El Departament d’Agricultura destina 282.600€ en ajuts als pescadors per les vedes

Catalunya.- La Direcció General de Pesca i Afers Marítims del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació destinarà 282.600€ d’euros al pagament dels ajuts a la paralització temporal de l’activitat pesquera, en les modalitats d’arrossegament, encerclament i palangre de superfície catalanes.

El Departament ha valorat les sol·licituds presentades i ha acordat l’aprovació de157 expedients de pescadors de les flotes d’arrossegament i encerclament d’arreu de Catalunya, 78 corresponents a la veda 2017-2018 i 79 corresponents a la veda 2018-2019. L’import que percebrà cada pescador correspon al doble del salari mínim interprofessional vigent en el moment de la convocatòria, 1.800,00€.
Els ajuts a la paralització temporal, convocats en el marc del Fons Europeu Marítim i de la Pesca (FEMP), estan destinats als les armadors/es i mariner/es del sector pesquer amb port base a Catalunya de les modalitats d’arrossegament i encerclament.
El percentatge de cofinançament és del 50% a càrrec del Fons Europeu Marítim i de la Pesca (FEMP) i 50% a càrrec del Ministeri d’Agricultura, Pesca, Alimentació i Medi Ambient (MAPAMA).
Garantir la competitivitat del sector pesquer és una de les prioritats de l’Estratègia Marítima de Catalunya, en el sentit de reforçar el sector pesquer com un dels puntals de l’economia blava del país.

 

Tags: ajudes, Departament d’Agricultura, pesca, pescador, societat, veda

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Notícia anterior
Mª Rosa Comas guanya el V Concurs de Microrelats de Dones de Santa Cristina
Notícia següent
El rebost d’en Llenas

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes