El Consell Comarcal del Baix Empordà garanteix les bestretes als ajuntaments que tenen delegada la gestió i la recaptació dels tributs

Baix Empordà.- El Consell Comarcal del Baix Empordà preveu garantir la liquiditat dels 28 ajuntaments de la comarca que tenen delegada la gestió de la recaptació, amb 4 bestretes durant l’exercici 2020 per un import total de 10,5 milions d’euros.

En molts d’aquests consistoris s’ha endarrerit el cobrament dels tributs municipals per tal d’estar al costat de les famílies i els empresaris en aquests moments difícils, per tant podrien veure compromesa la seva situació de tresoreria. En aquest context, el Consell Comarcal garanteix als municipis que rebran la bestreta del 80% de la recaptació de l’IBI rústec, urbà i l’IAE a compte de la recaptació de l’exercici 2020. La primera d’aquestes bestretes s’ha efectuat ja durant el mes d’abril, per import de 2,6 milions i la següent es produirà durant el mes de juliol. L’import de l’avançament es calcula sobre la base dels padrons recaptats d’any 2019.
El Servei de Recaptació del Consell Comarcal del Baix Empordà té com a principal finalitat l’exercici de les funcions i potestats de gestió, inspecció i recaptació de tributs i altres ingressos de dret públic per delegació o encàrrec de gestió dels ajuntaments, de les administracions públiques de la comarca del Baix Empordà i dels Ens públics que en depenen. El Servei de Recaptació disposa d’una xarxa d’oficines distribuïda per diversos municipis de la comarca a fi d’oferir una major proximitat al ciutadà. Les oficines es troben als següents municipis: la Bisbal d’Empordà, Begur, Palamós, Platja d’Aro i Calonge.

Tags: ajuntaments, Baix Empordà, confinament, Consell Comarcal, coronavirus, economia, impostos, liquiditat, recaptació, serveis, societat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Notícia anterior
Els grups municipals de l’Ajuntament de Palafrugell destinaran 10.440 euros a la crisi provocada pel Covid-19
Notícia següent
Detenen un camioner a la Jonquera amb més de 97 quilos de marihuana camuflats entre la càrrega de patates

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes