Girona.- El president de la Diputació de Girona i del Consorci d’Aigües, Miquel Noguer, va donar la benvinguda als vint nous membres, que van fer efectiva l’entrada a l’ens el passat 1 de gener
El Consorci d’Aigües Costa Brava Girona (CACBGi) ha iniciat una nova etapa coincidint amb la commemoració del seu 50è aniversari. La setmana passada, es va reunir de forma telemàtica el nou plenari de l’ens, ja amb quaranta-set municipis, després que el passat 1 de gener es formalitzés l’admissió de vint nous membres, fet que suposa la seva primera ampliació.
Aquests vint nous municipis del prelitoral gironí que s’han integrat al Consorci d’Aigües són Albons, Bellcaire d’Empordà, Campllong, Caldes de Malavella, Cassà de la Selva, Colomers, Garriguella, Jafre, Llagostera, Llambilles, Palau-sator, Pau, Pedret i Marzà, Riudellots de la Selva, la Tallada d’Empordà, Torrent, Verges, Vidreres, Vilajuïga i Ullà.
El president de la Diputació de Girona i del Consorci d’Aigües Costa Brava Girona, Miquel Noguer, va donar la benvinguda als nous municipis consorciats i va remarcar que aquest pas era absolutament necessari: “Ens ha servit per integrar i regularitzar la situació d’aquests municipis del prelitoral gironí als quals ja s’estava prestant el servei i, alhora, ens permet consolidar l’estructura de l’abastament i el sanejament en alta de les comarques gironines”.
L’ens va néixer el 1971 a iniciativa de la Diputació de Girona i de vint-i-set municipis litorals de l’Alt Empordà, el Baix Empordà i la Selva per oferir un servei mancomunat de sanejament de l’aigua, pioner en aquells temps. Llavors, la voluntat era afrontar el desenvolupament turístic i les mancances importants en matèria d’infraestructures hidràuliques a la demarcació, que van comportar assumir un nou servei, el d’abastament d’aigua en alta.
“El Consorci d’Aigües ha evolucionat molt des de la seva creació, però aquesta vocació renovada de servei públic la continuem teixint al voltant de valors com la solvència, l’equip, la transparència i la sostenibilitat», va subratllar Miquel Noguer en la seva intervenció en la sessió. I, en aquest sentit, va afegir-hi: «La nostra vocació com a Diputació de Girona ha estat, és i serà sempre ser al costat dels municipis, ser l’ajuntament dels ajuntaments. I amb aquesta ampliació, estem convençuts que podrem resoldre els problemes relacionats amb l’aigua de la demarcació d’una manera més efectiva”.