Constitució del grup de treball per a les infraestructures de les comarques gironines

Girona.- Aquest dimecres s’ha constituït, a la Diputació de Girona, el grup de treball que es va acordar en la comissió bilateral Estat-Generalitat per tal de treballar les infraestructures de les comarques gironines.

En la reunió hi han participat el president de la Diputació de Girona, Miquel Noguer; el secretari general d’Infraestructures del Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, Xavier Flores; el secretari general del Departament de la Vicepresidència i de Polítiques Digitals i Territori, Ricard Font; el diputat Jordi Xargay, i els tècnics que han fet els estudis sobre els efectes de l’alliberament dels peatges i la millora de la mobilitat.
La voluntat de les institucions que formen part d’aquest grup de treball és millorar els accessos de l’AP-7 a les comarques gironines (després d’haver fet un seguiment de la incidència de l’alliberament dels peatges, en cadascun dels àmbits analitzats, i estant en contacte permanent amb les administracions directament responsables de les intervencions). Les tres institucions volen trobar solucions a l’increment de trànsit i la congestió que es registra a les sortides de l’autopista, després de l’eliminació dels peatges.
En la roda de premsa posterior a la primera reunió del grup de treball, els representants institucionals han assenyalat que les administracions treballen en les millores de diferents accessos. El tram que els preocupa més i el més congestionat és el de Girona sud, a causa de l’increment de trànsit i el creixement que es preveu a la zona amb la construcció del nou Hospital Trueta. En principi es buscarà una solució provisional parella a la solució definitiva.
També treballen en altres millores com la finalització de l’accés a la Jonquera, les noves rotondes per facilitar la distribució del trànsit a l’Escala i la connectivitat a la C 66 des de Girona nord, la creació d’un aparcament per a vehicles pesants a Vilademuls; un aparcament car sharing per facilitar que la gent pugui compartir vehicle (cosa que facilitarà la reducció de la petjada de carboni), entre altres millores i serveis.
En la primera reunió del grup de treball per a les infraestructures de les comarques gironines també s’ha pactat que la comissió es reuneixi bimensualment a la seu de la Diputació de Girona. Avui s’ha treballat la situació de l’AP-7 després de l’aixecament dels peatges. En les properes sessions de treball es tractarà sobre nous accessos, les millores de l’N-II i la construcció de l’estació del tren d’alta velocitat a l’Aeroport de Girona.

Tags: Comarques gironines, comissió, Diputacio Girona, equipaments, Generalitat, grup de treball, infraestructures, serveis, societat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Notícia anterior
L’OncoMusicFest de Calonge i Sant Antoni durarà dos dies i reunirà artistes de diferents estils i per a tots els públics
Notícia següent
L’Rt puja a 1,03, amb 25 ingressats menys (1.052) i 7 crítics menys a l’UCI (156)

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes