella de Montgrí a través de Serveis Socials i amb el finançament de DipSalut. Després de la memòria de l’any passat es va detectar a través dels diferents EBAS que hi havia un gran nombre de casos de sobrecàrrega de persones cuidadores, arran del recull de dades s’ha decidit incidir i prevenir aquestes situacions.
L’assistència a les sessions és totalment gratuïta, i per inscriure’s o per resoldre qualsevol dubte es pot enviar un correu a gentgran@baixemporda.cat.

Tags: Consell Comarcal, cuidadora, grup de suport, Salut, serveis, societat, Torroella de Montgrí

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Notícia anterior
Bona valoració del funcionament de les minideixalleries de la Bisbal d’Empordà
Notícia següent
L’Ajuntament de Sant Feliu ha realitzat la plantació anual d’arbrat viari i de zones verdes

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes