Conferència de l’escriptor Matthew Tree per homenatjar John Langdon-Davies durant el lliurament de les borses d’estada lingüística de l’Escola Oficial d’Idiomes

Sant Feliu de Guíxols.- L’Escola Oficial d’Idiomes de Sant Feliu de Guíxols i l’Ajuntament de la ciutat celebren aquest divendres, 6 de maig, la segona convocatòria de l’atorgament de Borses d’Estada Lingüística que porten el nom de l’escriptor i periodista John Langdon-Davies.

En aquesta ocasió s’ha convidat l’escriptor Matthew Tree, el qual farà una conferència on tractarà la figura de Langdon-Davies. És la segona edició d’aquestes borses d’estudi, orientades a satisfer part dels diners de l’estada a l’estranger per aprendre un idioma. En el decurs d’aquest acte es coneixerà els noms dels guanyadors d’enguany i es relataran les experiències de l’any passat.
L’acte es farà a la Sala Abat Panyelles del Monestir de Sant Feliu de Guíxols, aquest divendres 6 de maig (entrada lliure), hi haurà la conferència de Matthew Tree, i s’acabarà amb un taller de sardanes de l’Agrupació Amics de la Sardana.  Entre els objectius d’aquestes borses hi ha el fet de potenciar estades lingüístiques en un país estranger per facilitar l’aprenentatge i la pràctica de llengües així com l’adquisició de coneixements culturals, alhora que també es persegueix compartir les experiències de l’estada lingüística amb la comunitat educativa de l’EOISFG i per extensió amb la de Sant Feliu de Guíxols.
Des de l’Escola Oficial d’Idiomes guixolenca es va decidir que el nom d’aquestes borses portés el nom del periodista i escriptor John Langdon-Davies (1897-1971). La seva figura va estretament lligada a Sant Feliu de Guíxols. Un cop va deixar la tasca periodística més intensa, com a prolífic autor de textos periodístics, reportatges, i corresponsal de guerra, va residir durant molts anys a la nostra ciutat. El fet de triar Sant Feliu no el va apartar de seguir escrivint, i va seguir fent conferències, llibres, alhora que desenvolupava una gran tasca humanitària amb programes d’apadrinaments internacionals. Langdon-Davies va ser amic personal d’escriptors com Josep Pla, Marià Manent, Carles Riba o Ventura Gassol. En els seus llibres es demostra un gran amor cap a Catalunya i el seu poble i costums, com els titulats “Darrere les barricades”, una obra imprescindible per sobre la Guerra Civil o el llibre “Dancing catalans”, el millor dedicat a la sardana, en paraules de Josep Pla.

Tags: Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols, anglès, beques, conferència, cultura, Escola Oficial d'Idiomes, formació, Sant Feliu de Guíxols, societat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Notícia anterior
La Bisbal asfalta l’espai d’aparcament contigu a l’Escola Joan de Margarit reutilitzant plàstics de rebuig
Notícia següent
S’instal·la un nou descalcificador a l’escola Pi Verd de Palafrugell

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes