El Departament de Salut adverteix que més del 40% dels ingressats greus són gent jove

Barcelona.- Des del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya adverteixen de la preocupació que a dia  d’avui una mica més del 40% dels ingressats als hospitals del país a causa del Coronavirus són menors de 50 anys. Fonts del Departament expliquen que la ciutadania considera que, d’alguna manera, s’està fent el confinament per protegir ‘la gent gran’ cosa que fa que la franja dels joves (fins als 50 anys) s’estigui relaxant.
Les afirmacions les fan després que membres del Departament de Salut hagin estat reunits amb alguns caps d’urgències d’hospitals catalans; on sobretot des de Bellvitge els han explicat que estan obrint una planta al dia només amb pacients greus afectats pel Covid-19.
Bellvitge té la característica que (a banda d’Igualada) va rebre pacients des dels primers dies de la pandèmia  i per tant duu una certa avantatja en prevenir com serà el  futur immediat.
Tal com han explicat, tot i ser cert que, a priori, aquest 40% de gent jove ingressada i afectada greument sembla que tindrà una taxa de mortalitat baixa, si el sistema col·lapsa la situació pot canviar. Tal com han explicat, si comencen a tenir tants ingressats d’entre 20 i 50 anys el sistema s’acabarà col·lapsant abans del previst. Amb el greuge que això suposa ja que les malalties que provoquen insuficiències respiratòries són molt incòmodes i doloroses.
Des del Departament de Salut, tot i que reiteren que no volen fer alarmisme, afegeixen que els inquieta la relaxació que la franja jove i de mitjana edat pugui tenir amb les mesures de confinament, ja que podria acabar d’agreujar el problema que es presenta als propers dies.

#orgulldeserpremsacomarcal

Tags: #JoSocEmpordà, #orgulldeserpremsacomarcal, ACPC, confinament, coronavirus, Generalitat, pandèmia, Salut, virus
Notícia anterior
Poc trànsit i molta picaresca entre els conductors que intenten accedir a segones residències de la Costa Brava
Notícia següent
Portbou denuncia que Renfe ven bitllets cap a França amb la frontera tancada i deixa els passatgers “tirats” a l’estació

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes