• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer
Revista del
Baix Empordà
Empordà
Gastronòmic
  • Actualitat
    • Societat
    • Cultura
    • Salut
    • Patrimoni
    • Medi ambient
    • Gavarres
    • Esports
    • A peu pel Baix Empordà
    • A la vila del Peix Fregit
    • Serveis
  • Gastronomia
    • El rebost d’en Llenas
  • Agenda
  • La revista
  • Hemeroteca
  • Llibres
  • Qui som
  • Contacte

Denuncien tales massives d’arbres en ple confinament en una zona de Pals protegida per la moratòria de la Generalitat

9 de Maig de 2020

Un moment de la tala amb un camió amb caixa on col·loquen els troncs dels arbres que van a terra el divendres 1 de maig de 2020. Foto: cedida a l’ACN
Pals (ACN) .- Una entitat ecologista i els partits de l’oposició de Pals denuncien que s’estan fent tales massives d’arbres a la zona de Rodors, en ple confinament. Es tracta d’un espai protegit per la moratòria decretada pel Govern. Això vol dir que no està permès fer-hi cap actuació, ja que no es poden expedir o renovar llicències d’obra.

Inicialment, en aquest espai estava previst aixecar-hi uns 1.300 apartaments. El consistori, però, nega categòricament que es tracti d’una tala i assegura que el que es va fer va ser una poda de manteniment. Fonts municipals consultades per l’ACN reconeixen que “no tenen clar” si s’havia sol·licitat el permís pertinent, però asseguren que “en cap cas” es van tallar arbres de forma indiscriminada.
La zona de Rodors de Pals torna a generar polèmica mediambiental per l’aparició d’una pila d’arbrat a terra al costat de maquinària per retirar-lo. Segons l’entitat ecologista Salvem Platja de Pals i els partits Compromís per Pals i el PSC, es tracta d’una tala massiva d’arbres en una zona que, recorden, està protegida per la moratòria de la Generalitat, que impedeix fer actuacions en certs espais de la Costa Brava. A més, la suposada tala s’hauria produït en ple confinament, fet que fa sospitar encara més els denunciants.
Cal tenir en compte que en aquesta zona del Pals està previst que s’aixequin 1.298 apartaments, un fet que ha portat Salvem Platja de Pals a denunciar en repetides ocasions el projecte per evitar que es dugui a terme. Finalment, la moratòria d’un any decretada pel Govern ha impedit que es tirin endavant actuacions urbanístiques polèmiques, entre les quals la de la zona de Rodors.
El portaveu de l’entitat, Pau Bosch, adverteix que amb la llei a la mà “és impossible” que hi hagi cap tipus de llicència vigent per talar perquè, si n’hi havia ha caducat, i si no n’hi havia, l’Ajuntament no en pot donar cap. Bosch lamenta que des del 2015 s’han anat tallant arbres “de manera indiscriminada”. “No és la primera vegada que ho hem de denunciar. Això no pot ser”, lamenta.
Tot plegat ha portat als dos grups de l’oposició – Compromís per Pals i PSC – a presentar una denúncia a l’Ajuntament perquè investigui els fets. Els dos partits s’han queixat que la petició es va fer la setmana passada i encara estan esperant resposta.
Pla general d’una de les tales que s’han dut a terme a la zona de Rodors de Pals, el divendres 1 de maig de 2020. Foto: Gerard Vilà

L’Ajuntament desmenteix que sigui una tala
Des de l’Ajuntament han volgut deixar clar que “en cap cas” es tracta d’una tala d’arbres massiva i que el que s’ha fet ha estat una “poda de manteniment” que va dur a terme un camp de golf proper. Fonts municipals asseguren que era arbrat mort que havia quedat afectat pel temporal Gloria i que encara no s’havia retirat.
De totes maneres, des de l’Ajuntament reconeixen que no saben si s’havia sol·licitat el permís corresponent per part de l’empresa i per això han obert un expedient que està pendent de finalitzar. Un cop hagi conclòs, expliquen, s’informarà a les parts interessades.

Uns 1.300 apartaments
Des de Salvem Platja de Pals alerten que a Rodors, inicialment, es volien aixecar 1.298 apartaments en diferents edificis plurifamiliars “de gran impacte”. En concret, hi ha previstos 650 habitatges en una zona, 201 més a la part nord, 117 a la part sud i 328 més a la de Paratges Rodors, que inclou part del Pla Especial d’Interès Natural (PEIN) Muntanyes de Begur.
El Pla Director Urbanístic de la Costa Brava va suspendre les llicències d’obra en aquests espais, proposa que es desqualifiqui el sòl i que el nou POUM s’adapti a la nova normativa, ja que l’actual pla general que el regeix té 34 anys. Posteriorment, proposa una reducció del nombre d’habitatges a 383.

Arxivat com a: Baix Empordà, Medi ambient, Societat Etiquetat com a: Ajuntament, arbres, confinament, denúncia, espai natural, pals, problemes, Rodors, Salvem platja de Pals, tala massiva, urbanisme

Reader Interactions

Deixa un comentari Cancel·la les respostes

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Barra lateral primària

Revista del Baix Empordà i Empordà Gastronòmic és una publicació trimestral d’àmbit comarcal de difusió dels valors culturals i històrics del Baix Empordà: el seu patrimoni arquitectònic tan ric –especialment l’iber i el medieval–, els seus paisatges tan admirats –el mar i la muntanya–, així com també els seus personatge i oficis, l’art i la literatura, l’educació, el medi ambient o les tradicions.

#josocemporda
#joemplantoalemporda

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l'Empordà gratuïtament al teu correu

Segueix-nos

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

Catalunya News

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l'Empordà gratuïtament al teu correu

Footer

Facebook

Facebook Pagelike Widget

Instagram

Carme Àvila i @carmeferres, promotores del fumet Carme Àvila i @carmeferres, promotores del fumet de peix "La Mar de Dones". Podeu llegir l'entrevista de Jazmina Caballero amb @teresaferres64, una de les fundadores de la cooperativa @lamardedones, al número 25 d'Empordà Gastronòmic, "Sopes i brous", ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 79 de @rbaixemporda, "Infants d'ahir i d'avui" #sopesibrous #fumet #peix #pesca #pescadors #gastronomia #cuinamarinera #cuinatradicional #km0 #palamos #costabrava
"Josep Dalmau i Carles, fill de Sant Cebrià dels "Josep Dalmau i Carles, fill de Sant Cebrià dels Alls", de @narcissubirana. Podeu llegir l'article complet al número 79 de la @rbaixemporda, "Infants d'ahir i d'avui", ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 25 d'Empordà Gastronòmic, "Sopes i brous" #santcebriàdelsalls
#Gavarres #educació #ensenyament #infants #cultura #historia #seglexx #costabrava #premsacomarcal
"Peix de sopa", d'Alfons Garrido (@museudelapesca "Peix de sopa", d'Alfons Garrido (@museudelapesca de @visitpalamos). Podeu llegir l'article complet al número 25 d'Empordà Gastronòmic, "Sopes i brous", ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 79 de @rbaixemporda, "Infants d'ahir i d'avui" 
#gastronomia #cuinacatalana #cuinatradicional #pesca #pescadors #cuinamarinera #sopesibrous #sopadepeix #receptes #cultura #patrimoni #palamos #costabrava #empordagastronomic #premsacomarcal
"Néixer en un medi aquàtic a l'Hospital de Palam "Néixer en un medi aquàtic a l'Hospital de Palamós. Entrevista a Yolanda Casabella Casares, coordinadora de les llevadores", de @rosamariamasana. Podeu llegir l'article complet al número 79 de la @rbaixemporda, "Infants d'ahir i d'avui", ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 25 d'Empordà Gastronòmic, "Sopes i brous" #salut #maternitat #hospitaldepalamos #naixement #infants #mare #premsacomarcal
"Recupereu les sopes de peix!", d'@abrahamsimon793 "Recupereu les sopes de peix!", d'@abrahamsimon7932. Podeu llegir l'article complet al número 25 d'Empordà Gastronòmic, "Sopes i brous", ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 79 de @rbaixemporda, "Infants d'ahir i d'avui" #empordagastronomic #gastronomia #sopesibrous #sopes #pesca #peix #sopesdepeix #cuinacatalana #receptes #cuinaempordanesa #cuinatradicional #costabrava #premsacomarcal
"El joc i els infants. Jocs d'ahir i d'avui", de F "El joc i els infants. Jocs d'ahir i d'avui", de Francesca Ríos i Ullastres (Mestra, Llicenciada en Història- Centre d'Estudis Calongins @colonico1980). Podeu llegir l'article complet al número 79 de la @rbaixemporda, "Infants d'ahir i d'avui", ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 25 d'Empordà Gastronòmic, "Sopes i brous" #cultura #historia
#patrimoni #infants #jocsinfantils#jocs #seglexx #fotosantigues #imatgesantigues #costabrava #premsacomarcal
"Les sopes", de @fabregajaume. Podeu llegir l'arti "Les sopes", de @fabregajaume. Podeu llegir l'article complet al número 25 d'Empordà Gastronòmic, "Sopes i brous", ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 79 de @rbaixemporda, "Infants d'ahir i d'avui" #sopesibrous #sopes #gastronomia #receptes #cuinacatalana #cuinatradicional #cuinaempordanesa #historia #cultura #patrimoni #empordagastronomic #emporda #premsacomarcal
Bones festes i un millor any 2023! #revistabaixemp Bones festes i un millor any 2023!
#revistabaixemporda #empordagastronomic #baixemporda #cultura #historia #gastronomia #patrimonicultural #patrimoninatural #gastronomia #cuinacatalana #cuinaempordanesa #premsacomarcal #feliç2023 #bonesfestes #bonnadal
"Els fills de la foscor: nens abandonats o de pare "Els fills de la foscor: nens abandonats o de pares incògnits (segles XVI-XIX)", de Ramir Lacasa. Podeu llegir l'article complet al número 79 de la @rbaixemporda, "Infants d'ahir i d'avui", ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 25 d'Empordà Gastronòmic, "Sopes i brous" #infants #nensabandonats #historia #palafrugell #seglexix #seglexviii #seglexvii #maternitat #poblespetits #parròquies #premsacomarcal
Acabades de sortir del forn! A partir de demà pod Acabades de sortir del forn! A partir de demà podeu començar a trobar a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda els nous números de @rbaixemporda i Empordà Gastronòmic, "Infants d'ahir i d'avui" i "Sopes i brous" #cultura #historia #infants #educació #ensenyament #patrimoni #gastronomia #cuinacatalana #cuinatradicional #sopes #receptes #costabrava #premsacomarcal
"La gamba blanca, la nova promesa del sector pesqu "La gamba blanca, la nova promesa del sector pesquer", d'Alfons Garrido (@museudelapesca de @visitpalamos). Podeu llegir l'article complet al número 24 d'Empordà Gastronòmic, "La cuina del peix", ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 78 de @rbaixemporda, "Crònica negra" #pesca #pescadors #lacuinadelpeix #cuinamarinera #cuinamediterrania #gastronomia #museudelapesca #palamos #costabrava #premsacomarcal
"Georgina Regàs tenia un llimoner a l'eixida", de "Georgina Regàs tenia un llimoner a l'eixida", de @marti.sabria. Podeu llegir l'article complet al número 24 d'Empordà Gastronòmic, "La cuina del peix", ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 78 de la @rbaixemporda, "Crònica negra" #cuinatradicional #cuinaempordanesa
#cuinadelesàvies #confitures #gastronomia #homenatge #donesambempenta #donescuineres #gastronomia #costabrava #premsacomarcal #empordagastronomic
Castell de Foixà" (c. 1945), pintura de José M. Castell de Foixà" (c. 1945), pintura de José M. Mascort, Col·lecció privada Mascort, Barcelona. És una de les imatges que il·lustren l'article "El castell de Foixà", de Pau Roig (periodista i escriptor). El podeu llegir al número 78 de la @rbaixemporda, "Crònica negra", ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 24 d'Empordà Gastronòmic, "La cuina del peix" #foixa #espaismedievals #castellsdelempordà #patrimoni #patrimonicultural #historia #historiamedieval #castelldefoixà #emporda #costabrava #pinturacatalana #fundaciomascort #premsacomarcal #paisatgesdecataluya #queboniceslempordà
"El viatge dels empordanesos a les Amèriques", d' "El viatge dels empordanesos a les Amèriques", d'@adria.rubio.ruart (xef de l'@leixidarestaurant a @visita_peratallada). Podeu trobar aquesta i moltes altres receptes al número 24 d'Empordà Gastronòmic, "La cuina del peix", ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 78 de @rbaix, "Crònica negra" #peratallada #forallac #gastronomia #cuinacatalana #cuinamarinera #lacuinadelpeix #menjardecollons #receptes #turbot #peix #pesca #pescadors #costabrava #premsacomarcal
"Un tastet d’indika. Menjar i beure en època ib "Un tastet d’indika. Menjar i beure en època ibèrica”: Excel·lent vermut aquest diumenge al migdia al @macullastret de la mà de @iolandabustos i @_lagastronomica en el marc del festival #somcultura del Patronat de turisme @costabravapirineu. Una gran experiència! #ullastret #ibers #indiketes #arqueologia #historia #cultura #patrimoni #gastronomia #cuinaantiga#menjardecollons #cuinaambflors #baixemporda #costabrava
Targeta postal de fotografia Granés del paratge d Targeta postal de fotografia Granés del paratge de Treumal de Calonge a principis de la dècada de 1950. És una de les imatges que il·lustren l'article "Calonge i Sant Antoni: estiuejants a Treumal (1889-1936)" d'Esther Loaisa i Joan Molla (Ateneu Popular de @calongesantantoni). Podeu llegir l'article al número 78 de la @rbaixemporda, "Crònica negra", ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 24 d'Empordà Gastronòmic, "La cuina del peix" #calongeisantantoni #treumal #platges #costabrava #1950s #fotosantigues #imatgesantigues #seglexx #cultura #historia #patrimoni #turisme #premsacomarcal
"@bodegamasoller, un celler singular i amb una for "@bodegamasoller, un celler singular i amb una forta personalitat", de Pau Roig. Podeu llegir l'entrevista amb Jordi Esteve (gerent), Astrid Caritg (sommelier i responsable comercial) i Marta Arenós (enòloga) al número 24 d'Empordà Gastronòmic, "La cuina del peix", ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 78 de la @rbaixemporda, "Crònica negra" #torrent #doemporda #vinsdoemporda #vinsdelemporda #gastronomia #cellers #enologia #enogastronomia #costabrava #empordagastronomic
Primícia mundial ahir al vespre al @masmolla de @ Primícia mundial ahir al vespre al @masmolla de @calongesantantoni durant la celebració del "Cap de setmana del Vi de Pagès 2022", amb el tast exclusiu del vi monovarietal de picapolla moscatella, una varietat blanca de raïm inèdita i mai abans detectada fins a l'estudi iniciat l'any 2019 per Pedro Balda de la @unirioja. Molt bona feina! #videpagès #vinscatalans #pagesia #raim #vinsempordanesos #picapolla #calonge #masmolla #calongeisantantoni #baixemporda #costabrava #premsacomarcal
"Les esglésies romàniques de Palau-sator: Sant J "Les esglésies romàniques de Palau-sator: Sant Julià de Boada, Sant Pau de Fontclara, Sant Pere de Palau-sator i Sant Feliu de Boada", de Pau Roig. Podeu llegir l'article complet al número 78 de la @rbaixemporda, "Crònica negra", ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 24 d'Empordà Gastronòmic, "La cuina del peix" #romanic #artromanic #artmedieval #espaismedievals #patrimoni #patrimonicultural #palausator #empordanet #historia #costabrava#raconsemporda #raconscostabrava #raconscomarquesgironines #premsacomarcal #queboniceslempordà
"Laminat d'Emperador amb gingebre i notes herbàci "Laminat d'Emperador amb gingebre i notes herbàcies", de @quimcasellas.casamar (xef del @casamarllafranc a @visitapalafrugell). Trobareu aquesta i moltes altres receptes al número 24 d'Empordà Gastronòmic, "La cuina del peix", ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 78 de @rbaixemporda, "Crònica negra" #lacuinadelpeix #cuinamarinera #cuinaempordanet #pesca #receptes #gastronomia #empordagastronomic #llafranc #palafrugell #costabrava #premsacomarcal

Twitter

A Twitter List by jordimolins

Revista del Baix Empordà i Empordà Gastronòmic
Tel. 646554923 · redaccio@revistabaixemporda.cat · www.revistabaixemporda.cat · www.empordagastronomic.cat
BAIX EMPORDÀ

Utilitzem galetes (cookies) per poder oferir la millor experiència al nostre web. Si hi continua navegant assumim que hi està d'acord.AcceptarPolítica de privadesa