Ecologistes en Acció posa bandera negra al delta de l’Ebre, a l’urbanisme “descontrolat” de Begur i al Golf de Roses

Catalunya (ACN).- Sis punts de la costa catalana han rebut una bandera negra en l’informe anual d’Ecologistes en Acció que analitza 8.000 quilòmetres del litoral de tot l’Estat.

Entre aquestes destaca la que s’ha atorgat al delta de l’Ebre, per l’impacte en l’ecosistema i en els arrossars que tindrà la retallada de la dotació d’aigua pels regants fixada per la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre. L’ONG també ha assenyalat la platja de la Savinosa de Tarragona, on es preveu construir un hub cultural al voltant del preventori o la zona de l’antiga cimentera de Vallcarca, a Sitges, on es vol fer un macrocomplex turístic. A més, ha apuntat l’elevada contaminació al litoral badaloní; l’urbanisme “descontrolat” a Begur o els parcs eòlics marins del Golf de Roses.
El document que Ecologistes en Acció ha presentat aquets dimecres, denuncia el que considera “casos flagrants de contaminació i mala gestió ambiental”. Com a novetat, aquest any també s’hi ha tingut en compte la proliferació de platges canines designades sense una avaluació prèvia d’impacte ambiental i s’ha atorgat una bandera negra a la de Calzoa, a Vigo.
A Girona l’atenció de l’ONG s’ha centrat en el Golf de Roses i en les platges de Begur. En primer lloc, ha recordat que el passat mes de febrer el govern espanyol va donar llum verda al Pla d’Ordenació de l’Espai Marítim que regularà les zones de la costa en què podran instal·lar-se parcs eòlics marins. L’entitat ha lamentat que el Golf de Roses s’hagi inclòs en aquest llistat, ja que és un espai natural destacat per a Catalunya que, entre d’altres, conté cales d’alt valor paisatgístic, es una reserva de pesca sostenible i acull nombrosos processos migratoris de cetacis i aus.
A la demarcació de Girona, també s’ha concedit una bandera negra, en aquest cas per mala gestió, a les platges de Begur. Ecologistes en Acció ha exposat el “descontrolat” urbanisme al qual s’està sotmetent la zona i ha lamentat que els governs locals “estiguin apostant pel ciment i permetent que s’edifiquin urbanitzacions que provoquen una pressió enorme en l’entorn natural, la biodiversitat i els recursos hídrics escassos“. Aquesta és una problemàtica que han denunciat diverses entitats ecologistes com SOS Costa Brava o Salvem la Costa de Begur. Dos dels projectes que estan al punt de mira dels ecologistes són la urbanització de la pedrera de S’Antiga i la nova promoció Jardins de Sa Riera Living.

Tags: Alt i Baix empordà, badia de Roses, bandera negra, begur, construcció, contaminació, denúncia, Ecologistes en Acció, espais naturals, façana litoral, medi ambient, patrimoni

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Notícia anterior
L’Ajuntament de Palamós fa aplicar mesures de prevenció d’incendis als propietaris d’espais forestals urbans
Notícia següent
UPM, ERC i la CUP tanquen l’acord per governar Torroella de Montgrí i Colomí revalida l’alcaldia

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes