• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer
Revista del
Baix Empordà
Empordà
Gastronòmic
  • Actualitat
    • Societat
    • Cultura
    • Salut
    • Patrimoni
    • Medi ambient
    • Gavarres
    • Esports
    • A peu pel Baix Empordà
    • A la vila del Peix Fregit
    • Serveis
  • Gastronomia
    • El rebost d’en Llenas
  • Agenda
  • La revista
  • Hemeroteca
  • Llibres
  • Qui som
  • Contacte

El dilluns 8 de març comencen les obres d’urbanització del carrer s’Adolitx de Sant Feliu

4 de Març de 2021

Sant Feliu de Guíxols.- Aquest proper dilluns 8 de març s’inicien les obres del carrer s’Adolitx de Sant Feliu de Guíxols.

El regidor d’Urbanisme, Josep Saballs, explica que aquesta és una actuació “esperada” ja que “una part importantíssima d’aquest carrer és una urbanització per primera vegada: no tenia enllumenat, recollida d’aigües pluvials, asfalt ni voreres. Era un camí de terra”. De fet, és el darrer carrer de la trama urbana de la ciutat sense urbanitzar.
L’actuació que es farà en aquest espai consisteix en “dignificar” aquest carrer amb la contribució dels propietaris: l’obra es cofinança amb els recursos públics de l’Ajuntament en un percentatge, que és del 70%, i en l’altre, el 30% restant, es fa amb els recursos econòmics dels propietaris. El cost de l’obra ronda els 600.000 euros, IVA inclòs.
Josep Saballs recorda que quan es van construir aquestes cases “hi havia l’obligació que els propietaris havien d’assumir-ne la urbanització, cadascú dins el seu percentatge i al que confrontava a la seva parcel.la, però per la raó que sigui, en aquell moment no es va portar a terme i tampoc es va exigir”.
Saballs comenta que des del Consistori es va voler “entrar en negociació amb els propietaris buscant la fórmula de poder fer-ho possible. En governs anteriors s’havia intentat, però sense buscar el consens, tirant-ho endavant d’una manera unilateral”.
Pel regidor, en aquesta nova etapa de reunions que es va engegar “hi va haver molta fluïdesa. Els propietaris venien a interessar-se més freqüentment i vam establir els acords d’allò que marca la llei sobre la manera de calcular aquestes contribucions”.
Les actuacions al sector inclouen l’enllumenat públic, asfaltat, clavegueram, recollida d’aigües pluvials i tot el que es refereix a les conduccions dels serveis: baixa tensió, gas i telefonia. La previsió de la durada de les feines ronda els 5 mesos, que és el càlcul que s’ha fet, comptant amb canvis puntuals que puguin sorgir degut a les afectacions climatològiques que puguin alterar lleugerament els temps d’execució.
Pel que fa a les diverses afectacions al sector, a Port Salvi quedarà restringida la circulació de vehicles des de la plaça Pau Casals fins a l’Institut Sant Elm, excepte per veïns i serveis. L’accés al carrer s’Adolitx també quedarà tallat a la intersecció amb l’avinguda Sant Elm.
A més, degut a la circulació de vehicles pesats i la necessitat de zones d’amuntegament de material per l’obra, s’eliminaran les zones d’aparcament davant de l’accés a l’institut. També es faran modificacions en els punts de recollida d’escombraries.

Arxivat com a: Baix Empordà, Serveis, Societat Etiquetat com a: Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols, millores, mobilitat, obres, Sant Feliu de Guíxols, serveis, societat, urbanisme, urbanització

Reader Interactions

Deixa un comentari Cancel·la les respostes

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Barra lateral primària

Revista del Baix Empordà i Empordà Gastronòmic és una publicació trimestral d’àmbit comarcal de difusió dels valors culturals i històrics del Baix Empordà: el seu patrimoni arquitectònic tan ric –especialment l’iber i el medieval–, els seus paisatges tan admirats –el mar i la muntanya–, així com també els seus personatge i oficis, l’art i la literatura, l’educació, el medi ambient o les tradicions.

#josocemporda
#joemplantoalemporda

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l'Empordà gratuïtament al teu correu

Segueix-nos

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

Catalunya News

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l'Empordà gratuïtament al teu correu

Footer

Facebook

Facebook Pagelike Widget

Instagram

"Papada a baixa temperatura amb pèsols a la brasa "Papada a baixa temperatura amb pèsols a la brasa i suc de rostit", la recepta de @tomasbrull (xef de @lacalataverna de #palamos) que trobareu al número 18 de l'Empordà Gastronòmic, "Cuina d'aprofitament", ja a la venda #gastronomia #receptes #cuina #cuinacatalana #cuinatradicional #palamos #baixemporda #costabrava #empordà #menjardecollons
Imatge antiga de l'església de @santacristina_aj, Imatge antiga de l'església de @santacristina_aj, quan el cementiri de la població estava adherit als murs est i sud del temple, una de les fotografies que il·lustren l'article "Revolucions cristinenques" de @gloriajaraalberti, que trobareu al número 72 de la @rbaixemporda, "Temps de revoltes", ja a la venda #tempsderevoltes #santacristinadaro #valldaro #historia #cultura #patrimoni #baixemporda #costabrava #premsacomarcal #fotosantigues #imatgesantigues #queboniceslempordà
Magnífiques vistes de l'Alt Empordà des del Puig Magnífiques vistes de l'Alt Empordà des del Puig Segalar, a mig camí entre #albons, #garrigoles i #viladamat. Fotografia de @gem_pinet #altempordà #baixemporda #puigsegalar #mirador #vistes #paisatge #paisatgesdecataluya #estepablanca #natura #costaempordanesa #costabrava #primavera #queboniceslempordà
"Els peixos de baix cost a la cuina actual. Donar "Els peixos de baix cost a la cuina actual. Donar valor als productes del mar, objectiu de l'Espai del Peix" és l'article del @museudelapesca de l'@ajuntamentdepalamos que trobareu al número 18 de l'Empordà Gastronòmic, "Cuina d'aprofitament", ja a la venda #gastronomia #empordagastronomic #cuinadelpeix #cuinamarinera #peix #pesca #pescadors #espaidelpeix #museudelapesca #palamos #baixemporda #costabrava #empordà #premsacomarcal #cuinadaprofitament #cuinaderesistencia
L'antiga rajoleria del Brugà de #palafrugell, una L'antiga rajoleria del Brugà de #palafrugell, una de les imatges que il·lustren l'article "Can Frigolet del Brugà" de Ramir Lacasa, que trobareu al número 72 de la @rbaixemporda, , "Temps de revoltes", ja a la venda #tempsderevoltes #historia #cultura #patrimoni #baixemporda #rajoleria #costabrava #premsacomarcal #raconsemporda #raconscomarquesgironines #raconscostabrava
Primavera al #baixemporda: vista de la Barraca del Primavera al #baixemporda: vista de la Barraca dels pastors, l'@ermitadesantacaterina i el Castell del Montgrí des del Coll de les Sorres #massisdelmontgri #torroellademontgri #valldesantacaterina #parcnaturaldelmontgrí #natura #paisatge #patrimoninatural #patrimonicultural #pedraseca #espaismedievalsemporda #primavera #baixemporda #costabrava #queboniceslempordà #raconsemporda #raconscomarquesgironines #paisatgesdecataluya
Fattoush, Sopa d'All, Arròs al forn, Hachis Parme Fattoush, Sopa d'All, Arròs al forn, Hachis Parmentier... @fabregajaume ens porta les millores receptes de "Cuina d'aprofitament" a l'article "La cuina d'allò que sobra", que trobareu al número 18 de l'Empordà Gastronòmic, ja a la venda #empordagastronomic #cuinaderesistencia #cuinadaprofitament #cuinatradicional #cuinacatalana #cuinafrancesa #cuinaoriental #gastronomia #menjardecollons #premsacomarcal
Gravat d'A. Jacob publicat a Le Monde Illustré el Gravat d'A. Jacob publicat a Le Monde Illustré el 30 d’octubre de 1869, una de les imatges que il·lustren l'article "El foc de la Bisbal" de Montse Sais i Sabater (Membre de la Comissió del 6 d'octubre de 1869), que trobareu al número 72 de la , "Temps de revoltes", ja a la venda #labisbaldempordà #focdelabisbal #seglexix #1869 #historia #tempsderevoltes #baixemporda
Magnífic menú del dia avui al Restaurant @larcad Magnífic menú del dia avui al Restaurant @larcadapalamos, que enguany celebra el seu cinquè aniversari. Per molts anys! #palamos #gastronomia #cuinaiterritori #cuinatradicional #cuinamarinera #baixemporda #costabrava #empordagastronomic #cigronsambbacallà #suquetderap #pastadefull #menjardecollons #foodporn #premsacomarcal
El col·legi dels Germans de la Doctrina Cristina El col·legi dels Germans de la Doctrina Cristina va ser cremat durant la Setmana Tràgica a #palamos l'any 1909. Fotografia d'Angel Toldrà Viazo (Col. M. Cervera Roura, SAMP) que il·lustra l'article "La Setmana Tràgica a Palamós: una cronologia dels fets" de @gabrielmartinroig, que trobareu al número 72 de la @rbaixemporda, "Temps de revoltes", ja a la venda #historia #setmanatràgica #1909 #baixemporda #tempsderevoltes #cultura #historia #patrimoni #imatgesantigues #edificisemblemàtics #premsacomarcal
"Quan comprem filets de pit de pollastre ja estem "Quan comprem filets de pit de pollastre ja estem desaprofitant la seva carcanada per fer una sopa". Entrevistem l'activista de la cuina tradicional Abraham Simon-Ferré (@abrahamsimon7932), protagonista també de la portada del número 18 d'Empordà Gastronòmic, "Cuina d'aprofitament", ja a la venda #empordagastronomic #cuinatradicional #cuinadaprofitament #cuinaderesistencia #gastronomia #malbaratamentalimentari #cuina #cuinacatalana #cuinacat #cuinadetemporada #menjardecollons #premsacomarcal #empordà #costabrava
#pedresvenerables a #castelldaro de @platjaroturis #pedresvenerables a #castelldaro de @platjaroturisme #creudeterme #patrimoni #patrimonicultural #platjadaro #baixemporda #costabrava #historia #cultura #costaempordanesa #costabrava #queboniceslempordà
Racons màgics del #baixemporda: La Font d'en Masc Racons màgics del #baixemporda: La Font d'en Mascort a @visitpalafrugell ha recuperat bona part del seu antic esplendor gràcies a les feines de recuperació i neteja iniciades per l'@agrupacioexcursiopalafrugell. Molt bona feina! #palafrugell #patrimoni #patrimoninatural #patrimonicultural #fonts #aigua #recuperacio #historia #empordà #empordanet #costaempordanesa #costabrava #queboniceslempordà #paisatgesdecataluya
Ja són a impremta els nous números de @rbaixempo Ja són a impremta els nous números de @rbaixemporda i Empordà Gastronòmic, "Temps de revoltes" i "Cuina d'aprofitament". A partir de la setmana que ve els trobareu a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda #premsacomarcal #tempsderevoltes #historia #cultura #patrimoni #cuinadaprofitament #gastronomia #cuinatradicional #receptes #costaempordanesa #empordagastronomic #empordà #costabrava
El rebost d'en Llenas #miquelllenas #gastronomia # El rebost d'en Llenas #miquelllenas #gastronomia #cuina #hostaleria #hostaleriasegura #volemtreballar #volemobrir #premsacomarcal
Camí de l'ermita de Santa Maria de Fenals des del Camí de l'ermita de Santa Maria de Fenals des del Mas Ros a @platjaroturisme #camins #patrimoni #patrimonicultural #Gavarres #baixemporda #artromanic #artmedieval #espaismedievalsemporda #raconscomarquesgironines #paisatgesdecataluya #paisatge #hivern #passejades #baixemporda #costabrava #costaempordanesa #castellplatjadaro #queboniceslempordà
Magnífica sortida #TastDePaisatge aquest matí a Magnífica sortida #TastDePaisatge aquest matí a @visitpals amb la xef @iolandabustos, amb un sensacional vermut amb aperitius silvestres per acabar. Una experiència molt recomanable! #iolandabustos #tastdepaisatge #flors #floracatalana #herbesaromatiques #cuinarambflors #gastronomia #cuina #aperitiussilvestres #menjardecollons #natura #sortidesguiades #pals #platjadepals #baixemporda #costabrava #empordanet
Fideuà negra a la brasa amb canana i pop, un dels Fideuà negra a la brasa amb canana i pop, un dels plats brutals de "Lo ranxo del migdia" de @lacalataverna de #palamos #gastronomia #cuinamarinera #cuinamarimuntanya #menjardecollons #menjarbé #fideua #fideus #baixemporda #costaempordanesa #costabrava #incostabrava
Racons màgics del #baixemporda: Mirador de la Cre Racons màgics del #baixemporda: Mirador de la Creu del Castellar a @calongesantantoni #calongeisantantoni #calonge #mirador #paisatge #febrer #costaempordanesa #costabrava #patrimoni #patrimonicultural #patrimoninatural #raconscomarquesgironines #raconsemporda #vistes #paisatgesdecataluya #queboniceslempordà #incostabrava
Primera collita de la temporada #esparrecs #esparr Primera collita de la temporada #esparrecs #esparrecsdemarge #natura #delboscalplat #gastronomia #cuina #palamos #capgros #baixemporda #costabrava #empordanet #menjardecollons

Twitter

A Twitter List by jordimolins

Revista del Baix Empordà i Empordà Gastronòmic
Tel. 646554923 · redaccio@revistabaixemporda.cat · www.revistabaixemporda.cat · www.empordagastronomic.cat
BAIX EMPORDÀ

Utilitzem galetes (cookies) per poder oferir la millor experiència al nostre web. Si hi continua navegant assumim que hi està d'acord.AcceptarPolítica de privadesa