El Departament d’Acció Climàtica amplia en 600.000 € les ajudes per pal·liar els efectes de la guerra d’Ucraïna sobre la flota pesquera catalana

Catalunya.- La Generalitat de Catalunya ha ampliat en 600.000 euros la convocatòria d’ajuts per pal·liar els efectes de la guerra sobre la competitivitat de la flota pesquera, concretament per fer front al sobrecost del gasoil durant el segon semestre de 2022.

Aquesta xifra se suma als 2 M€ que es van convocar el passat mes de juny, cosa que dona un resultat total de 2,6 milions d’euros. L’ampliació permetrà compensar, fins al màxim permès, el sobrecost del gasoil tenint en compte les sol·licituds rebudes.
La modificació del Reglament europeu relatiu al Fons Europeu Marítim i de la Pesca permet finançar mesures específiques per mitigar els efectes de la pertorbació del mercat causada per la guerra d’agressió de Rússia contra Ucraïna i els seus efectes en la cadena de subministrament dels productes de la pesca.
Els ajuts tindran en compte el consum mitjà de la flota catalana segons la modalitat pesquera i les dimensions de les embarcacions (GT) i els dies de pesca en el període indicat. Se subvencionaran entre 0,04 i 0,25 euros per litre de gasoil segons el mes. Es preveu que els ajuts es resolguin i es paguin abans d’acabar l’any.
Aquests ajuts estan cofinançats al 75% pel Fons Europeu Marítim i de la Pesca (FEMP) i el 25% a càrrec del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural (DACC).
Garantir la competitivitat del sector pesquer és una de les línies de l’Estratègia marítima de Catalunya, en el sentit de reforçar el sector pesquer com un dels puntals de l’Economia Blava del país.

Tags: ajudes, Catalunya, combustibles, convocatòria, fons europeus, Generalitat, guerra, pesca, pescadors, serveis, sobrecostos, societat, Ucraïna

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Notícia anterior
Els desnonaments a les comarques gironines pugen un 35% durant el segon trimestre i cada dia se’n fan quatre de mitjana
Notícia següent
Un 26% de verdures i hortalisses que es produeixen cada any a Catalunya es desaprofiten abans de comercialitzar-se

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes