Educació recomana mantenir les finestres obertes a menjadors i classes i buscar l’”equilibri” amb el confort tèrmic

 

Catalunya (ACN) .– El Departament d’Educació recomana mantenir les finestres sempre obertes en els menjadors escolars i durant les classes, sempre que sigui possible. Així es recull a les orientacions publicades per part de la Conselleria, on s’indica que en un aula s’aconsegueix la ventilació adequada “obrint les portes i les finestres amb una obertura mínima de 20 centímetres, entre 10 i 15 minuts cada hora lectiva”.

Tot i això, afegeix que “és aconsellable, en la mesura del possible, mantenir les finestres obertes permanentment amb la màxima obertura”. Afirma també que cal cercar l'”equilibri entre la ventilació i el confort tèrmic i acústic”. A més, apunta la necessitat de ventilar també naturalment aquelles aules que tinguin ventilació mecànica.
La guia explica que és important ventilar les aules i estances on es fan activitats “abans d’ocupar-les, durant l’activitat lectiva i al final de la jornada”. En la cerca de l’equilibri entre ventilació i confort, apunta que la velocitat de ventilació de les aules és molt més alta que la de la pèrdua de càrrega tèrmica. A més, recomana fluxos d’aire creuats, obrint finestres o portes oposades.

Pel que fa als menjadors, estableix que són espais d’especial atenció perquè durant el moment de menjar no es fa ús de la mascareta. Per això, es recomana “una ventilació màxima amb totes les portes i finestres obertes”.
Aquesta recomanació es fa extensible als lavabos, que han de romandre amb les finestres “sempre obertes” i si tenen extracció forçada d’aire han d’estar activa mentre el centre estigui obert.
Per últim, recomana fer les activitats físiques sempre a l’exterior però en els casos excepcionals quan això no sigui possible, l’espai del gimnàs també ha d’estar “permanentment ventilat amb totes les portes i finestres obertes”.

Tags: classe, covid-19, Departament d'Educació, finestres, orientacions, pandèmia, portes, Salut, ventilació

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Notícia anterior
La festa de la prometatge frustrada per la Guàrdia Urbana de Figueres acaba, finalment, amb dinou sancionats
Notícia següent
La consellera Ponsa presenta mesures econòmiques per un valor de 17,2 milions d’euros per pal·liar els efectes de la pandèmia al sector cultural

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes