El Consorci de les Gavarres aprova un pressupost de 752.000 € per al 2024

Cruïlles, Monells i Sant Sadurní de l’Heura.- El Ple del Consorci de les Gavarres ha aprovat el pressupost per a l’any 2024, que disposarà de 752.000 €, un 2,59% més respecte a l’any anterior.

L’ens, adscrit a la Diputació de Girona, l’ha aprovat per unanimitat durant la sessió plenària extraordinària del 13 de setembre. La Diputació de Girona és l’entitat que hi fa una aportació més gran, concretament 329.082,00 €, el 43,76 % del total dels ingressos.
L’augment de pressupost es deu principalment a l’actualització de les quotes dels consells comarcals que formen part del Consorci de les Gavarres, i aquest 2024 s’arribarà als 8.000 €. També es preveu un augment d’ingressos de l’explotació de suro de Can Vilallonga i una subvenció del SOC per a la contractació d’un AODL (agent d’ocupació i desenvolupament local) per consolidar la plaça de tècnic de desenvolupament local.
El pressupost per al 2024 manté les prioritats establertes al Pla Estratègic 2021-2025, tot ajustant les inversions i actuacions per mantenir l’equilibri pressupostari, tal com ha destacat el nou president del Consorci, Daniel Encinas: “La conservació del patrimoni cultural, projectes que reforcen el desenvolupament local vinculat a l’espai natural, així com la prevenció d’incendis, millora d’hàbitats i manteniment i recuperació d’espais oberts, són eixos prioritaris que es preveuen en el Pla Estratègic i que mantindrem durant el pròxim any per assolir els objectius”.
Pel que fa a les subvencions, aquest any s’ha treballat en diferents convocatòries, que són les més destacables pel fet de no tractar-se de convocatòries ordinàries, sinó de projectes que deriven de Fons Next Generation: un projecte conjunt amb altres espais naturals per donar suport a la silvopastura, per a la prevenció d’incendis, i un altre en col·laboració amb Retecork, altres espais surers i empreses, per generar experiències turístiques de qualitat vinculant espai natural i suro. Tanmateix, pel fet de no disposar de resolucions definitives, aquests possibles ingressos no s’han inclòs en la previsió inicial del pressupost.

Art&Gavarres, una aposta en creixement
El Festival Art&Gavarres es manté com una forta aposta per al pròxim any. La proposta, que parteix de la unió de l’art i la natura, mantindrà les línies consolidades que s’han mantingut des dels seus inicis.
Aquest mes de setembre, Art&Gavarres ha iniciat la celebració de la sisena edició, que fins al 9 de novembre es du a terme a cinc municipis gironins: Girona, Cassà de la Selva, Llagostera i Palamós, i en la qual participen divuit artistes nacionals i internacionals amb la voluntat de fer reflexionar l’espectador i canviar la nostra mirada sobre el paisatge.

Tags: aprovació, Consorci de les Gavarres, cultura patrimoni, Diputacio Girona, Gavarres, gestió, medi ambient, pla estratègic, ple, pressupostos, societat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Notícia anterior
La Festa del Pedal de Palamós arriba aquest diumenge a la seva 36a edició
Notícia següent
Neix la Taula de l’Aigua de les comarques gironines per planificar la gestió de recursos i les prioritats d’inversió

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes