Constituït el nou Ple del Consorci d’Aigües Costa Brava Girona, amb Miquel Noguer novament com a president

Girona.- El president de la Diputació de Girona, Miquel Noguer, continuarà quatre anys més com a president del Consorci d’Aigües Costa Brava Girona. El Ple de l’ens per al mandat 2023-2027 s’ha constituït aquest dimarts al migdia, en una sessió que ha tingut lloc al saló de sessions de la Diputació de Girona.

A més del president, el Ple l’integren els alcaldes i alcaldesses dels quaranta-set municipis consorciats o els regidors i regidores a qui hagin delegat les funcions. També ha quedat definida la nova Junta de Govern, composta pel president i sis vocals representants dels tres trams geogràfics del Consorci d’Aigües. Són els següents:
Costa Brava Nord (Alt Empordà): Lluís Bosch, alcalde de Colera, i Anna Massot, alcaldessa de Castelló d’Empúries.
Costa Brava Centre (Baix Empordà): Carles Pi, alcalde de Pals, i Jordi Soler, alcalde de Calonge i Sant Antoni.
Costa Brava Sud (Selva i Gironès): Josep Lluís Santamaria, alcalde de Riudellots de la Selva, i Jaume Frigola, regidor de l’Ajuntament de Blanes.
D’aquests vocals, en sortiran els dos vicepresidents de l’ens per a aquest mandat. L’elecció es portarà a terme durant la propera sessió de la Junta de Govern.
El president, Miquel Noguer, ha incidit en la necessitat de continuar exercint com a eix vertebrador de les necessitats municipals pel que fa a l’abastament i el sanejament de les aigües al litoral i al prelitoral gironí en els propers anys: “L’agrupació d’ajuntaments en ens supramunicipals és la garantia de compliment dels estàndards de qualitat en el món de l’aigua exigits actualment a la Unió Europea. Perquè, des del Consorci d’Aigües, organitzem, planifiquem i executem la prestació d’aquests serveis”.
En aquest sentit, ha recordat que en el mandat anterior es van integrar vint nous municipis a l’ens, es van dissoldre les empreses mixtes per a la gestió dels serveis d’abastament i sanejament d’aigua en alta, es va tancar un acord amb l’Ajuntament de Girona per la utilització de l’estació de tractament d’aigua potable (ETAP) de Montfullà (Bescanó) i es va assumir la gestió de l’abastament d’aigua en alta de Palafrugell, Begur, Pals, Regencós i Torrent, un cop dissolta definitivament la Mancomunitat.
A més, ha incidit també en el fet que, a partir de l’1 d’octubre, també es farà càrrec de la gestió de l’abastament d’aigua en alta de Portbou, Colera, el Port de la Selva i la Selva de Mar.
El Consorci d’Aigües Costa Brava Girona és un ens públic integrat per la Diputació de Girona i quaranta-set municipis del litoral i el prelitoral gironí. Gestiona, dins del cicle de l’aigua, el sanejament d’aigua en alta (transport a l’estació depuradora d’aigües residuals, depuració i abocament al medi o regeneració) i l’abastament d’aigua en alta (captació, transport i potabilització) per subministrar-la a més d’un milió de persones a l’estiu, en col·laboració amb l’Agència Catalana de l’Aigua de la Generalitat de Catalunya (ACA).

Tags: abastament, Agència Catalana de l’Aigua (ACA), aigua, Comarques gironines, Consorci de la Costa Brava, costa brava, Diputacio Girona, sanejament, serveis, societat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Notícia anterior
L’alcalde de Portbou acusa de “desídia” l’anterior equip de govern per no haver afrontat el problema de l’aigua
Notícia següent
Finalistes de la 3a edició del concurs d’habilitats artístiques i d’arts escèniques “Tu de què vas! 2023” de Platja d’Aro

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes