Darrer cap de setmana per votar entre les 12 propostes finals de la 4a edició dels Pressupostos Participatius municipals

L’Ajuntament hi destina una partida de 200.000 euros en l’àmbit de les inversions

Castell, Platja d’Aro i S’Agaró .- Recta final de la quarta edició dels pressupostos participatius de l’Ajuntament de Castell d’Aro, Platja d’Aro i S’Agaró amb la fase de votació entre 12 propostes finals, fins al proper diumenge 22 d’octubre. Poden participar-hi tots els empadronats al municipi abans del 30 d’agost d’enguany i amb 14 anys complerts, i com a novetat també les persones titulars i cotitulars d’una segona residència; i votar fins a un màxim de tres propostes. El consistori hi destinarà 200.000 euros en matèria d’inversions i se n’executaran tantes com sigui possible dins la partida, seguint l’ordre de més a menys votades (globalment suposarien 402.000 euros, amb iniciatives de 8.000 a 73.000 euros).

Les votacions es poden fer en línia a tothora al portal Decidim (plataforma impulsa per la Diputació de Girona). Simultàniament hi ha tres punts d’accés públic a internet: Oficines d’Atenció al Ciutadà (OAC) de Platja d’Aro i Castell d’Aro i a Ca La Generosa de S’Agaró (l’edifici municipal on hi ha Correus i Televisió Costa Brava). També es poden omplir butlletes de paper i desar-les a les urnes situades també a les dues OAC, Centre Cívic Vicenç Bou de Platja d’Aro, Biblioteca Mercè Rodoreda i Ca La Generosa a S’Agaró.

Les 12 propostes finalistes són: millora de la Bassa del Dofí (51.000 euros), escultura al giratori del Passeig Ridaura (50.000 euros), cobertura de l’escenari de la Plaça Major (25.000 euros), tòtems i plafons informatius sobre el cinema i les cases de S’Agaró Vell (40.000 euros), fanals a la zona verda Rosa dels Vents (8.000 euros), millora del parc de socialització per a gossos de l’Av. París (18.000 euros), instal·lació d’un rocòdrom interior al Palau d’Esports i Congressos (20.000 euros), millora de l’aparcament de Parc d’Aro i els seus passos per a vianants (35.000 euros), ampliació del parc de Politur (73.000 euros), aparcament de patinets elèctrics amb mòdul de carregador (21.000 euros), construcció d’un parc socialització per a gossos a S’Agaró (40.000 euros) i aparcament de bicicletes elèctriques amb mòdul de carregador (21.000 euros).

En la tercera edició dels pressupostos participatius, l’any 2021, es va aprovar i ja s’ha executat la millora del paviment d’accés a la Llar d’Infants de Castell d’Aro (3.500 euros), la regulació del trànsit a la zona de Parc d’Aro II -per incrementar la seguretat i evitar girs no permesos- (2.000); i la instal·lació d’un tendal a la zona de graderia de l’Skate Park (18.000 euros). També es va escollir, però encara no s’ha completat la construcció d’un Pump Track -circuit esportiu per a bicicletes- amb il·luminació al costat de l’Skate Park de Platja d’Aro (150.000 euros), i l’habilitació d’una pista multiesportiva al parc del c/ Roger de Llúria -envoltada d’una tanca i amb un conjunt de porteries i cistelles- (37.000 euros).

En la segona edició, l’any 2019, també es van escollir quatre propostes, totes completades amb un valor final de 176.500 euros: la instal·lació d’un parc infantil al c/ Agaró de S’Agaró; il·luminació amb fanals alimentats amb energia solar del Camí Vell de Santa Cristina d’Aro al Cementiri Vell; millora de la parada d’autobús de l’Av. Castell d’Aro amb el c/ Estrasburg amb la instal·lació d’una marquesina. Darrerament, actualment fase de contractació i amb hi ha prevista la millora de la zona d’exercici físic a l’aire lliure del Passeig Marítim de Platja d’Aro amb nous i més variats aparells i adequant el paviment.

En la primera edició dels pressupostos participatius, l’any 2018, es van escollir quatre accions,  que ja s’han executat, amb un valor global final de 128.505 euros: punt de gir a l’avinguda central de la zona comercial i d’oci Parc d’Aro de Platja d’Aro per evitar infraccions i incrementar la seguretat de l’encreuament; instal·lació d’una coberta a l’entrada de l’escola Vall d’Aro de Castell d’Aro; generació d’una pas segur per creuar l’Avinguda de S’Agaró de Platja d’Aro a l’alçada del riu Ridaura (pas de vianants amb semàfor i construcció d’una escala i una rampa per donar continuïtat al carril bici); i instal·lació d’una font d’aigua al Parc dels Estanys de Platja d’Aro.

Tags: Ajuntament de Platja d'Aro, pressupostos participatius, votació
Notícia anterior
Gairebé 50 editorials participaran en la 6a edició de la fira Indilletres de la Bisbal d’Empordà
Notícia següent
Neus Mar, Tània Matas, Peix Fregit i Palamós Gospel Choir, se sumen al concert solidari que diumenge organitza Creu Roja Palamós

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes