El Consell Comarcal del Baix Empordà celebra el Ple ordinari del mes de juny

Baix Empordà

Aquest dilluns a la tarda s’ha celebrat al Consell Comarcal del Baix Empordà la sessió plenària corresponent al mes de juny on s’ha nomenat el nou conseller comarcal el senyor, Josep Verdaguer Maldonado, actualment regidor a l’Ajuntament de Garrigoles, que substitueix la consellera Alba Sánchez d’Esquerra Republicana.

La sessió ha continuat amb l’aprovació inicial de les bases reguladores de la vuitena edició del Premi Empordà de Novel·la 2024 que amb una dotació econòmica de 7.000 € i l’edició de l’obra guanyadora, que ha de ser rigorosament inèdita i escrita en català. L’obra guanyadora serà publicada per l’Editorial Brau Edicions.
També s’ha aprovat l’adhesió del Consell Comarcal del Baix Empordà al conveni de col·laboració entre l’Agència de Residus de Catalunya i els sistemes de Responsabilitat ampliada del productor de residus d’aparells elèctrics i electrònics (AEE) i al conveni de col·laboració entre l’Agència de Residus de Catalunya i els sistemes de responsabilitat ampliada del productor de piles i acumuladors. Per poder continuar rebent el servei i les compensacions econòmiques d’aquests sistemes col·lectius.
Un altre punt que s’ha portat a votació és el conveni de delegació de competències de l’Ajuntament de Torrent al Consell Comarcal del Baix Empordà per la gestió prèvia i per la licitació i execució de l’obra d’obertura de franges de protecció civil i que ha quedat aprovat.
Els consellers han debatut sobre la modificació conveni interadministratiu de col·laboració Departament d’Igualtat i Feminismes per a l’impuls de les polítiques de promoció de la igualtat i els feminismes pel període 2022-2025 i s’ha aprovat l’addenda del conveni fins i fins al 31 de desembre de 2025.
Ha quedat aprovat el Compte General de l’exercici 2023 del Consell Comarcal i s’ha acordat remetre’l, juntament amb tota la documentació al Tribunal de Comptes i la Sindicatura de Comptes del Ministeri d’hisenda i administracions públiques.
Un altre dels punts de l’ordre del dia que ha estat aprovat ha estat la modificació de crèdit amb la quantitat de 147.953,84 euros per reconèixer les factures corresponents a serveis realitzats els anys 2020, 2021 i 2023 per part del Consorci per al Condicionament i la Gestió del Complex de Tractament de Residus de Solius.
Ha quedat aprovada al Ple de la corporació l’acceptació de dues objeccions pressupostàries formulada per la Intervenció i insti a l’Àrea de Sostenibilitat i Acció climàtica perquè es licitin i s’adjudiquin els serveis al més aviat possible.
Addicionalment, ha quedat aprovada la modificació dels llocs de treball 2024, amb aquesta modificació s’ha actualitzat l’organització de la Relació de Llocs de Treball que es proposen en aquest plenari s’organitzen en els següents quatre àmbits: canvis de complement de destí, la creació de dues noves places per un tècnic de comunicació i un tècnic superior en contractació, estabilització i promocions Internes. A partir del 2025 hi ha 36 llocs de treball que es proposa que per les funcions que fan puguin accedir a una categoria superior a través de la modalitat de promoció interna.
També s’ha aprovat l’adscripció com a bé de domini públic de l’immoble cedit del Centre Ocupacional i Especial de Treball Tramuntana i actualització de la fitxa de l’inventari general de Béns del Consell Comarcal del Baix Empordà.
Un altre dels punts aprovats al ple d’avui ha estat l’adhesió al Manifest amb motiu del Dia Mundial de la Presa de Consciència sobre l’abús i el maltractament a les persones grans, 15 de juny on es demana: Dignitat i respecte; Reconeixement i sensibilització; Prevenció; Intervenció, suport i recursos; Responsabilitat i justícia per posar fi al maltractament de les persones grans i construir un futur més just i solidari per a tothom.
Per acabar, s’ha aprovat una modificació de crèdit per incorporació del romanent líquid de Tresoreria, per tal de dotar el pressupost de la corporació dels crèdits necessaris per portar a terme la reforma de la planta tercera de l’edifici Can Salomó en l’import de 30.000 euros.

 

Tags: Baix Empordà, Consell Comarcal, economia, franges d'autoprotecció, grups polítics, ple, residus, serveis, societat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Notícia anterior
Més de 200 noms del món científic i cultural signen un manifest que demana posar “límits” al turisme
Notícia següent
Forallac participa en el I Cicle de Visites Guiades Inclusives del Baix Empordà

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes