• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer
Revista del
Baix Empordà
Empordà
Gastronòmic
  • Actualitat
    • Societat
    • Cultura
    • Salut
    • Patrimoni
    • Medi ambient
    • Gavarres
    • Esports
    • A peu pel Baix Empordà
    • A la vila del Peix Fregit
    • Serveis
  • Gastronomia
    • El rebost d’en Llenas
  • Agenda
  • La revista
  • Hemeroteca
  • Llibres
  • Qui som
  • Contacte

Comencen les cremes controlades de les restes de troncs i vegetals que quedaven del Gloria a les platges de l’Estartit

4 de Febrer de 2021

Torroella de Montgrí / L’Estartit (ACN).- L’Ajuntament de Torroella de Montgrí (Baix Empordà) i el Parc Natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter han començat aquest dimecres el dispositiu per netejar les restes vegetals que quedaven del temporal Gloria a les platges de l’Estartit.

Després d’apilar amb maquinària centenars de troncs de grans dimensions en diverses piles gegants, el Servei de Prevenció d’Incendis Forestals s’està encarregant des de primera hora del matí de les cremes controlades, que es fan a peu de platja i de punta a punta. La intervenció l’assumeixen conjuntament Parc i Ajuntament amb l’objectiu de tenir a punt la zona de cares a la temporada turística i també aprofitant aquests mesos per evitar afectar espècies que estiguin en època de cria.
Recollida de troncs i cremes controlades. Els treballs per recuperar les platges de l’Estartit de les restes que quedaven del temporal Gloria han començat aquest dimecres i s’allargaran, com a mínim, tres setmanes. Des d’aquest matí, efectius de la brigada municipal s’encarreguen de les tasques per amuntegar el material a les platges i el Servei de Prevenció d’Incendis de fer les cremes per convertir en cendra les tones i tones de troncs que havien quedat amuntegats a la zona.
Per fer-ho, les han apilat en diverses fogueres de grans dimensions. Controlen que no hi hagi plàstics i que vagin cremant sense risc. El coordinació de les brigades del GEPIF de prevenció d’incendis forestals de Forestal Catalana, Enric Sapés, diu que aniran controlant que la fusta es consumeixi i l’aniran apilant fins que s’acabi convertint tot en cendra. “Ara és la millor època per fer-ho per no afectar espècies protegides que estiguin nidificant“, explica. Calvet diu que un cop tot hagi cremat s’encarregaran de dur les cendres que quedin a centres de tractament.
Les tasques les assumeixen conjuntament Parc Natural i Ajuntament de Torroella de Montgrí. Segons explica el regidor de Gestió Costanera i Platges, Marc Calvet, el mes de febrer de l’any passat ja es va fer una primera recollida i unes primeres cremes però amb la irrupció de la Covid-19 van haver d’aturar-les. “Ara ho reprenem i, de fet, és el millor moment per fer-ho per tenir-ho a punt per la temporada i per no afectar la cria d’algunes espècies d’ocells“, explica.
Calvet admet, però, que s’han sentit “sols” a l’hora d’afrontar l’actuació. I és que recorda que el Ter abasta diversos municipis i que a la Gola hi acaben arribant residus de diversos punts. “La sensació és que no és un problema només de Torroella però no tenim les ajudes que creiem que hauríem de tenir. Creiem que hi hauria de participar la Diputació de Girona, la Generalitat i, fins i tot, l’Estat perquè és una zona marítimo-terrestre“, afirma.
Malgrat això, agraeix la participació “activa” del Parc, amb qui compartiran despeses però alerta que, amb tota probabilitat, abans de la temporada d’estiu hauran de tornar-hi a intervenir.

Aportacions extraordinàries
En aquest sentit, recorda que l’any passat ja van haver de fer una aportació extraordinària de 140.000 euros per a la neteja de platges i ja auguren que aquest any la situació es repetirà. “Tornarem a tenir una despesa de més de 100.000 euros extraordinaris. Per això, necessitaríem suport d’administracions superiors“, afegeix.
Les platges són les de la Gola –on aquest dimecres s’està intervenint– i de mas Pinell. Es preveu fer dues cremes més, dijous i divendres. La zona s’ha acordonat i s’ha recomanat a la gent que eviti passejar-hi però aquest matí diversos curiosos s’hi han volgut acostar.

Arxivat com a: Baix Empordà, Medi ambient, Societat Etiquetat com a: Ajuntament de Torroella de Montgrí, brigada, crema controlada, despesa, L'Estartit, medi ambient, neteja, platges, reclamació, societat, temporal de llevant, Torroella de Montgrí

Reader Interactions

Deixa un comentari Cancel·la les respostes

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Barra lateral primària

Revista del Baix Empordà i Empordà Gastronòmic és una publicació trimestral d’àmbit comarcal de difusió dels valors culturals i històrics del Baix Empordà: el seu patrimoni arquitectònic tan ric –especialment l’iber i el medieval–, els seus paisatges tan admirats –el mar i la muntanya–, així com també els seus personatge i oficis, l’art i la literatura, l’educació, el medi ambient o les tradicions.

#josocemporda
#joemplantoalemporda

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l'Empordà gratuïtament al teu correu

Segueix-nos

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

Catalunya News

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l'Empordà gratuïtament al teu correu

Footer

Facebook

Facebook Pagelike Widget

Instagram

"Amanida Emporion", d'@adria.rubio.ruart (xef de @ "Amanida Emporion", d'@adria.rubio.ruart (xef de @leixidarestaurant a @visita_peratallada). Trobareu aquesta i moltes altres receptes al número 23 d'Empordà Gastronòmic, "La cuina de l'hort", ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 77 de la @rbaixemporda, "Parcs i jardins" #gastronomia #cuinacatalana
#lacuinadelhort #receptes
#amanides #peratallada #costabrava #premsacomarcal #empordagastronomic
"Art romànic: Sant Llorenç de les Arenes i Sant "Art romànic: Sant Llorenç de les Arenes i Sant Joan de Foixà", de Pau Roig. Podeu llegir l'article complet al número 77 de la @rbaixemporda, "Parcs i jardins", ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 23 d'Empordà Gastronòmic, "La cuina de l'hort" #artromanic #romàniccatalà
#cultura #historia #patrimoni #espaismedievals #espaismedievalsemporda #santllorençdelesarenes #foixa #costabrava
"Pastisseria Collboni: 134 anys endolcint @visitpa "Pastisseria Collboni: 134 anys endolcint @visitpalamos", de Pau Roig. Podeu llegir l'article complet al número 23 d'Empordà Gastronòmic, "La cuina de l'hort", ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 77 de la @rbaixemporda, "Parcs i jardins" #palamos #pastisseria #pastisseriacollboni #dolços #pastissos #gastronomia #tradicions #historia #fotosantigues #establimentcentenari #cultura #costabrava #premsacomarcal #empordagastronomic
El passeig de la @visitlabisbal a la dècada de 19 El passeig de la @visitlabisbal a la dècada de 1920, amb el quiosc per vendre begudes i gelats. És una de les imatges que il·lustren l'article "Uns espais verds en el record" de Jordi Frigola i Arpa (Historiador i escriptor). El trobareu al número 77 de la @rbaixemporda, "Parcs i jardins", ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 23 d'Empordà Gastronòmic, "La cuina de l'hort" #labisbaldempordà #parcsijardins #passeig #cultura #historia #patrimoni #seglexx #fotosantigues #imatgesantigues #raconsemporda #raconscomarquesgironines #premsacomarcal
A cada número d'Empordà Gastronòmic, l'enòleg A cada número d'Empordà Gastronòmic, l'enòleg de @grauonline Jordi Grau Segarra ens recomana els millors #vins i #caves de l'Empordà: en aquest número, "Terra de Vents" (negre criança del #celleroliveda), "Espelt Solivent Ecològic Blanc" (@cellerespelt) i "Charlotte Rigaud Brut Nature Reserva" (@cavabertha) #doemporda #vinsdelemporda #vinscatalans #vinsdecatalunya #gastronomia #maridatge #cuinacatalana #empordanet #emporda #premsacomarcal #empordagastronomic
El Passeig del Mar de @visitpalamos als anys 1906 El Passeig del Mar de @visitpalamos als anys 1906 i 1914 i a la dècada de 1950. Són algunes de les imatges que il·lustren l'article "Els jardins noucentistes de Palamós dissenyats per Manuel Cases Lamolla" de @gabrielmartinroig. El trobareu al número 77 de la @rbaixemporda, "Parcs i jardins", ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 23 d'Empordà Gastronòmic, "La cuina de l'hort" #palamos #costabrava #seglexx
#passeigdemar #noucentisme #parcsijardins #imatgesantigues #fotosantigues #historia #cultura #disseny #premsacomarcal
Amanida de mongeta verda fina, bonítol i salsa de Amanida de mongeta verda fina, bonítol i salsa de iogurt i alvocat, de @quimcasellas.casamar (xef del @casamarllafranc a @visitapalafrugell). Trobareu aquesta i moltes altres receptes refrescants per aquest estiu al número 23 d'Empordà Gastronòmic, "La cuina de l'hort", ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 77 de la @rbaix, "Parcs i jardins" #lacuinadelhort #gastronomia #cuinacatalana #cuinaempordanesa #cuinaempordanet #amanida #menjardecollons #costabrava#llafranc #premsacomarcal
"La 'plaça' de @santacristina_aj", de @gloriajara "La 'plaça' de @santacristina_aj", de @gloriajaraalberti. Podeu llegir l'article complet al número 77 de la @rbaixemporda, "Parcs i jardins", ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 23 d'Empordà Gastronòmic, "La cuina de l'hort" #santacristinadaro #places #parcsijardins #historia #patrimoni #cultura #espaisnaturals #fotosantigues #costabrava #premsacomarcal
"Les cassoles del nou Restaurant Botiga comencen a "Les cassoles del nou Restaurant Botiga comencen a fer @xupxupalafrugell", de Jazmina Caballero. Podeu llegir l'article complet al número 23 d'Empordà Gastronòmic, "La cuina de l'hort", ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 77 de la @rbaixemporda, "Parcs i jardins" #palafrugell #gastronomia #cuinacatalana
#cuinacat #menjardecollons #cuinatradicional #lacuinadelhort #costabrava #premsacomarcal
El mas Cassà dels Masos de Pals. És una de les i El mas Cassà dels Masos de Pals. És una de les imatges que il·lustren l'article "Jardins i parcs de @visitpals" de @narcissubirana, que trobareu al número 77 de la @rbaixemporda, "Parcs i jardins", ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 23 d'Empordà Gastronòmic, "La cuina de l'hort" #pals #masosdepals #costabrava #parcsijardins #natura #cultura #historia #patrimoninatural #premsacomarcal
"El parc municipal de can Prats de la Carrera", de "El parc municipal de can Prats de la Carrera", de Ramir Lacasa. Podeu llegir l'article complet al número 77 de la @rbaixemporda, "Parcs i jardins", ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 23 d'Empordà Gastronòmic, "La cuina de l'hort" #palafrugell #parcsijardins #natura #urbanisme #cultura #historia #fotosantigues #seglexx #premsacomarcal
"Fulles tendres, morro de bacallà, espinacs i cir "Fulles tendres, morro de bacallà, espinacs i cirereta", de @jordvallespi (xef del restaurant @pahissadelmas a @visitpals). Trobareu aquesta i moltes altres receptes al número 23 d'Empordà Gastronòmic, "La cuina de l'hort", ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 77 de la @rbaixemporda, "Parcs i jardins" #gastronomia #cuinaempordanesa #quermanygastronòmic #cuinacatalana #receptes #bacalla #lacuinadelhort #empordanet #costabrava #premsacomarcal #empordagastronomic #menjarbé
Paratge natural de Riuet, a l'extrem sud de la bad Paratge natural de Riuet, a l'extrem sud de la badia de @visitplatjadaro (actual Port d'Aro), a la dècada de 1920. Imatge de l'Arxiu Municipal de Castell-Platja d'Aro que il·lustra l'article "El Parc dels Estanys, la història d'una lluita", de Carlos Alvarez-Cros i @ramotgarcia (@grupnaturasterna). El podeu llegir al número 77 de la @rbaixemporda, "Parcs i jardins", ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 23 d'Empordà Gastronòmic, "La cuina de l'hort" #platjadaroturisme #castellplatjadaro #portdaro #grupdenaturasterna #imatgesantigues #fotosantigues #seglexx #natura #espaisnaturals #costabrava #emporda #paisatge #premsacomarcal
"Conserva de formatge fresc, tàrtar de carbassó "Conserva de formatge fresc, tàrtar de carbassó marinat amb pesto i gamba blanca", de @tomasbrull (xef de @lacalataverna a @visitpalamos). Trobareu aquesta i moltes altres receptes al número 23 d'Empordà Gastronòmic, "La cuina de l'hort", ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 77 de la @rbaixemporda, "Parcs i jardins" #lacuinadelhort #gastronomia #cuinacatalana #cuinaempordanet #receptes #palamós #costabrava #premsacomarcal
Vista del passeig de Mar des del Casino dels Nois Vista del passeig de Mar des del Casino dels Nois (1900-1910). Imatge d'Amadeu Mauri (Fons Josep Escortell Cerqueda, AMSFG) que il·lustra l'article "Un passeig pels jardins de Sant Feliu de Guíxols" de Pau Roig. El trobareu al número 77 de la @rbaixemporda, "Parcs i jardins", ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 23 d'Empordà Gastronòmic, "La cuina de l'hort" #parcsijardins #cultura #historia #urbanisme #santfeliudeguixols #guixols #passeigdemar #fotosantigues #imatgesantigues #seglexx #costabrava #emporda  #premsacomarcal
"Aptenia cordifolia (L.f.)" i "Amanida verda de cu "Aptenia cordifolia (L.f.)" i "Amanida verda de cullera amb flors d'aptènia", de @iolandabustos (Xef biodinàmica especialitzada en flora comestible). Trobareu l'article i la recepta al número 23 d'Empordà Gastronòmic, "La cuina de l'hort", ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 77 de @rbaixemporda, "Parcs i jardins" #empordagastronomic #gastronomia #lacuinadelhort #horta #natura #amanida #receptes #menjardecollons #paisatgesdecataluya #cuinacatalana #floracatalana #cultura #premsacomarcal
L'església de Sant Andreu de Pedrinyà, a La Pera L'església de Sant Andreu de Pedrinyà, a La Pera. Una imatge de Pau Roig que il·lustra l'article de Temi Vives "Els humans necessitem parcs i jardins", que trobareu al número 77 de la @rbaixemporda, "Parcs i jardins", ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 23 d'Empordà Gastronòmic, "La cuina de l'hort" #parcsijardins #natura #espaisnaturals #jardins #flors #cultura #historia #patrimoni #lapera #pedrinyà #costabrava #raconsemporda #raconscomarquesgironines #queboniceslempordà
Ja es poden trobar a tots els quioscos i llibrerie Ja es poden trobar a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda els nous números de @rbaixemporda i Empordà Gastronòmic, "Parcs i jardins" i "La cuina de l'hort" #empordà #cultura #historia #patrimoni #parcsijardins #natura #gastronomia #cuinacatalana #cuinaempordanesa #doemporda #hort #horta #costabrava #premsacomarcal #llegirencatalà
Presentació aquest migdia a Romanyà de la Selva Presentació aquest migdia a Romanyà de la Selva del llibret “La prehistòria i l’antiguitat al @santacristina_aj. Recull de documents sobre l’època”, de Xavier Niell i Ciurana, novè títol de la Col·lecció de Temes Cristinencs de l'@arxiu_santacristina. Molt bona feina! #santacristinadaro #romanyadelaselva #baixemporda #costabrava #prehistoria #megalitisme #antiguitat #historia #gavarres #cultura #patrimoni
L'escriptor i fotògraf @estevajordi exposa "L'imp L'escriptor i fotògraf @estevajordi exposa "L'impuls nòmada" al #palausolterra de la @fundacio.vila.casas a l'@ajtorroella fins al 27 de novembre. La inauguració és aquest dissabte a les 12h  #torroellademontgri #baixemporda #vilacasas #fundaciovilacasas #cultura #fotografia #artcontemporani #nomadlife #nomada #premsacomarcal

Twitter

A Twitter List by jordimolins

Revista del Baix Empordà i Empordà Gastronòmic
Tel. 646554923 · redaccio@revistabaixemporda.cat · www.revistabaixemporda.cat · www.empordagastronomic.cat
BAIX EMPORDÀ

Utilitzem galetes (cookies) per poder oferir la millor experiència al nostre web. Si hi continua navegant assumim que hi està d'acord.AcceptarPolítica de privadesa