Dia Mundial Contra el Tabac 2024

Palamós

El 31 de maig es celebra el Dia Mundial Contra el Tabac, que alhora és el tancament de la Setmana Sense Fum. Per això, els diferents centres de Serveis de Salut Integrats Baix Empordà han realitzat en els darrers dies tot un seguit d’activitats i accions de sensibilització a la població de la comarca.

La 25a edició de la setmana porta per lema “Zero Emissions també als teus pulmons” per això des de la Comissió d’Hospital Sense Fum s’ha preparat una acció conjunta per a tots els centres: les 4 ABS, Palamós Gent Gran i l’Hospital de Palamós.
A les taules informatives i accions i activitats, s’ha repartit un sobret amb llavors de petúnia per tal de plantar-se contra el tabac. D’aquesta manera, es veu com el procés de deshabituació tabàquica també obté els seus fruits: uns pulmons més nets i una planta més per contribuir a la salut mediambiental del nostre entorn.

Programes específics a les ràdios locals
El programa CAPacitats de Ràdio Palafrugell ha centrat el seu darrer podcast sobre el tabaquisme, on les diferents professionals referents han explicat els beneficis de deixar de fumar. També s’ha realitzat un programa específic amb les professionals de Torroella a Ràdio Montgrí.

Jornada activa al Passeig de la Bisbal
Amb l’objectiu d’arribar a la població jove, l’ABS de la Bisbal ha comptat amb la complicitat dels alumnes de batxillerat artístic del municipi amb qui han elaborat un concurs per animar a la població a aconseguir el repte comú de recórrer fins a 500 vegades el Passeig. La proposta guanyadora ha estat la de Helena Prujà i Arnau Casellas.
Divendres de 9 a 12 hores i els i les diferents referents de salut comunitària han muntat una paradeta al principi del Passeig amb una taula informativa sobre el efectes del tabac i els beneficis d’una vida activa fora dels seus efectes.
Per a fer-ho més amè, durant tot el recorregut s’han instal·lat diferents preguntes curioses amb la resposta amagada en un QR.

Taules informatives i parades als mercats setmanals
Tots els nostres CAP han tingut taules informatives a l’entrada dels centres durant tota la setmana oferint informació sobre la deshabituació tabàquica.
En algunes ABS, a més, han estat presents als mercats setmanals (dilluns al mercat de Torroella, dimarts a Palamós i dijous a l’Estartit). A banda d’informació, també s’han realitzat proves de cooxímetre per mirar els nivells de diòxid de carboni dels pulmons.

Deixar de fumar és possible
El servei de prevenció de SSIBE ha ajudat en els darrers 6 mesos a deixar de fumar a 36 professionals. El tractament té una durada de 25 dies i el resultat en aquest període ha estat altament exitós: 15 professionals porten més de 3 mesos sense fumar.

Tags: Baix Empordà, campanya, dia mundial, Salut, serveis, setmana sense fum, societat, SSIBE, tabaquisme

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Notícia anterior
Mostra de “Quatre fotògrafs empordanesos” a la torre de Guaita de Sant Sebastià
Notícia següent
El Consell Comarcal del Baix Empordà reconeix a les empreses i serveis turístics que promouen un turisme inclusiu amb el segell Turisme per a tothom al Baix Empordà

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes