Ecologistes en Acció comença una campanya per eliminar les mascaretes quirúrgiques i que s’utilitzin de roba

Barcelona (ACN).- Ecologistes en Acció ha començat una campanya per eliminar les mascaretes quirúrgiques del carrer i que s’utilitzin de roba.

“No emmascarem el paisatge” pretén que la ciutadania utilitzi mascaretes reutilitzables. L’entitat ha recordat que si són homologades, les de tele ofereixen una protecció equivalent a les quirúrgiques, però amb l’avantatge que es poden utilitzar 25 cops més que les d’un sol ús. En ambients amb molta aglomeració de gent, poc ventilats, i on no es poden mantenir les distàncies mínimes, com el transport públic, es complementaria la protecció individual davant la covid-19 amb mascaretes FFP2. Fer aquest canvi suposaria deixar de cremar o abocar 60 tones mensuals de polipropilè.
Segons l’entitat, el canvi produiria una reducció de la generació de residus i del consum de materials (petroli), amb un tipus de residu menys contaminant (més biodegradable), rebaixaria els casos d’al·lèrgies i reaccions cutànies, i preservaria el medi ambient de la presència de plàstics i microplàstics.
La campanya va dirigida també a les administracions, tant municipals com de la Generalitat, perquè col·laborin en la difusió d’aquest missatge de sostenibilitat a tota la ciutadania i promoguin la utilització massiva de mascaretes reutilitzables.

Tags: campanya, Catalunya, contaminació, coronavirus, ecologistes, mascaretes, medi ambient, reutilització, Salut, societat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Notícia anterior
Comença la vacunació del personal de serveis essencials del Baix Empordà al Palau Firal de Sant Antoni
Notícia següent
Un total de 186 sol·licituds per als nous ajuts de l’Ajuntament de l’Escala a empreses i autònoms

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes