• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer
Revista del
Baix Empordà
Empordà
Gastronòmic
  • Actualitat
    • Societat
    • Cultura
    • Salut
    • Patrimoni
    • Medi ambient
    • Gavarres
    • Esports
    • A peu pel Baix Empordà
    • A la vila del Peix Fregit
    • Serveis
  • Gastronomia
    • El rebost d’en Llenas
  • Agenda
  • La revista
  • Hemeroteca
  • Llibres
  • Qui som
  • Contacte

Crítiques i 760 signatures en contra que Palamós creï una platja per a gossos en un lloc “ple de pedres” arran del port

16 d'Abril de 2021

Palamós (ACN).- Veïns de Palamós critiquen que l’Ajuntament vulgui crear una platja per a gossos en un espai a tocar del port “ple de pedres, canyes i on hi ha deixalles“.

Els veïns, que s’han constituït en associació i ja han recollit més de 760 signatures en contra, critiquen que se’ls vulgui enviar amb els gossos “a una cantera“, on ara per ara hi ha un cartell que no recomana el bany i on a més, hi viu una colònia de gats. Reclamen poder tenir un altre espai i asseguren que, si no, faran “desobediència civil“. L’Ajuntament, per la seva banda, diu que la decisió no és definitiva i que s’ha d’aprovar per ple. Afirma, això sí, que el cartell prohibint el bany és provisional i que si la proposta tira endavant, la zona es condicionarà.
La platja de Pere Grau està situada a tocar d’on comença el dic de recer del port. És una zona acotada, emmarcada pel mur de formigó i les roques del Giber. Durant el darrer any, bona part de la seva superfície l’han ocupada blocs de formigó i pedra que es feien servir per reparar el dic de recer (malmès pel temporal Gloria).
Ara que els treballs ja s’han enllestit, l’Ajuntament vol aprofitar per crear-hi una platja per a gossos i mascotes. La proposta ja ha rebut el vistiplau de la comissió de seguiment de l’ordenança de tinença d’animals. Però xoca frontalment amb la visió d’un grup de propietaris de gossos, que la rebutgen de totes totes.
Per fer-se escoltar, s’han constituït en associació i han impulsat una campanya de recollida de signatures, que ja suma més de 760 adhesions. Critiquen que l’Ajuntament, més que una platja per a gossos, vulgui crear “un gueto” i que se’ls enviï “a una cantera“. “Ho considerem totalment inviable“, critica la seva portaveu, Toñi Valle.
Expliquen que, d’entrada, l’accés a la platja ja és difícil. Però que un cop a lloc, la zona està plena de pedres, hi costa caminar, hi ha deixalles (com llaunes i vidres trencats), canyes i troncs. “En un espai com aquest, que se’ns expliqui com hi podem caminar o jugar amb els gossos, i ja no parlem de parar-hi tovalloles“, critica Valle.
A més, l’associació (que han batejat com a Pet’s Friendly Costa Brava) diu que en aquest lloc hi viu una colònia de gats. I que just a l’entrada de la platja, un cartell ja alerta que s’hi prohibeix el bany i que, els qui accedeixen a la cala, ho fan sota la seva responsabilitat. “És una burla total“, assegura la portaveu.

Protesta i desobediència
Els propietaris es neguen a dur els gossos a aquesta platja, perquè les pedres els poden fer mal als coixinets plantars. “En deu minuts acabaríem al veterinari“, es queixa Valle. Asseguren que, de tots els quilòmetres de platges que té Palamós, hi ha altres llocs més adients.
A l’octubre del 2018, l’Ajuntament va crear un espai temporal per a animals de companyia a la platja Gran. Està situat al principi del passeig marítim, a l’entrada del municipi venint per Sant Antoni. S’habilita però entre l’1 de novembre i el 15 de març.
L’associació reclama al consistori que faci marxa enrere amb la proposta a la platja de Pere Grau. Asseguren que, si se’ls dona una altra zona, a l’estiu estan disposats a fer-la servir amb limitació horària (deixant-la per als banyistes durant les hores de més afluència). I ja avancen que, si no, protestaran i faran “desobediència civil” encara que els multin (portant els gossos en altres espais de la platja Gran, la Fosca o Castell).

No és definitiu, i es condicionarà
L’Ajuntament de Palamós explica que la decisió no és definitiva i que, en tot cas, si tira endavant i s’aprova per ple, la platja de Pere Grau es condicionarà. “Hem fet la proposta, però actualment aquest no és un lloc perquè hi puguin anar els animals de companyia“, admet el regidor de Medi Ambient, Xavier Lloveras.
Lloveras recorda que la proposta va rebre l’aval de la comissió de seguiment de l’ordenança, i que hi ha entitats animalistes que la veuen bé. Ara, el regidor també avisa que abans l’espai no s’obri com a platja per a mascotes, caldrà fer-hi actuacions.
D’entrada, afirma Lloveras, “el primer que s’haurà de fer” és treure la colònia de gats de la zona. “I després, retirar les herbes i les roques més grosses perquè els animals hi puguin entrar, aportar sorra més a tocar de l’aigua i netejar les deixalles“, precisa el regidor. “Un cop el ple municipal ho aprovi, després es condicionaria; però aquestes feines sempre es fan de cara a la temporada d’estiu“, hi afegeix.

El cartell, provisional
Pel que fa al cartell que ara per ara prohibeix el bany, Xavier Lloveras explica que l’avís feia referència a les obres del dic. “Ara, però, la platja ja torna a ser lliure de bany i per tant, aquest cartell s’ha de retirar“, concreta el regidor de Medi Ambient.
Lloveras recorda que, d’ençà que al 2018 es va actualitzar l’ordenança de tinença d’animals, arran del “procés de participació ciutadana” que va acompanyar el procés, s’han tirat endavant diferents iniciatives. A més de l’espai temporal per a gossos a la platja Gran, per exemple, també s’han creat zones d’esbarjo exclusives per a gossos a parcs municipals.
La proposta de crear una platja per a animals de companyia durant tot l’any, precisament, va ser una demanda de l’Associació Protectora d’Animals de Palamós (APAP). “Hi hem estat treballant durant els darrers mesos, i aquest hivern ens va sortir la possibilitat de la platja de Pere Grau“, concreta Lloveras.
El regidor no es tanca a estudiar altres propostes (com la limitació horària a la platja Gran o adequar-ne alguna de les altres del municipi per a gossos). “Però així com la platja de Pere Grau es pot adequar automàticament i tenir-la a punt per a l’estiu, aquestes altres propostes comportarien haver de fer un altre procés de participació ciutadana; no és tan senzill“, conclou.

Arxivat com a: Baix Empordà, Medi ambient, Serveis, Societat Etiquetat com a: ajuntament de Palamós, animals de companyia, brutícia, crítica, gossos, medi ambient, palamós, platges, queixes, recollida signatures, serveis, societat

Reader Interactions

Comentaris

  1. Lorena ha dit

    17 d'Abril de 2021 at 16:38

    Deberían cambiar de regidor de medio ambiente. En qué cabeza cabe, sacar una colonia de gatos para habilitar una playa para perros.
    Sólo debería usar la lógica y pensar, y actuar para el bien común de todos los ciudadanos, de los perros y de los gatos.

    Respon

Deixa un comentari Cancel·la les respostes

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Barra lateral primària

Revista del Baix Empordà i Empordà Gastronòmic és una publicació trimestral d’àmbit comarcal de difusió dels valors culturals i històrics del Baix Empordà: el seu patrimoni arquitectònic tan ric –especialment l’iber i el medieval–, els seus paisatges tan admirats –el mar i la muntanya–, així com també els seus personatge i oficis, l’art i la literatura, l’educació, el medi ambient o les tradicions.

#josocemporda
#joemplantoalemporda

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l'Empordà gratuïtament al teu correu

Segueix-nos

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

Catalunya News

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l'Empordà gratuïtament al teu correu

Footer

Facebook

Facebook Pagelike Widget

Instagram

"Amanida de col macerada amb cítrics, arbequina i "Amanida de col macerada amb cítrics, arbequina i flors amb verat semi curat”, de @iolandabustos (xef biodinàmica, especialista en flora comestible). Trobareu aquesta i moltes altres receptes al número 25 d’Empordà Gastronòmic, “Sopes i brous”, ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 79 de @rbaixemporda, “Infants d’ahir i d’avui” #empordagastronomic #gastronomia #cuinacatalana #cuinaambflors #cuinatradicional #receptes #floracatalana #costabrava #premsacomarcal
Mossèn "Gumersindo" Vilagran va crear una escola Mossèn "Gumersindo" Vilagran va crear una escola mixta a Bell·lloc, va ajudar a restaurar diversos jaciments prehistòrics... Imatge de l'@arxiu_santacristina que il·lustra l'article "La infància a Romanyà de la Selva al segle XX", de @gloriajaraalberti. El trobareu al número 79 de la @rbaixemporda, "Infants d'ahir i d'avui", ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 25 d'Empordà Gastronòmic, "Sopes i brous" #romanyadelaselva #santacristinadaro #educació #ensenyament #cultura #historia #infants #infancia #patrimoni #seglexx #costabrava #premsacomarcal
Carme Àvila i @carmeferres, promotores del fumet Carme Àvila i @carmeferres, promotores del fumet de peix "La Mar de Dones". Podeu llegir l'entrevista de Jazmina Caballero amb @teresaferres64, una de les fundadores de la cooperativa @lamardedones, al número 25 d'Empordà Gastronòmic, "Sopes i brous", ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 79 de @rbaixemporda, "Infants d'ahir i d'avui" #sopesibrous #fumet #peix #pesca #pescadors #gastronomia #cuinamarinera #cuinatradicional #km0 #palamos #costabrava
"Josep Dalmau i Carles, fill de Sant Cebrià dels "Josep Dalmau i Carles, fill de Sant Cebrià dels Alls", de @narcissubirana. Podeu llegir l'article complet al número 79 de la @rbaixemporda, "Infants d'ahir i d'avui", ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 25 d'Empordà Gastronòmic, "Sopes i brous" #santcebriàdelsalls
#Gavarres #educació #ensenyament #infants #cultura #historia #seglexx #costabrava #premsacomarcal
"Peix de sopa", d'Alfons Garrido (@museudelapesca "Peix de sopa", d'Alfons Garrido (@museudelapesca de @visitpalamos). Podeu llegir l'article complet al número 25 d'Empordà Gastronòmic, "Sopes i brous", ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 79 de @rbaixemporda, "Infants d'ahir i d'avui" 
#gastronomia #cuinacatalana #cuinatradicional #pesca #pescadors #cuinamarinera #sopesibrous #sopadepeix #receptes #cultura #patrimoni #palamos #costabrava #empordagastronomic #premsacomarcal
"Néixer en un medi aquàtic a l'Hospital de Palam "Néixer en un medi aquàtic a l'Hospital de Palamós. Entrevista a Yolanda Casabella Casares, coordinadora de les llevadores", de @rosamariamasana. Podeu llegir l'article complet al número 79 de la @rbaixemporda, "Infants d'ahir i d'avui", ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 25 d'Empordà Gastronòmic, "Sopes i brous" #salut #maternitat #hospitaldepalamos #naixement #infants #mare #premsacomarcal
"Recupereu les sopes de peix!", d'@abrahamsimon793 "Recupereu les sopes de peix!", d'@abrahamsimon7932. Podeu llegir l'article complet al número 25 d'Empordà Gastronòmic, "Sopes i brous", ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 79 de @rbaixemporda, "Infants d'ahir i d'avui" #empordagastronomic #gastronomia #sopesibrous #sopes #pesca #peix #sopesdepeix #cuinacatalana #receptes #cuinaempordanesa #cuinatradicional #costabrava #premsacomarcal
"El joc i els infants. Jocs d'ahir i d'avui", de F "El joc i els infants. Jocs d'ahir i d'avui", de Francesca Ríos i Ullastres (Mestra, Llicenciada en Història- Centre d'Estudis Calongins @colonico1980). Podeu llegir l'article complet al número 79 de la @rbaixemporda, "Infants d'ahir i d'avui", ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 25 d'Empordà Gastronòmic, "Sopes i brous" #cultura #historia
#patrimoni #infants #jocsinfantils#jocs #seglexx #fotosantigues #imatgesantigues #costabrava #premsacomarcal
"Les sopes", de @fabregajaume. Podeu llegir l'arti "Les sopes", de @fabregajaume. Podeu llegir l'article complet al número 25 d'Empordà Gastronòmic, "Sopes i brous", ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 79 de @rbaixemporda, "Infants d'ahir i d'avui" #sopesibrous #sopes #gastronomia #receptes #cuinacatalana #cuinatradicional #cuinaempordanesa #historia #cultura #patrimoni #empordagastronomic #emporda #premsacomarcal
Bones festes i un millor any 2023! #revistabaixemp Bones festes i un millor any 2023!
#revistabaixemporda #empordagastronomic #baixemporda #cultura #historia #gastronomia #patrimonicultural #patrimoninatural #gastronomia #cuinacatalana #cuinaempordanesa #premsacomarcal #feliç2023 #bonesfestes #bonnadal
"Els fills de la foscor: nens abandonats o de pare "Els fills de la foscor: nens abandonats o de pares incògnits (segles XVI-XIX)", de Ramir Lacasa. Podeu llegir l'article complet al número 79 de la @rbaixemporda, "Infants d'ahir i d'avui", ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 25 d'Empordà Gastronòmic, "Sopes i brous" #infants #nensabandonats #historia #palafrugell #seglexix #seglexviii #seglexvii #maternitat #poblespetits #parròquies #premsacomarcal
Acabades de sortir del forn! A partir de demà pod Acabades de sortir del forn! A partir de demà podeu començar a trobar a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda els nous números de @rbaixemporda i Empordà Gastronòmic, "Infants d'ahir i d'avui" i "Sopes i brous" #cultura #historia #infants #educació #ensenyament #patrimoni #gastronomia #cuinacatalana #cuinatradicional #sopes #receptes #costabrava #premsacomarcal
"La gamba blanca, la nova promesa del sector pesqu "La gamba blanca, la nova promesa del sector pesquer", d'Alfons Garrido (@museudelapesca de @visitpalamos). Podeu llegir l'article complet al número 24 d'Empordà Gastronòmic, "La cuina del peix", ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 78 de @rbaixemporda, "Crònica negra" #pesca #pescadors #lacuinadelpeix #cuinamarinera #cuinamediterrania #gastronomia #museudelapesca #palamos #costabrava #premsacomarcal
"Georgina Regàs tenia un llimoner a l'eixida", de "Georgina Regàs tenia un llimoner a l'eixida", de @marti.sabria. Podeu llegir l'article complet al número 24 d'Empordà Gastronòmic, "La cuina del peix", ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 78 de la @rbaixemporda, "Crònica negra" #cuinatradicional #cuinaempordanesa
#cuinadelesàvies #confitures #gastronomia #homenatge #donesambempenta #donescuineres #gastronomia #costabrava #premsacomarcal #empordagastronomic
Castell de Foixà" (c. 1945), pintura de José M. Castell de Foixà" (c. 1945), pintura de José M. Mascort, Col·lecció privada Mascort, Barcelona. És una de les imatges que il·lustren l'article "El castell de Foixà", de Pau Roig (periodista i escriptor). El podeu llegir al número 78 de la @rbaixemporda, "Crònica negra", ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 24 d'Empordà Gastronòmic, "La cuina del peix" #foixa #espaismedievals #castellsdelempordà #patrimoni #patrimonicultural #historia #historiamedieval #castelldefoixà #emporda #costabrava #pinturacatalana #fundaciomascort #premsacomarcal #paisatgesdecataluya #queboniceslempordà
"El viatge dels empordanesos a les Amèriques", d' "El viatge dels empordanesos a les Amèriques", d'@adria.rubio.ruart (xef de l'@leixidarestaurant a @visita_peratallada). Podeu trobar aquesta i moltes altres receptes al número 24 d'Empordà Gastronòmic, "La cuina del peix", ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 78 de @rbaix, "Crònica negra" #peratallada #forallac #gastronomia #cuinacatalana #cuinamarinera #lacuinadelpeix #menjardecollons #receptes #turbot #peix #pesca #pescadors #costabrava #premsacomarcal
"Un tastet d’indika. Menjar i beure en època ib "Un tastet d’indika. Menjar i beure en època ibèrica”: Excel·lent vermut aquest diumenge al migdia al @macullastret de la mà de @iolandabustos i @_lagastronomica en el marc del festival #somcultura del Patronat de turisme @costabravapirineu. Una gran experiència! #ullastret #ibers #indiketes #arqueologia #historia #cultura #patrimoni #gastronomia #cuinaantiga#menjardecollons #cuinaambflors #baixemporda #costabrava
Targeta postal de fotografia Granés del paratge d Targeta postal de fotografia Granés del paratge de Treumal de Calonge a principis de la dècada de 1950. És una de les imatges que il·lustren l'article "Calonge i Sant Antoni: estiuejants a Treumal (1889-1936)" d'Esther Loaisa i Joan Molla (Ateneu Popular de @calongesantantoni). Podeu llegir l'article al número 78 de la @rbaixemporda, "Crònica negra", ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 24 d'Empordà Gastronòmic, "La cuina del peix" #calongeisantantoni #treumal #platges #costabrava #1950s #fotosantigues #imatgesantigues #seglexx #cultura #historia #patrimoni #turisme #premsacomarcal
"@bodegamasoller, un celler singular i amb una for "@bodegamasoller, un celler singular i amb una forta personalitat", de Pau Roig. Podeu llegir l'entrevista amb Jordi Esteve (gerent), Astrid Caritg (sommelier i responsable comercial) i Marta Arenós (enòloga) al número 24 d'Empordà Gastronòmic, "La cuina del peix", ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 78 de la @rbaixemporda, "Crònica negra" #torrent #doemporda #vinsdoemporda #vinsdelemporda #gastronomia #cellers #enologia #enogastronomia #costabrava #empordagastronomic
Primícia mundial ahir al vespre al @masmolla de @ Primícia mundial ahir al vespre al @masmolla de @calongesantantoni durant la celebració del "Cap de setmana del Vi de Pagès 2022", amb el tast exclusiu del vi monovarietal de picapolla moscatella, una varietat blanca de raïm inèdita i mai abans detectada fins a l'estudi iniciat l'any 2019 per Pedro Balda de la @unirioja. Molt bona feina! #videpagès #vinscatalans #pagesia #raim #vinsempordanesos #picapolla #calonge #masmolla #calongeisantantoni #baixemporda #costabrava #premsacomarcal

Twitter

A Twitter List by jordimolins

Revista del Baix Empordà i Empordà Gastronòmic
Tel. 646554923 · redaccio@revistabaixemporda.cat · www.revistabaixemporda.cat · www.empordagastronomic.cat
BAIX EMPORDÀ

Utilitzem galetes (cookies) per poder oferir la millor experiència al nostre web. Si hi continua navegant assumim que hi està d'acord.AcceptarPolítica de privadesa