El Consell Comarcal del Baix Empordà commemora el Dia internacional per a l’eliminació de la violència evers les dones

Baix Empordà.- Des del Consell Comarcal del Baix Empordà es renova el ferm compromís per erradicar les violències masclistes i la institució s’adhereix al Manifest Institucional per a l’eliminació de la violència envers les dones consensuat per diferents entitats i associacions de Catalunya.

En aquesta línia es farà la lectura del manifest el 25-N a les 12 hores davant la seu del Consell Comarcal(Carrer Tarongers número 12).
Cada any, en motiu d’aquest dia assenyalat, molts municipis i entitats de la comarca organitzen activitats per mobilitzar i sensibilitzar a tothom sobre la necessitat d’erradicar les violències masclistes, “perquè és un problema que ens afecta a tots i a totes, persones adultes, joves i infants, ja que té el seu origen en  els principis de la societat patriarcal en la qual vivim”, explica la consellera comarcal responsable de l’àrea, Sílvia Romero.

L’atenció a les dones i a les famílies
L’any 2021 es van tancar 219 processos dins l’àrea d’atenció a les famílies. D’aquests processos un 62% estaven relacionats amb la violència masclista, un 26% amb disfuncions relacionals i un 12% amb maltractament infantil.  En total es van atendre 547 nuclis familiars, 663 persones i van programar-se 5556 visites.
Pel que fa les intervencions en violències masclistes al 2021 es van atendre 358 famílies. La majoria d’atencions estaven relacionades amb violències psicològiques, seguides de les agressions físiques i de les sexuals. El servei va atendre també 91 infants, tot i que es va poder detectar que 380 menors van ser presents en situacions intervingudes per violències masclistes.
L’àrea d’atenció a les famílies està formada per un equip de 10 psicòlogues de suport, especialitzades en violències masclistes, vincle afectiu i trauma.
El SIAD del Consell Comarcal del Baix Empordà, per la seva banda, va atendre al 2021 68 dones en situació de violència masclista. A banda es van atendre 191 dones al servei i van realitzar-se 392 atencions individualitzades del Servei de Psicologia. A banda, 73 dones han estat ateses pel Servei d’assessorament jurídic.
Els actes de commemoració del 25N s’estenen a la major part de poblacions de la comarca del Baix Empordà. Els diferents municipis de la comarca organitzen activitats diverses com visites guiades, clubs de lectura, tallers, performances, projeccions, xerrades o exposicions, entre d’altres, a banda de la lectura del manifest institucional.

Tags: 25-N, atenció ciutadana, commemoració, Consell Comarcal, dia internacional, dones, famílies, feminisme, manifest, serveis, societat, violència de gènere, violència masclista

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Notícia anterior
S’inicia a Palamós el període de sol·licitud de les subvencions per a la rehabilitació de façanes, supressió de barreres i desmuntatge d’estructures
Notícia següent
Garrigoles i Pedrinyà celebren la seva Festa Major aquest cap de setmana

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes