El Consell Comarcal del Baix Empordà participa a la Fira de la Muntanya de Vic

Vic.- Del 10 al 12 de novembre, el Consell Comarcal del Baix Empordà ha participat a la Fira de la Muntanya de Vic, una fira dirigida a les persones amants de la natura, l’esquí, l’esport de muntanya i la cultura muntanyenca.

El Consell Comarcal del Baix Empordà, hi ha assistit oferint una gran varietat de propostes de senderisme, cicloturisme i BTT.
Amb la publicació Senderisme al Baix Empordà, s’han proposat fins a 27 rutes per descobrir la comarca. Totes les rutes segueixen la xarxa de senderisme del Baix Empordà, una xarxa de més de 450 km senyalitzats segons la normativa internacional i l’oficial també per la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC). Els senders de Gran Recorregut (GR 92) i la seva variant d’interior (GR 92.1) travessen la comarca i són acompanyats de senders de Petit Recorregut (PR) i de Senders Locals (SL). Totes les 27 noves propostes segueixen aquesta senyalització i a més a més, estan acompanyades de panells indicatius amb més informació per seguir la ruta.
Amb la publicació Cicloturisme al Baix Empordà, es proposen 10 rutes comarcals i la ruta Cicloturista del Baix Empordà, 9 etapes per descobrir tota la comarca. Cal destacar la senyalització pròpia amb que compten aquestes rutes, panells indicatius i plaques identificatives de la xarxa de cicloturisme del Baix Empordà.
Amb la publicació Centre BTT del Baix Empordà, es proposen fins a 22 rutes per dur a terme amb bicicleta BTT seguint la senyalització homologada pels Centres BTT de Catalunya.
Com a novetat, s’ha promocionat a la fira la nova edició del mapa topogràfic de Senderisme del Baix Empordà, un mapa que es dirigeix als amants de l’excursionisme i també a tots els visitants que volen descobrir caminant el Baix Empordà. Sempre és recomanable fer senderisme amb un bon mapa de la zona i el Consell Comarcal en posa un a disposició a escala 1:30.000. El nou mapa conté tots els camins que formen la xarxa de senderisme del Baix Empordà i també els principals elements d’interès turístic com castells, esglésies, ermites, dòlmens, parcs i espais naturals així com les masies, els rius i rieres, els cims, etc. Aquest mapa és de pagament (té un cost de 12€) i està disponible a totes les oficines de turisme de la comarca, al Consell Comarcal i a la botiga en línia comarcal https://botiga.baixemporda.cat/shop/.
El conseller de Turisme i vicepresident segon del Consell, Raimon Trujillo, va assistir a la Fira i va dir “que és un esdeveniment on tenim la oportunitat de potenciar els senders i rutes a la comarca mitjançant les publicacions que hem entregat gratuïtament als assistents a la fira. També destacar l’interès en el Mapa Topogràfic 1:30.000 de nova edició que hem pogut vendre”.

Tags: Baix Empordà, btt, Consell Comarcal, fira, promoció econòmica, rutes, senderisme, societat, turisme, Vic
Notícia anterior
Nova senyalització per recordar la prohibició d’estacionar divendres a diversos carrers a l’entorn del mercat setmanal de la Bisbal
Notícia següent
Un estudi fa un seguiment pioner durant un any de 18 exemplars de duc arreu de Catalunya

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes