Dia Internacional dels Museus virtual al Museu d’Història Medieval de Castelló d’Empúries

Castelló d’Empúries.- Des de l’any 1977 cada 18 de maig se celebra el Dia Internacional dels Museus a tot el món. Un dia de l’any on els museus són els veritables protagonistes, obrint les seves portes i oferint una atractiva oferta d’activitats per sensibilitzar als visitants sobre la seva importància en el desenvolupament de la societat. Un any més, els museus del municipi de Castelló d’Empúries organitzen diverses activitats per celebrar aquest dia tan especial, enguany marcat per la situació de confinament a causa de la pandèmia del coronavirus.

El Dia Internacional dels Museus 2020 (#IMD2020) serà recordat pel brot de la Covid-19. El tancament dels museus dins la greu situació sociosanitària que està patint la humanitat i que malauradament s’ha emportat milers de les vides d’amics, familiars i companys, ha de ser un repte per a generar una participació una mica diferent, a través dels nostres canals en línia.
L’Internacional Council of Museums (ICOM) ens ha convidat a compartir, a través del DIM20: “Museus per la Igualtat: diversitat i inclusió”, la visió dels museus del món mitjançant les seves propostes en línia. La reflexió del futur post Covid-19 al Museu d’Història Medieval de la Cúria-Presó, s. XIV de Castelló d’Empúries també ens ha fet ser propositius per tal d’explorar noves propostes de participació en línia que s’hauran de treballar en profunditat, valorar i finalment engegar amb tots vosaltres. Tot i que el Museu roman de moment tancat, farem per tant unes portes obertes online.
Aprofitem aquest important esdeveniment del 18 de maig per presentar i recordar una activitat que hem engegat fa poques setmanes i que de moment està tenint força seguiment, com és l’activitat de “Posa’t a prova!”, un repte setmanal que presentem cada divendres a les xarxes socials del Museu i de l’Ajuntament de Castelló d’Empúries en què plantegem una pregunta sobre un element del patrimoni cultural, artístic o monumental del municipi, amb tres possibles respostes.
Amb motiu del DIM 2020, el dilluns 18 de maig i al llarg de la setmana plantejarem a través del facebook del Museu (@museucuriapreso) un repte especial sobre el patrimoni cultural i monumental de Castelló d’Empúries que tindrà a veure directament sobre el Museu i sobre l’edifici de la Cúria-Presó, un dels edificis medievals més emblemàtics de Castelló d’Empúries. Al llarg de la setmana el Museu divulgarà també diferents activitats i accions de coneixement històric, patrimonial i arqueològic per tal de fer difusió i participació en línia. Us animem doncs a participar-hi!!
Enguany la Nit Europea dels Museus, en què s’organitza una visita guiada nocturna coincidint amb el DIM, gratuïta i conjunta al Museu d’Història Medieval de la Cúria-Presó i a l’Ecomuseu-Farinera, s’ha traslladat al dia 14 de novembre de 2020. Més informació del DIM als següents webs: www.icom.museum (ICOM), i també a www.patrimoni.gencat.cat (Direcció General del Patrimoni Cultural).

Ajuntament de Castelló d’Empúries

Tags: #IMD2020, Castelló d'Empúries, cultura, dia internacional dels museus

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Notícia anterior
Atrapen dos lladres amb eines robades a segones residències de Vilajuïga que van intentar esquivar un control de Mossos
Notícia següent
L’Ajuntament de Calonge i Sant Antoni no celebrarà el ple extraordinari demanat per l’oposició

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes