El 45% dels 12,9 MEUR que ingressa la diòcesi de Girona provenen de les aportacions dels fidels

Girona (ACN).- El 45% dels 12,9 MEUR que ha ingressat la diòcesi de Girona durant el 2021 provenen d’aportacions dels fidels, ja sigui directament o indirectament.

En concret, del total, un 27,5% va ser a través de donacions voluntàries i un 17,9%, de marcar la corresponent creueta a la declaració de la renda. La resta d’ingressos procedien de diverses fonts: els que genera el patrimoni i altres activitats (18,25%), ingressos extraordinaris (28%) i altres ingressos (8,2%). Pel què fa a despeses, gairebé una quarta part dels recursos de la diòcesi es van destinar a accions pastorals o assistencials (21,9%); un 11,2% a retribucions i despeses socials del personal laic; un 15,3% a la conservació d’edificis i un 9,3% a retribucions i despeses del clergat.
Aquestes són algunes de les dades que el Bisbat de Girona recull a la memòria de l’any passat. Coincidint que aquest diumenge se celebra el Dia de l’Església Diocesana i la col·lecta que es fa aquest dia, l’Església fa una crida als fidels a contribuir econòmicament a l’activitat de la seva diòcesi. “Les aportacions voluntàries són una peça clau perquè l’Església segueixi desenvolupant la seva tasca pastoral i social“, asseguren.
A la memòria, també s’hi detallen els recursos humans amb què compta la diòcesi gironina. En total, 120 preveres, 14 diaques permanents, 4 seminaristes, 46 laics amb nomenament per presidir celebracions, 550 catequistes, 366 religiosos i religioses de les diverses congregacions-, que atenen les 392 parròquies i el conjunt de l’activitat pastoral.
Durant l’any passat, arreu de les diferents parròquies es van celebrar 1.344 baptismes, 1.140 primeres comunions, 306 confirmacions, 371 matrimonis i 3.831 exèquies.
La memòria també dedica un apartat a l’acció social que duu a terme el Bisbat de Girona. Aquí s’hi inclouen les xifres de Càritas, el “principal braç de l’acció social de l’Església catòlica“. Arreu de la diòcesi, l’entitat hi té distribuïts 52 centres, compta amb 44 projectes i programes, 27.998 persones ateses, 61.596 persones beneficiades, 136 professionals i 2.015 voluntaris i voluntàries.
D’altra banda, el Bisbat també compta amb programes específics de foment i gestió de l’habitatge social. A través de dues entitats, s’ofereixen 630 habitatges protegits i 105 habitatges més per a persones majors de 65 anys al Centre Joan Suñer de Girona.
La memòria també recull com la diòcesi atén els joves, a través de l’àmbit de l’educació en el lleure. En total, a través de la Fundació Esplai Girona- Mare de Déu del Mont i l’escoltisme, la diòcesi compta amb set cases de colònies i amb la participació de 5.000 infants i joves, així com 700 monitors i formadors. Finalment, també s’inclouen les dades referents als centres educatius (40 centres / 20.283 alumnes) i els centres assistencials i socials vinculats o dependents de la diòcesi o de congregacions i instituts religiosos (131 centres / 125.815 persones ateses).

Tags: Bisbat de Girona, Càritas, Comarques gironines, diocesi de Girona, ingressos, religió, serveis, societat, solidaritat
Notícia anterior
El nombre d’empreses a comarques gironines va créixer un 3,3% al 2021, un any després de l’esclat de la pandèmia
Notícia següent
S’obren les inscripcions al Concurs d’ornamentació nadalenca de Forallac

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes