Dues mares gironines fan visible els diferents dols de la maternitat en un llibre a partir de l’experiència personal

La Bisbal d’Empordà (ACN).- Eva Gasull i Maite Marcó són dues mares gironines que volen fer visible els diferents dols de la maternitat.

Ho fan a través del llibre “Històries d’una panxa”, un relat que explica onze històries a partir de l’experiència personal de cadascuna d’elles fins arribar a ser mares. “El que volem és poder trencar els tabús com quan et ve algú i et pregunta per què encara no ets mare“, assenyala l’Eva. Les dues autores expliquen que el llibre pretén poder parlar “amb naturalitat” dels diferents moments que es viuen fins arribar a la maternitat, des d’aquelles dones que no poden quedar-se embarassades, passant per les que no creuen que sigui el moment adequat fins a les que han de fer tractaments de fertilitat per quedar-s’hi.
L’Eva diu que la idea inicial era fer una guia d’autoajuda però de seguida van veure que “era impossible, perquè cada dona és diferent“. Aleshores van decidir explicar la seva història a partir de l’experiència de cadascuna. “Nosaltres hem vist que el més important és la felicitat en una mateixa i no haver de tenir la pressió social que, a vegades, t’imposen pel fet que has de ser mare. Nosaltres ho som, jo adoptiva i l’Eva biològica, però ha estat un procés normal que ens hi ha portat“, remarca la Maite.
L’Eva assenyala que en el relat es fan visibles dols en els quals moltes mares es poden identificar, com el de no haver-se pogut quedar embarassada, haver patit un avortament, la frustració de veure que no ho aconsegueixes, o també el d’aquelles dones que volen ser-ho, però no tenen la sensació que sigui el moment adequat.
Creiem que poder compartir totes aquestes experiències és una forma d’ajudar aquelles dones que es poden sentir identificades“, remarca l’Eva. I, de fet, expliquen que estan molt contentes de veure el retorn que tenen per part de moltes lectores de “Història d’una panxa”. “Ens hem trobat amb dones que ens agraeixen haver escrit allò que senten i que no s’han atrevit a dir. Nosaltres ens hem despullat i alhora tenim la sensació que el llibre és un suport per a algunes dones en aquest procés de ser mare“, destaquen les autores.
El llibre relata onze històries d’onze dones que cinc anys després d’un viatge a l’Índia es retroben per explicar-se les seves vivències i posen en comú la seva voluntat de tenir fills. En realitat, aquestes onze dones són només les autores del llibre que parlen dels diferents moments que han viscut en aquest procés. “En certa manera, durant aquests cinc anys no érem les mateixes dones, ni la Maite ni jo“, assenyala l’Eva Gasull.

Un llibre per a persones
Les dues autores remarquen que “Històries d’una panxa” és un “llibre per a persones“. En aquest sentit, destaquen que encara que el procés de gestació sigui de la dona, la voluntat pot ser de la parella. “En el llibre també es fa referència a la part de l’home com a persona que acompanya i que comparteix el desig de tenir fills. En cap cas és un llibre dedicat exclusivament a les dones“, conclouen.

Tags: cultura, dones, La Bisbal d'Empordà, mare, maternitat, novetat editorial, Salut, societat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Notícia anterior
L’Agència Comarcal de l’Energia i Clima assessora 23 establiments de l’Alt Empordà
Notícia següent
Visita guiada a l’itinerari literari “Carles Fages de Climent a Castelló d’Empúries” amb motiu de Sant Jordi

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes