Creu Roja Joventut reparteix prop de 7.600 joguines entre 2.607 infants de la demarcació de Girona

Girona (ACN).- Un any més, Creu Roja Joventut tanca aquesta emblemàtica campanya aconseguint complir amb la seva doble fita: fer arribar joguines noves, amb valors i adequades a l’edat de cada nen i nena, i promoure el dret al joc entre tota la infància.

En total, s’han repartit al llarg d’aquesta edició uns 7.512 jocs i joguines noves, no bèl·liques i no sexistes entre 2.607 nens i nenes en situació de vulnerabilitat social del territori.
Aquesta xifra rondarà els 75.000 jocs i joguines noves, no sexistes i no bèl·liques que s’entregaran a 25.000 infants en situació de vulnerabilitat de tot Catalunya.
Amb el lema “Els Seus Drets En Joc”, la 31a Campanya de Joguines va arrencar a principis de novembre amb l’objectiu de cobrir les necessitats de totes les famílies amb menys recursos que atén l’entitat durant tot l’any, i poder garantir així el dret al joc dels seus infants.
Des d’aleshores l’organització, amb la col·laboració de diverses entitats i empreses de la província, ha dut a terme múltiples activitats de sensibilització i difusió de la campanya, per tal de conscienciar sobre el valor educatiu del joc i recollir el màxim nombre de joguines possible.
Entre aquestes iniciatives, en destaquen algunes com ara la bicicletada conjunta amb Mou-te en bici, la xocolatada i els jocs en família a la Plaça Miquel Santaló de Girona, el Taller Juguem Junts a Olot, Llumineta a Camprodon, Jocs i treballs manuals en família a Arbúcies o la cursa solidària de Palafrugell.
En total 87 entitats i empreses s’han sumat a la campanya d’aquest any en el conjunt de la demarcació, ajudant a assolir l’objectiu de la campanya a través de diverses fórmules de col·laboració com ara: organitzant activitats de difusió, habilitant punts de recollida de joguines o fent aportacions econòmiques.

Bona participació de la societat
La participació de la societat de les comarques gironines en la campanya de joguines d’enguany ha continuat activa per aquesta Campanya. Després d’un gran esforç per part de tothom, el nombre de jocs i joguines distribuïdes a la província de Girona ha estat suficient per arribar a tots els infants previstos, destacant la solidaritat mostrada per diversos agents, siguin individuals, entitats o empreses.
Aquesta implicació posa de manifest la importància de la societat per contribuir a millorar la vida de les persones que es troben en situació de dificultat que cal continuar mantenint.

El joc, fonamental contra l’aïllament social
La Campanya de Joguines s’emmarca dins un projecte més ampli anomenat ‘La Joguina Educativa’, que es duu a terme durant tot l’any per sensibilitzar sobre el valor educatiu del joc i garantir el dret dels infants a jugar.
El joc és un element essencial per al desenvolupament integral dels infants i joves. Aquest afavoreix no tan sols el seu desenvolupament intel·lectual i motriu, sinó que es tracta d’un element transmissor de valors i esdevé un eix de socialització fonamental en les diferents etapes del creixement.
Així doncs, a causa del caràcter de continuïtat d’aquest projecte Creu Roja Joventut facilita joguines als infants de famílies vulnerables en qualsevol moment que ho necessitin. Ja que, davant el risc d’aïllament social que pot acompanyar els infants en situació de vulnerabilitat, l’organització aposta pel dret al joc com una eina de contenció i reversió d’aquesta problemàtica.
És per això que des de Creu Roja Joventut recorden que es poden continuar fent donacions de joguines o aportacions econòmiques per al projecte durant tot l’any, a qualsevol de les oficines de Creu Roja a la demarcació o a través del web www.lajoguinaeducativa.org, on es pot trobar més informació.

Sobre la Creu Roja
La Creu Roja representa el major moviment humanitari del món i té com a missió prevenir i alleujar el patiment humà, protegir la vida i la salut i fer respectar les persones.
A Catalunya compta amb prop 20.000 persones voluntàries, més de 300 punts d’atenció i més de 227.000 persones i empreses sòcies. A tot l’estat la Creu Roja compta amb més de 250.000 persones voluntàries i més de 1.250 punts d’atenció que permeten atendre anualment gairebé 5 milions de persones. Tot això amb el suport de prop d’1,4 milions de socis, empreses i aliats de tots els sectors de la societat.
La Creu Roja continua fent front a totes les formes de vulnerabilitat prevenint i adaptant-se als escenaris de futur, mantenint-se oberta a la població general i incidint en la contribució ferma i consistent als Objectius de Desenvolupament Sostenible i l’Agenda 2030.
La Creu Roja Espanyola pertany al Moviment Internacional de la Creu Roja i de la Mitja Lluna Roja present a 191 països. Actua sempre sota els seus set Principis Fonamentals: Humanitat, Imparcialitat, Neutralitat, Independència, Voluntariat, Unitat i Universalitat.

Tags: campanya, Comarques gironines, Creu Roja Girona, famílies, festes de nadal, infants, joguines, recollida, repartiment, serveis, societat, solidaritat
Notícia anterior
Nou punt de recàrrega per a vehicles elèctrics a Palafrugell
Notícia següent
Una greu avaria deixa la Bisbal d’Empordà sense aigua fins vora el migdia

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes