El castell de Calonge acull la presentació del servei de bus a demanda

Calonge i Sant Antoni.- La Cambra de Comerç de Palamós i l’Ajuntament de Calonge i Sant Antoni han organitzat aquest dijous al matí al castell de Calonge la jornada informativa “El transport a demanda: servei Shotl, el teu bus més a prop i a un clic”, amb l’objectiu de donar a conèixer aquest tipus de transport flexible en el qual els vehicles ajusten la seva ruta en temps real i en funció de la demanda.

Aquest és un servei que ofereix Moventis i que ja s’ha implantat amb èxit en altres municipis de Catalunya com Sant Cugat.
Durant la jornada, s’ha posat sobre la taula la necessitat de municipis com Calonge i Sant Antoni i altres localitats de la Costa Brava, amb moltes urbanitzacions dispersades geogràficament i amb zones sense transport públic convencional, de disposar del servei Shotl, amb l’objectiu de facilitar la mobilitat dels seus veïns i veïnes.
A l’acte hi han participat Pol Fages, president de la Cambra de Comerç de Palamós, Miquel Martí Pierre, director general de Moventis, Roger Cumeras de Shotl, Pere Aguilar, cap de secció de transports públics de l’Ajuntament de Sant Cugat del Vallès, primer municipi on es va posar en marxa Shotl, David Saldoni, director general de transports i mobilitat de la Generalitat de Catalunya i Albert Ros, regidor de mobilitat de Calonge i Sant Antoni.
El servei Shotl té com a principal avantatge que permet fer arribar el transport públic en zones on actualment hi ha poca demanda, a l’hora que suposa un estalvi econòmic i és menys contaminant, ja que el bus només circula quan hi ha demanda del servei. D’aquesta manera s’eviten desplaçaments de bus sense passatgers i es redueix el consum de carburant i les emissions de Co2. Entre els avantatges també destaca la facilitat amb què els usuaris poden demanar que el bus els vagi a recollir –a través d’una app o amb una trucada– i la reducció dels temps d’espera.
Durant la segona part de l’acte, s’ha fet una demostració pels carrers de Calonge i Sant Antoni sobre com funciona Shotl: com es fa una petició, com es confirma el servei, com s’indica al conductor quin és el trajecte més curt o com l’usuari veu a l’aplicació el seu bus o el temps d’espera.
Shotl (Moventis) és una startup creada l’any 2017 que desenvolupa un sistema tecnològic de transport col·lectiu a demanda. Aquesta tecnologia permet als usuaris fer peticions de manera senzilla a través de l’app de Shotl, oferint un nou model de transport digitalitzat, optimitzat i adaptat a les necessitats de cada usuari diferenciant-se de les línies tradicionals amb horaris i trajectes fixos.

Tags: Ajuntament, autobús, Calonge i Sant Antoni, cambra de comerç, demanda, jornades, moventis, noves tecnologies, presentacio, serveis, Shotl, societat, transport, transport urbà
Notícia anterior
El Museu de la Pesca fa un recorregut per la història de Palamós, des del segle XVII al XX, mitjançant la cartografia vinculada al municipi
Notícia següent
Quatre municipis del Baix Empordà demanen que se’ls tracti com un de sol amb les restriccions i decidir com aplicar-les

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes