Desarticulen clan familiar que exportava marihuana de Girona a França per carretera

Girona (ACN).- Els Mossos d’Esquadra i els agents de Vigilància Aduanera de l’Agència Tributària han desarticulat una organització criminal dedicada al tràfic de marihuana a Girona.

Els membres del clan familiar cultivaven la droga en plantacions sobretot a la Selva i el Gironès i transportava de forma regular la marihuana a Lió i Montpeller, tot i que es creu que la droga podria acabar en d’altres països del centre d’Europa. En l’operatiu, s’han detingut tretze persones tot i que set d’elles es van deixar sense efecte. Els sis restants, cinc homes i una dona d’entre 22 i 41 anys, han quedat en llibertat a l’espera de judici. La policia ha intervingut 11 kg de cabdells de marihuana valorats en 72.400 euros i 925 grams d’haixix, que valdrien 31.000 euros.
Els membres d’aquesta organització criminal tenien assignades tasques diferenciades i la policia assegura que hi havia un alt grau d’especialització en les funcions. No hi havia cap altra font d’ingressos en el clan familiar més enllà del tràfic de drogues i només el cap de l’organització tenia antecedents policials.
Un d’ells exercia la funció de líder que dirigia l’activitat criminal. S’encarregava d’aportar el capital necessari per llogar immobles i els adequava per les necessitats del cultiu. A més, el líder del clan també gestionava les seves pròpies plantacions i donava suòrt financer a altres membres de l’entramat i persones de fora del grup a canvi d’una remuneració econòmica puntual. Dins de les seves tasques, també planificava i executava els transports de droga per carretera fins a França.
En un nivell inferior hi havia l’home de confiança del líder, que s’ocupava de la distribució del material necessari per a les plantacions. També empaquetava i preparava la droga abans de distribuir-la i feia d’enllaç entre l’organització criminal i possibles compradors. A més, participava en la logística del tràfic de droga dissenyant rutes i organitzant els vehicles que es feien servir.
Per sota seu hi havia una sèrie de persones que feien funcions secundàries o subordinades. Un dels investigats tenia un elevat grau de coneixement del cultiu de la marihuana i era l’encarregat d’atendre les plantacions quan tenien problemes de productivitat. La resta, gestionaven cultius i ajudaven al transport de la marihuana.
Els viatges eren un moment clau de l’activitat de la banda i es prenien moltes precaucions. Els enviaments es feien amb cura i utilitzaven dos cotxes. Un d’ells feia d’avançada per informar d’imprevistos al que circulava uns quilòmetres més enrere i que portava la droga. També tenien més vehicles que feien de contra vigilància per detectar la presència policial i feien servir molts telèfons que periòdicament canviaven perquè la policia no pogués rastrejar-los.
El 15 de febrer la policia va portar a terme l’operatiu policial format pels Mossos i els agents d’Aduanes. Aquell dia també van comptar amb la col·laboració de la Policia Local de Maçanet de la Selva. Al llarg del dia es van fer nou entrades a domicilis i plantacions que hi havia a Maçanet de la Selva, Sils, Sant Martí de Llémena i Olot.
En total es van intervenir 11 kg de cabdells de marihuana (ue tenen un valor en el mercat de 72.400 euros), 925 grams d’haixix (que es podrien vendre per 31.000 euros) i 25 grams de cocaïna (valorats en 1.500 euros). També es van trobar uns 30.000 euros en metàl·lic i 3.000 plantes de marihuana en diferents estadis de floració. Els tècnics de l’empresa de subministrament asseguren que haurien defraudat 235.000 euros en consum de llum en les plantacions, ja que la tenien punxada.
El 17 de febrer els sis detinguts van passar a disposició judicial i han quedat en llibertat a l’espera de judici i mesures cautelars.

Tags: agència tributària, Comarques gironines, desmantellament, droga, França, marihuana, Mossos d'Esquadra, organització, serveis, societat, successos, tràfic de drogues

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Notícia anterior
Aramis Justiz exposa al Parc dels Estanys de Platja d’Aro
Notícia següent
L’Ajuntament de Torroella de Montgrí aplica mesures preventives d’estalvi d’aigua

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes