El Baix Empordà celebra la quarta Jornada de Turisme Inclusiu

Torroella de Montgrí

El dijous 16 de maig s’ha dut a terme la quarta edició de la Jornada de Turisme Inclusiu del Baix Empordà al Museu de la Mediterrània de Torroella de Montgrí, amb l’objectiu de continuar sensibilitzant i conscienciant al sector turístic de la importància de treballar un turisme inclusiu a la comarca, perquè no només és una responsabilitat social sinó també, perquè és un valor diferencial i qualitatiu que posicionarà el Baix Empordà com a destinació turística.

La jornada ha comptat amb la intervenció de l’alcalde de l’Ajuntament de Torroella de Montgrí, Jordi Colomí i el vicepresident segon i conseller comarcal de Turisme, Raimon Trujillo.
La primera part de la jornada s’ha centrat en el nou codi d’accessibilitat (que ha entrat en vigor aquest mes de març) per sobretot estar al dia de la normativa vigent i saber com ens afecta. La ponència l’ha realitzada Diego Javier González Velasco, President de la Red Española de Turismo Accesible i de la Red Iberoamericana de Turismo Accesible.
La segona part de la jornada ha estat dedicada a la discapacitat cognitiva, centrant-se primerament en el TEA i en quines ajudes visuals podem utilitzar com a eines de comunicació. La ponència ha anat a càrrec d’Ariadna Montoya, pedagoga, i Èlia Ros, psicòloga de l’entitat Viu Autisme. Seguidament s’ha parlat de la discapacitat sensorial (visual i auditiva) on s’ha fet un repàs de què cal tenir en compte per atendre a la persona amb discapacitat i quines eines podem aplicar a la nostra empresa o servei turístic per ajudar-les a gaudir del nostre establiment o servei: mapes i fulletons en Braille, maquetes, web accessible, bucles magnètics, vídeos amb llengua de signes catalana, etc. La ponència ha anat a càrrec d’Annamaria Martin, especialista en accessibilitat sensorial i directora d’accessibilitat de MultiSignes.
Finalment, la jornada ha finalitzat exposant dos casos pràctics: NaviLens, una empresa que ofereix codis QR que es llegeixen a distància per facilitar la mobilitat a persones cegues i el municipi de Rupit i Pruit, que ens ha explicat el seu projecte la Mirada Tàctil, que són materials adaptats per a persones amb discapacitat visual, auditiva i cognitiva. Les ponències han anat a càrrec de la Sra. Azumi Aki, Customer and User Engagement Manager de l’empresa NaviLens i el Sr. Albert Marcé, alcalde de Rupit i Pruit.
La presidenta del Consell Comarcal del Baix Empordà, Glòria Marull, ha fet la cloenda de l’acte.
El vicepresident segon del Consell Comarcal del Baix Empordà i conseller comarcal de Turisme,  Raimon Trujillo, destaca que “des de l’àrea de turisme treballem amb l’accessibilitat com a eix vertebrador del turisme a la comarca. Fa anys que som coneguts arreu del territori per ser-ne pioners i tant l’àrea com el consell ho tenim impregnat en el nostre ADN. Amb jornades com la d’avui queda demostrat que les empreses i societat del Baix Empordà ho valoren positivament”.
Per la seva banda, la presidenta del Consell Comarcal, Glòria Marull, destaca “que les persones hem d’estar formades, tenir coneixement i hem de fer arribar aquest coneixement a tothom. No cal ser una persona amb discapacitat o un familiar d’una persona amb discapacitat per entendre que calen adaptacions als establiments i/o recursos turístics. Per aquest motiu, des del Consell Comarcal seguirem formant al sector turístic amb jornades com les d’avui”.

Tags: accessibilitat, Baix Empordà, Consell Comarcal, inclusió social, jornades, serveis, societat, turisme, turisme inclusiu

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Notícia anterior
Palamós se suma a la Setmana Internacional dels Mercats, promocionant els productes de proximitat de les parades del Mercat Municipal
Notícia següent
La presentació del cartell i el Pregó donen el tret de sortida a la 62a edició de les Festes de Primavera de Palafrugell i el seu Carroussel Costa Brava

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes