Crida a fer enviament de material gràfic de l’Escola Municipal de Música Conrad Saló de La Bisbal amb motiu d’una exposició pel seu 40è aniversari

La Bisbal d’Empordà.- Enguany l’Escola Municipal de Música Conrad Saló celebra el seu 40è aniversari i encarrila un any que es preveu farcit d’ocasions per celebrar-ho.

Un dels actes centrals serà el que tindrà lloc el dissabte 11 de juny, vigília de 59è Aplec de la Sardana de la Bisbal d’Empordà, i que oferirà una triple ballada de la mà de la Cobla Bisbal Jove, la Principal de la Bisbal i la Cobla Conrad Saló, juntament amb antic i nou alumnat de l’escola. L’altre acte central serà una exposició commemorativa del 40è aniversari de l’Escola Municipal de Música Conrad Saló: la mostra s’inaugurarà l’1 de maig, a les 12 hores.
Per tal de potenciar l’exposició i que reculli el màxim possible de material gràfic dels 40 anys de l’Escola Municipal de Música Conrad Saló, la mateixa escola i l’Àrea d’Ensenyament de l’Ajuntament de la Bisbal d’Empordà han engegat una campanya per fer recollida de documents que puguin ajudar a engreixar la mostra. En aquest sentit, es fa una crida a tothom que pugui tenir material gràfic d’interès (fotografies, vídeos, programes, cartells…) que contacti amb l’Escola Municipal de Música Conrad Saló, al correu electrònic info@escolaconradsalo.cat, o amb l’Àrea d’Ensenyament: ensenyament@labisbal.cat.
L’Escola Municipal de Música de Cobla Conrad Saló va néixer amb l’objectiu de formar músics en un moment en què hi havia mancança de joves vocacions, en la línia d’altres escoles del país nascudes a finals dels anys setanta i principis dels vuitanta, com les de Sabadell o Blanes. Amb l’ajut de diversos patrons locals es va adquirir un banc d’instruments i es començaren les primeres classes d’instrument. El professorat estava format per destacats intèrprets de cobles orquestra empordaneses. El banc d’instruments ha estat i és un fet diferencial de l’escola: en el moment en què va ser creat va facilitar l’accés a l’estudi dels instruments de la cobla a diverses generacions de músics bisbalencs i empordanesos. La proximitat de la família de constructors locals Pardo, un referent en aquell moment, va sumar actius pel creixement de l’escola. El model d’escola va nodrir-se del model d’aprenentatge musical històric dels músics de cobla orquestra, que posa l’èmfasi en l’estreta relació que s’estableix entre el mestre i el deixeble, i que va més enllà d’ensenyar l’ofici. Amb els anys aquest model ha anat deixant pas als nous models d’escola de música i d’identitat professional, però sense deixar de banda les virtuts identitàries que es desprenen d’aquest model històric.
Actualment l’EMM Conrad Saló té un programa específic per als alumnes de P3, P4 i P5, anomenat “Cantem i Ballem”, on els infants s’introdueixen en el món de la música a través del moviment. Per alumnat de Primària, Secundària i Batxillerat s’ofereix una base musical sòlida basada en l’aprenentatge d’un o més instruments i la participació en els diferents conjunts instrumentals i vocals de l’escola, amb l’objectiu final de gaudir de l’experiència musical en grup. També ofereix programes per preparar l’accés al Grau Superior i programes específics per a adults. El tret distintiu de l’Escola Municipal de Música Conrad Saló és l’especialització en els instruments de la cobla, tanmateix, des de l’any 2000 s’ofereixen els ensenyaments d’un ampli ventall d’instruments. Amb l’arribada de l’equip directiu actual es va redefinir la línia de l’escola de música. Actualment, se segueixen posant els màxims esforços per tirar endavant l’ensenyament dels instruments de cobla, però ara amb una mirada contemporània i oferint una formació àmplia on hi caben tot tipus de músiques.

Tags: aniversari, celebració, crida, cultura, escola de música, exposició, fotografies, historia, La Bisbal d'Empordà, material gràfic, participacio ciutadana

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Notícia anterior
Màrius Brossa exposa a la Capella de Sant Antoni de Torroella
Notícia següent
Palamós celebrarà el Carnaval 2022 programant exclusivament aquelles activitats que tenen lloc a l’exterior

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes