Creen una plataforma en contra dels projectes de parcs eòlics a l’Albera

La Jonquera (ACN).- Un grup de veïns de diversos municipis de l’Alt Empordà han impulsat la plataforma Albera Lliure de Molins (Allimo) per oposar-se als projectes eòlics que hi ha a la zona i a la resta de la comarca.

En un manifest, denuncien que hi ha una “allau” de projectes per aixecar fins a una trentena d’aerogeneradors en diversos punts. Entre ells, el Parc eòlic Galatea de la Jonquera, que preveu 10 molins i que té el vistiplau de viabilitat de la Ponència d’Energies Renovables de Territori però també d’altres com els que estan en tramitació a Cantallops, Capmany, Agullana i Biure. També temen la probable “reactivació” dels projectes aturats fa deu anys i que “podrien suposar la implantació de 100 aerogeneradors més“.
L’entitat reclama que s’aturin tots els avantprojectes en tramitació i que es dicti una moratòria de totes les instal·lacions industrials de generació d’electricitat mitjançant fonts d’energies renovables a la comarca fins que s’aprovi un Pla comarcal de l’energia.
D’altra banda, proposen que la Direcció General de Polítiques Ambientals i Medi Natural de la Generalitat iniciï la tramitació per a la creació d’un Parc Natural de l’Albera i que es comenci la redacció del Pla comarcal de l’Energia, “consensuat amb totes les entitats i administracions del territori“.
Si s’arribessin a materialitzar els projectes de generació d’energia elèctrica esmentats, l’afectació a aquest espai seria irreversible“, asseguren al comunicat.

Tags: Alt Empordà, ecologistes, energia, energia eòlica, energies renovables, espai natural, medi ambient, oposició, plataforma, projectes, societat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Notícia anterior
Palafrugell realitza un homenatge a Teresa Juvé el dia del seu 100 aniversari
Notícia següent
L’ABS de l’Escala participa en un pla pilot de recepta electrònica d’infermeria

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes