Concert del Cor de Cambra del Palau de la Música Catalana en el centenari del Cançoner Popular de Catalunya, el 19 de novembre

Sant Feliu de Guíxols.- Ara fa 100 anys, el mecenes de Sant Feliu de Guíxols, Rafael Patxot, va proposar a les entitats especialitzades en estudis folklòrics un projecte anomenat l’Obra del Cançoner Popular de Catalunya, en una reunió celebrada a l’Orfeó Català.

L’objectiu era clar: promoure la cerca i recollida de la música popular catalana en un cançoner.
La recerca havia d’arribar a cada comarca dels països de llengua catalana a través de “missions” específiques de recollida directa, que de 1922 a 1936 van portar a terme parelles d’especialistes, un músic i un literat, que van aplegar més de 40.000 documents. A Sant Feliu, Palmira Jaquetti i Maria Carbó hi varen ser de l’1 al 9 de gener de 1927.
Coincidint amb el centenari del cançoner, el Teatre Auditori Narcís Masferrer de Sant Feliu de Guíxols acollirà al Cor de Cambra del Palau de la Música Catalana, Premi Nacional de Música de la Generalitat de Catalunya, en un emocionant concert que tindrà lloc el dissabte 19 de novembre a les 8 del vespre. Les entrades ja es poden adquirir online al preu de 10 euros.
En aquest concert es pretén connectar passat i present amb algunes peces d’aquest valuós cançoner, arranjades en els darrers anys per a cor i tres instruments, per compositors com Gasull, Guzmán-Antich, Magrané, Pastrana, Prat, Puig i Vivancos. També s’han encarregat nous arranjaments a sis compositors joves: Campmany, Gomila/Vallès, Guzmán-Bonet, Ollé, Pintó i Tordera.

Tags: cançoner, concert, Coral, cultura, historia, música, patrimoni, Sant Feliu de Guíxols, societat
Notícia anterior
Vuit de cada deu atesos per Creu Roja a Girona pateixen soledat, un 22% en situacions “greus” o “molt greus”
Notícia següent
Els productes pesquers de Palamós presents al Gastronòmic Fòrum Barcelona 2022

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes