• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer
Revista del
Baix Empordà
Empordà
Gastronòmic
  • Actualitat
    • Societat
    • Cultura
    • Salut
    • Patrimoni
    • Medi ambient
    • Gavarres
    • Esports
    • A peu pel Baix Empordà
    • A la vila del Peix Fregit
    • Serveis
  • Gastronomia
    • El rebost d’en Llenas
  • Agenda
  • La revista
  • Hemeroteca
  • Llibres
  • Qui som
  • Contacte

El darrer ple de l’any aprova el Pla de Serveis d’Assistència en Participació Ciutadana, Bon Govern i Transparència de la Diputació de Girona

23 de Desembre de 2020

Girona.- Dimecres al matí per via telemàtica ha tingut lloc el ple ordinari de la Diputació de Girona corresponent al mes de desembre. En aquesta darrera sessió plenària de l’any 2020 l’ens supramunicipal ha aprovat, per unanimitat, el Pla de Serveis d’Assistència en Participació Ciutadana, Bon Govern i Transparència, que crea i regula el servei d’assistència als municipis gironins en aquest àmbit.

El pla de serveis engloba tots els recursos que des de l’ens supramunicipal s’ofereixen als ens locals de la demarcació de Girona en matèria de participació ciutadana, bon govern i transparència. Aquests recursos es divideixen en quatre tipus diferents: tècnics i materials, formatius, informatius i econòmics.
Els recursos tècnics i materials tenen per objecte oferir assessorament i proveir de recursos els ens locals per tal de donar-los suport en les seves consultes, així com acompanyar-los en el disseny de processos, òrgans i activitats relacionats amb aquest àmbit. A partir d’ara, a més, se’ls oferirà una plataforma digital de participació ciutadana, Decidim (diputacio-decicim.ddgi.cat), que fins ara estava en fase pilot amb els ajuntaments de Mieres, Palafrugell, Palamós i Torroella de Montgrí. Es tracta d’una plataforma digital impulsada per la Diputació de Girona amb l’objectiu de promoure els processos de participació ciutadana.
Per altra banda, també s’ofereixen recursos formatius a través del disseny d’un pla de formació anual que té en compte les necessitats dels ens locals i les novetats legislatives, organitzatives i tècniques, així com recursos informatius que permetran l’accés i la descàrrega de documents, el modelatge, l’accés a bases de dades i normativa, i la subscripció a butlletins sobre aquests àmbits temàtics.
Finalment, s’hi recullen els recursos que tenen com a finalitat proporcionar suport econòmic per mitjà de subvencions en l’àmbit de la participació ciutadana. De fet, en la sessió plenària d’aquest matí, s’ha aprovat per unanimitat aquesta línia de subvencions per impulsar el disseny, l’execució i l’avaluació de projectes municipals de participació ciutadana.
Aquestes ajudes, de concurrència i convocatòria anual, estan dotades amb 150.000 euros per a aquest proper any 2021. La convocatòria s’obrirà a principis d’any i seran subvencionables aquelles despeses derivades de la creació o redefinició d’espais i òrgans de participació, el disseny i la implementació de polítiques públiques que comptin amb la participació ciutadana i les despeses en processos participatius destinats a involucrar la ciutadania en la presa de decisions. L’import de les ajudes serà d’un màxim de 5.000 euros i no podrà excedir el 90 % del pressupost.
Entre els criteris de valoració per primer cop es tindrà en compte l’alineament de les entitats locals amb els objectius de desenvolupament sostenible (ODS). Concretament, es valoraran les accions que impactin amb l’ODS 5, d’igualtat de gènere; l’ODS 10, de reducció de les desigualtats; l’ODS 16, de pau, justícia i institucions sòlides, i l’ODS 17, d’aliances per assolir els objectius.

Modificació de les bases del Fons de Cooperació Econòmica i Cultural
També s’ha aprovat, amb l’abstenció de la CUP, la modificació de les bases reguladores de subvencions del Fons de Cooperació Econòmica i Cultural. Es tracta de la línia de subvencions als ajuntaments gironins amb l’import més elevat entre les que atorga la Diputació i pretén incentivar les inversions municipals, contribuir al finançament dels serveis municipals obligatoris i promoure les activitats de caràcter cultural.
Els canvis principals introduïts en les bases del fons de subvencions afecten el període d’execució, el termini de justificació i la possibilitat d’efectuar pagaments en concepte de bestreta en alguns casos.
En l’àmbit de les subvencions per a despeses culturals, els canvis que s’introdueixen tenen per finalitat ampliar les despeses subvencionables per atendre les circumstàncies i necessitats derivades de la situació de pandèmia de la COVID-19: es recullen les despeses a l’entorn de les activitats culturals virtuals, les relacionades amb la seguretat sanitària (compra de mascaretes, gel hidroalcohòlic…) i les de personal i manteniment d’equipaments.
A més, en el cas d’activitats que s’hagin hagut de cancel·lar amb motiu de la pandèmia, es consideraran com a subvencionables aspectes com el percentatge de taquilla,  els honoraris acceptats per les entitats organitzadores o la facturació d’activitats programades que s’hagin suspès (monitoratge, despeses tècniques d’il·luminació i so, etcètera).

 

Aprovades tretze línies d’àmbit educatiu cultural per al 2021
En aquesta sessió ordinària de desembre de l’òrgan col·legiat de la Diputació de Girona també s’han aprovat les línies de subvencions de concurrència competitiva en l’àmbit cultural, educatiu i editorial per a l’any 2021. L’Àrea de Cultura, Noves Tecnologies, Esports i Educació de la Diputació de Girona ha presentat tretze línies d’ajudes:
Dotze de les línies formen part del Pla Estratègic de Subvencions 2020-2023. A aquestes ajudes, tot i mantenir una línia de continuïtat amb les atorgades aquest 2020, s’hi han afegit dues novetats principals: per un costat, s’ha inclòs l’alineament amb els ODS entre els criteris de valoració i, per l’altre, s’han tingut en compte la situació ocasionada per la pandèmia de la Covid-19 i les circumstàncies que se’n puguin derivar.
En la majoria de línies d’àmbit cultural s’hi recullen la possibilitat que la programació pugui ser virtual, les despeses de suport a les plataformes de venda d’entrades o del personal de suport, i les despeses per a adaptacions a les activitats culturals virtuals. A més, en el cas de les activitats presencials, també seran subvencionables les despeses relacionades amb la seva seguretat sanitària (compra de mascaretes, gel hidroalcohòlic, termòmetres, etc.), entre d’altres.
Dins de les bases per a la concessió de subvencions per al foment de programes i projectes educatius s’hi afegeix una nova línia d’ajudes destinada al finançament de la redacció o revisió de projectes d’Educació 360 o educació a temps complet. Aquestes ajudes estaran destinades als ajuntaments de les comarques gironines que s’hagin adherit a l’Aliança Educació 360.
Així mateix, s’ha creat  la línia de subvencions per al finançament de les ZER, les escoles i les llars d’infants municipals en poblacions gironines de fins a 500 habitants dotada amb 70.000 euros per al proper 2021.

Arxivat com a: Serveis, Societat Etiquetat com a: ajudes, Comarques gironines, cooperació, Diputacio Girona, educacio, participacio ciutadana, ple, serveis, societat, transparència

Reader Interactions

Deixa un comentari Cancel·la les respostes

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Barra lateral primària

Revista del Baix Empordà i Empordà Gastronòmic és una publicació trimestral d’àmbit comarcal de difusió dels valors culturals i històrics del Baix Empordà: el seu patrimoni arquitectònic tan ric –especialment l’iber i el medieval–, els seus paisatges tan admirats –el mar i la muntanya–, així com també els seus personatge i oficis, l’art i la literatura, l’educació, el medi ambient o les tradicions.

#josocemporda
#joemplantoalemporda

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l'Empordà gratuïtament al teu correu

Segueix-nos

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

Catalunya News

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l'Empordà gratuïtament al teu correu

Footer

Facebook

Facebook Pagelike Widget

Instagram

Magnífica aixecada de #castells aquest matí dura Magnífica aixecada de #castells aquest matí durant la celebració de #castellum 4ª Fira de l'Oli de #fontanilles, amb les actuacions de les colles @marrecs, @collacastellerafigueres i @minyons.sc
#castellers #castellumfontanilles #fires #firadeloli #olidelemporda #baixemporda #costabrava #cultura #patrimoni
Revista del Baix Empordà celebra el seu 20è aniv Revista del Baix Empordà celebra el seu 20è aniversari! I per celebrar-ho com cal, a partir de la setmana que ve ja podreu trobar a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda els nous números de @rbaixemporda i Empordà Gastronòmic, "Espies a la Costa Brava" i "Xefles". Moltes gràcies per acompanyar-nos tots aquests anys!
#premsacomarcal #20anys #aniversari #revistes #cultura #historia #patrimoni #natura #espies #costabrava #espiesalacostabrava #gastronomia #cuinacatalana #cuinatradicional #xefles
#8demarç #diainternacionaldona #dones #igualtat #8demarç #diainternacionaldona #dones #igualtat
"Natura i territori: Una qüestió d'ous", de @ram "Natura i territori: Una qüestió d'ous", de @ramotgarcia (President del @grupnaturasterna) amb fotografies de @rosamatesanz. Podeu llegir l'article complet al número 79 de la @rbaixemporda, "Infants d'ahir i d'avui", ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 25 d'Empordà Gastronòmic, "Sopes i brous" #natura #naturasterna #ocells #ocellscatalans #fauna #faunacatalana #costabrava #valldaro #premsacomarcal
"La mirada pòstuma, fotografia post mortem de fon "La mirada pòstuma, fotografia post mortem de fons i col·leccions empordaneses", de @gabrielmartinroig. Podeu llegir l'article complet al número 79 de la @rbaixemporda, "Infants d'ahir i d'avui", ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 25 d'Empordà Gastronòmic, "Sopes i brous"
#cultura #historia #fotografia #fotosantigues #fotografiapostmortem #postmortem #emporda #claudevolta #arxius #premsacomarcal
"La Bisbal celebra els 700 anys del mercat", de Jo "La Bisbal celebra els 700 anys del mercat", de Jordi Frigola (Escriptor i historiador). Podeu llegir l'article complet al número 79 de la @rbaixemporda, "Infants d'ahir i d'avui", ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 25 d'Empordà Gastronòmic, "Sopes i brous"
#labisbaldempordà #mercats #cultura #historia #aniversari #700anys #comerç #km0 #imatgesantigues #fotosantigues #costabrava #premsacomarcal
Canana a l'americana", d'Abraham Simon-Ferré (Act Canana a l'americana", d'Abraham Simon-Ferré (Activista de la cuina tradicional). Trobareu aquesta i moltes altres receptes al número 25 d'Empordà Gastronòmic, "Sopes i brous", ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 79 de @rbaixemporda, "Infants d'ahir i d'avui" #empordagastronomic #gastronomia #cuinamarinera #cananes #receptes #lacuinadelpeix #km0 #cuinacatalana #cuinatradicional #costabrava #premsacomarcal
"El Collet de Sant Antoni, la nostra petita Pompei "El Collet de Sant Antoni, la nostra petita Pompeia", d'Evarist Puig (escriptor). Podeu llegir l'article complet al número 79 de la @rbaixemporda, "Infants d'ahir i d'avui", ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 25 d'Empordà Gastronòmic, "Sopes i brous" #santantonidecalonge #calongeisantantoni #patrimoni #historia #arqueologia #mónromà #culturaromana #costabrava #premsacomarcal #raconsemporda #raconscostabrava #queboniceslempordà #paisatgesdecataluya
"La família @boca_dolca", de Jazima Caballero. Po "La família @boca_dolca", de Jazima Caballero. Podeu llegir l'article complet al número 25 d'Empordà Gastronòmic, "Sopes i brous", ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 79 de @rbaixemporda, "Infants d'ahir i d'avui" #calongeisantantoni #santantonidecalonge #gastronomia
#bocadolça #emporda #costabrava #restaurants #menjardecollons #premsacomarcal
Santa Cristina de Corçà és una de les cinc esgl Santa Cristina de Corçà és una de les cinc esglésies romàniques de l'@ajuntamentcorca juntament amb Sant Genís de Casavells, Sant Martí de Cassà de Pelràs, Sant Joan de Matajudaica i Sant Julià de Corçà. Les trobareu a l'article "Les esglésies romàniques de Corçà", de Pau Roig, al número 79 de la @rbaixemporda, "Infants d'ahir i d'avui", ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 25 d'Empordà Gastronòmic, "Sopes i brous" #corça #casavells
#cassàdepelràs #matajudaica #patrimoni #artromanic #romàniccatalà #cultura #historia #espaismedievals #costabrava #premsacomarcal
"El @cellermaseugeni de Calonge, 400 anys d'histò "El @cellermaseugeni de Calonge, 400 anys d'història", de Pau Roig. Trobareu l'entrevista sencera amb Martí Darnaculleta al número 25 d'Empordà Gastronòmic, "Sopes i brous", ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 79 de @rbaixemporda, "Infants d'ahir i d'avui" #calonge #calongeisantantoni #videcalonge #vinsempordanesos #videpagès #gastronomia #enoturisme #vinyes #cellers #doemporda #costabrava #premsacomarcal
Monument de benvinguda als visitants que el batlle Monument de benvinguda als visitants que el batlle de Calonge Patrici Clara va fer col·locar a l'entrada del poble l'any 1923, amb un armariet amb llibres. És una de les imatges que il·lustren l'article "Calonge, Poble de Llibres. La primera booktown de Catalunya", de Víctor Pou (Professor de l'IESE Business School i de la UIC). El trobareu al número 79 de la @rbaixemporda, "Infants d'ahir i d'avui", ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 25 d'Empordà Gastronòmic, "Sopes i brous" #calonge #calongepobledellibres #calongeisantantoni #pobledellibres
#booktown #llibres #cultura #llibreries #costabrava #premsacomarcal
Sopa de rap amb les seves mandonguilles, de @quimc Sopa de rap amb les seves mandonguilles, de @quimcasellas.casamar (xef del restaurant @casamarllafranc a @visitapalafrugell). Trobareu aquesta i moltes altres receptes al número 25 d'Empordà Gastronòmic, "Sopes i brous", ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 79 de @rbaixemporda, "Infants d'ahir i d'avui" #gastronomia #cuinacatalana #cuinamarinera #cuinaempordanet #sopesibrous #sopadepeix #rap #receptes #menjardecollons #llafranc #costabrava #premsacomarcal #empordagastronomic
Nen sostenint un cèrcol de metall amb el qual es Nen sostenint un cèrcol de metall amb el qual es podia jugar a la rutlla. Imatge de l'any 1918 de l'Arxiu Comarcal del Baix Empordà (col·lecció Emili Casas) que il·lustra l'article "Jocs i joguines", de Jordi Frigola i Arpa (Historiador i escriptor). El podeu llegir al número 79 de la @rbaixemporda, "Infants d'ahir i d'avui", ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 25 d'Empordà Gastronòmic, "Sopes i brous" #jocs #jocsinfantils #seglexx #1918 #infants #labisbaldempordà #fotosantigues #arxius #costabrava #premsacomarcal
Caldo de camagrocs amb farcell de col farcida de c Caldo de camagrocs amb farcell de col farcida de carn i clova, de @tomasbrull (xef de @lacalataverna a @visitpalamos). Podeu trobar aquesta i moltes altres receptes al número 25 d’Empordà Gastronòmic, “Sopes i brous”, ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 79 de @rbaixemporda, “Infants d’ahir i d’avui” #gastronomia #cuinacatalana #cuinaempordanesa #cuinaempordanet #receptes #empordagastronomic #boletsdecatalunya #camagrocs #sopesibrous #costabrava #premsacomarcal
"L’Hogar Alemán de S’Agaró, una aproximació "L’Hogar Alemán de S’Agaró, una aproximació econòmica en temps de Postguerra”, de @francesc.bosch.torrent (Historiador i escriptor). Podeu llegir l’article complet al número 79 de la @rbaixemporda, “Infants d’ahir i d’avui”, ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 25 d’Empordà Gastronòmic, “Sopes i brous” #historia #cultura #patrimoni #seglexx #nazisme #franquisme #sagaro #santfeliudeguixols #anys40 #costabrava #rafaelmasó
"Amanida de col macerada amb cítrics, arbequina i "Amanida de col macerada amb cítrics, arbequina i flors amb verat semi curat”, de @iolandabustos (xef biodinàmica, especialista en flora comestible). Trobareu aquesta i moltes altres receptes al número 25 d’Empordà Gastronòmic, “Sopes i brous”, ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 79 de @rbaixemporda, “Infants d’ahir i d’avui” #empordagastronomic #gastronomia #cuinacatalana #cuinaambflors #cuinatradicional #receptes #floracatalana #costabrava #premsacomarcal
Mossèn "Gumersindo" Vilagran va crear una escola Mossèn "Gumersindo" Vilagran va crear una escola mixta a Bell·lloc, va ajudar a restaurar diversos jaciments prehistòrics... Imatge de l'@arxiu_santacristina que il·lustra l'article "La infància a Romanyà de la Selva al segle XX", de @gloriajaraalberti. El trobareu al número 79 de la @rbaixemporda, "Infants d'ahir i d'avui", ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 25 d'Empordà Gastronòmic, "Sopes i brous" #romanyadelaselva #santacristinadaro #educació #ensenyament #cultura #historia #infants #infancia #patrimoni #seglexx #costabrava #premsacomarcal
Carme Àvila i @carmeferres, promotores del fumet Carme Àvila i @carmeferres, promotores del fumet de peix "La Mar de Dones". Podeu llegir l'entrevista de Jazmina Caballero amb @teresaferres64, una de les fundadores de la cooperativa @lamardedones, al número 25 d'Empordà Gastronòmic, "Sopes i brous", ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 79 de @rbaixemporda, "Infants d'ahir i d'avui" #sopesibrous #fumet #peix #pesca #pescadors #gastronomia #cuinamarinera #cuinatradicional #km0 #palamos #costabrava
"Josep Dalmau i Carles, fill de Sant Cebrià dels "Josep Dalmau i Carles, fill de Sant Cebrià dels Alls", de @narcissubirana. Podeu llegir l'article complet al número 79 de la @rbaixemporda, "Infants d'ahir i d'avui", ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 25 d'Empordà Gastronòmic, "Sopes i brous" #santcebriàdelsalls
#Gavarres #educació #ensenyament #infants #cultura #historia #seglexx #costabrava #premsacomarcal

Twitter

A Twitter List by jordimolins

Revista del Baix Empordà i Empordà Gastronòmic
Tel. 646554923 · redaccio@revistabaixemporda.cat · www.revistabaixemporda.cat · www.empordagastronomic.cat
BAIX EMPORDÀ

Utilitzem galetes (cookies) per poder oferir la millor experiència al nostre web. Si hi continua navegant assumim que hi està d'acord.AcceptarPolítica de privadesa