El coronavirus fa cancel·lar el torneig MIC que havia d’acollir 370 equips de futbol i bàsquet a comarques gironines

Girona (ACN).- El coronavirus ha portat a cancel·lar el torneig Mediterranean International Cup (MIC), que entre el 7 i el 12 d’abril havia d’acollir més de 370 equips de futbol base i bàsquet procedents de 44 països diferents a les comarques gironines.

La 20a edició del torneig no se celebrarà. L’organització ha decidit cancel·lar-lo pel risc de contagi de la covid-19, atenent les recomanacions que li ha fet la Secretaria General de l’Esport. “És evident que estem davant una situació excepcional i imprevisible, que requereix actuar amb el més alt sentit de responsabilitat; hem prioritzat vetllar pel benestar i la salut de tots els implicats“, assegura l’organització en un comunicat. Segons un estudi, el MIC suposava un impacte d’11,5 milions (MEUR).
El MIC, el torneig de referència de futbol base, se celebra des del 2002 a les comarques gironines per Setmana Santa. Aquest any, la previsió era acollir més de 370 equips de futbol i bàsquet de 44 països de tot el món. Entre el 7 i el 12 d’abril, més de 7.500 nois i noies disputarien els torneigs a diferents localitats de la Costa Brava.
Fa uns dies, els equips italians i els asiàtics –les zones de risc pel coronavirus– ja van decidir no prendre part en l’edició d’aquest 2020, que havia de ser la 20a del torneig. Però ara, el MIC s’ha cancel·lat del tot arran de l’expansió de la covid-19 i el risc de contagi. L’empresa MICSports, que és qui l’organitza, ha emès un comunicat informant oficialment que “no se celebraran el MICFootball i el MICBasketball 2020, previstos del 7 al 12 d’abril“.
Segons subratlla l’escrit, la decisió s’ha pres davant “la indubtable seriositat de la pandèmia” i atenent l recomanació que els ha fet arribar la Secretaria de l’Esport de la Generalitat, comunicant-los “la conveniència” d’anul·lar el MIC. “L’organització lamenta profundament no poder celebrar l’edició d’enguany a la que, com sempre, s’havien dedicat molts esforços“, diu l’escrit.
És evident que estem davant d’una situació de caràcter excepcional i imprevisible, que requereix actuar amb el més alt sentit de responsabilitat“, continua el comunicat. Per això, tant la direcció del torneig com les autoritats competents –la Diputació li dóna suport– han decidit “prioritzar vetllar pel benestar i la salut de tots els implicats (equips, familiars, voluntaris…)“.
Des de MICSports lamenten “les molèsties” que pugui suposar la cancel·lació, però l’organització també confia que els equips que hi participaven “entendran i acceptaran la necessitat de no celebrar el torneig“. El comunicat conclou: “Des de MICSports seguirem treballant amb la mateixa il·lusió de sempre per poder celebrar les properes edicions“, conclou el comunicat.

Impacte econòmic d’11,5 MEUR
L’any passat, un estudi va xifrar l’impacte econòmic del MIC al territori en gairebé 11,5 MEUR. D’aquests, 9,8 procedien dels tornejos de futbol i 1,7, dels de bàsquet. De fet, el MIC també portava aparellada la promoció de la Cost Brava com a destí turístic (i bona part del públic que seguia el campionat s’allotjava en hotels i apartaments).
L’any passat el MIC va tenir un pressupost de 2,8 MEUR i per cada euro que hi va destinar l’administració, el retorn va ser de més de 10. El torneig del 2019, que es va jugar al març, va moure més de 28.000 espectadors. A l’edició de l’any passat hi van prendre part 11.400 joves i tècnics de 42 països diferents.

Tags: Comarques gironines, coronavirus, esports, futbol, futbol base, MIC Football, Salut, serveis, societat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Notícia anterior
El Consell Comarcal del Baix Empordà cancel·la totes les activitats i reunions públiques
Notícia següent
Nova senyalització viària a diversos carrers de la zona del Puig de Sant Ramon i del Bosquetet de la Bisbal

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes