Divendres 12 de maig es lliuren les noves borses d’estada lingüística John Langdon-Davies, que promou l’Escola Oficial d’Idiomes de Sant Feliu de Guíxols

Sant Feliu de Guíxols.- L’Escola Oficial d’Idiomes de Sant Feliu de Guíxols realitza aquest divendres, 12 de maig el tradicional lliurament de borses d’estada lingüística a l’estranger, que porten el nom del periodista John Langdon-Davies.

L’acte és a les sis de la tarda, al Monestir, i aquest any la ponència que se sol fer anualment anirà a càrrec del també periodista i escriptor Jordi Finestres, qui parlarà de Langdon-Davies i la seva vessant més humanitària.
L’Escola d’Idiomes guixolenca destina dues borses en forma d’ajuda econòmica (800 euros). Qui en vulgui ser beneficiari fa una sol·licitud a l’Escola i presenta el projecte que vol portar a terme amb els diners de la borsa. Són uns diners que permeten sufragar, en tot o en part, estades curtes a l’estranger, generalment amb cursos intensius de millora i perfeccionament de l’idioma.

John Langdon-Davies
Des de l’Escola Oficial d’Idiomes guixolenca es va decidir que el nom d’aquestes borses portés el nom del periodista i escriptor John Langdon-Davies (1897-1971). La seva figura va estretament lligada a Sant Feliu de Guíxols. Un cop va deixar la tasca periodística més intensa, com a prolífic autor de textos periodístics, reportatges, i corresponsal de guerra, va residir durant molts anys a la nostra ciutat. El fet de triar Sant Feliu no el va apartar de seguir escrivint, i va seguir fent conferències, llibres, alhora que desenvolupava una gran tasca humanitària amb programes d’apadrinaments internacionals, encara vigents avui.
Va ser amic personal d’escriptors com Josep Pla, Marià Manent, Carles Riba o Ventura Gassol. En els seus llibres es demostra un gran amor cap a Catalunya i el seu poble i costums, com els titulats Darrere les barricades, una obra imprescindible per sobre la Guerra Civil o el llibre Dancing catalans, el millor dedicat a la sardana en paraules de Josep Pla.

Tags: beques, educacio, Escola Oficial d'Idiomes, llengua, lliurament, periodisme, Sant Feliu de Guíxols, societat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Notícia anterior
La Generalitat captura en tres mesos el doble de coipús que en tot l’any passat, en el marc del pla de xoc
Notícia següent
“Dones a Ravensbrück” al Museu de la Mediterrània

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes