Cursos d’acollida a l’Ajuntament Vell de la Bisbal per a persones nouvingudes

La Bisbal d’Empordà.- El passat 13 d’octubre va començar la segona edició dels Cursos d’Acollida de la Bisbal, dirigits a persones nouvingudes sense permís de residència o amb permís temporal.

Les formacions serveixen per obtenir el Certificat d’Acollida i demostrar així l’esforç d’integració quan es tramita l’arrelament social o l’informe d’integració social per la renovació. Es gestiona a través del Consell Comarcal del Baix Empordà.
D’una banda ha arrencat el curs de coneixement de la societat catalana i el seu marc jurídic, conegut com a Mòdul C de la Llei d’acollida. Són mòduls de 15 hores destinats  que es fan a l’Ajuntament Vell i es duen a terme al llarg de 6 dies. Concretament, s’ha fet de 9.30 a 12 hores, els dies 13, 14, 15, 19, 21 i culmina divendres 22 d’octubre.
Posteriorment, el Servei Ocupació de Catalunya (SOC) ofereix un altre mòdul, també vinculat a la Llei d’Acollida. El denominat Mòdul B, de coneixement laboral, cursat pels mateixos alumnes que continuen la formació itinerant. En aquest cas es farà els dies 26, 28 i 29 d’octubre i 4 i 5 de novembre, de 9 a 13 hores a l’Ajuntament Vell.
A més d’aquests cursos, a les persones nouvingudes, també se’ls ofereix la possibilitat d’estudiar la llengua a través de cursos gratuïts impartits a l’Oficina de Català de la Bisbal. En aquest sentit es fan a través del Consorci per la Normalització Lingüística o l’Aula d’Adults municipal.

Tags: acollida, Consell Comarcal, cursos, formació, La Bisbal d'Empordà, nouvinguts, serveis, societat

1 comentari. Leave new

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Notícia anterior
Palamós destina 50.000 € a ajudes per a famílies afectades econòmicament a conseqüència de la Covid, i adreçades a les despeses d’inici de curs i a les activitats extraescolars
Notícia següent
Torroella de Montgrí i L’Estartit, retorn a les fires nàutiques

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes