El Cementiri Municipal de Palafrugell s’amplia amb 9 nínxols més destinats a enterraments musulmans

Palafrugell.- L’Àrea de Serveis Municipals de l’Ajuntament de Palafrugell, ha finalitzat l’execució de la  segona fase prevista al conveni entre el consistori i la comunitat musulmana de Palafrugell, que recollia la construcció de 9 nínxols més en la parcel·la reservada dins del Cementiri Municipal per a la pràctica d’enterraments musulmans.

D’aquesta manera, ja són 18 la totalitat de nínxols destinats a enterraments musulmans que es troben situats en una part del Cementiri Municipal gràcies a aquesta recent ampliació.
El 20 d’abril de 2020, en plena pandèmia del Coronavirus, es va signar un conveni de col·laboració entre l’ajuntament de Palafrugell i la comunitat musulmana de Palafrugell, per l’ús d’una parcel·la dins del cementiri municipal per a la pràctica d’enterraments segons el ritus funerari islàmic, en base a l’article 2.5 de l’acord de cooperació de l’estat amb la comissió islàmica d’Espanya que reconeix aquest dret.
En aquell moment, la costum més estesa entre aquesta comunitat, la repatriació dels difunts i l’enterrament en el seu país d’origen, no era possible atès que els desplaçaments internacionals estaven prohibit. Per aquest motiu, una vegada signat el conveni es va procedir a la construcció d’una primera fase de 9 nínxols que complien els preceptes dels ritus funeraris de la confessió islàmica.
La inversió realitzada en la construcció d’aquesta segona fase ha estat de 12.145,51 € i l’execució ja està finalitzada.

Tags: Ajuntament de Palafrugell, ampliació, cementiri, comunitat musulmana, conveni, enterraments, Palafrugell, serveis, societat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Notícia anterior
Bayerisches Staatsballett inaugurarà la 36a edició del Festival de Peralada amb un doble programa
Notícia següent
Neix el Mutis Jove, el nou projecte infantil del Teatre Mutis de Begur

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes