El doctor Guirado explica a Santa Cristina el perquè no tothom pot ser músic

Glòria Jara i Albertí

Santa Cristina d’Aro.- Mentre a l’Espai Ridaura tenia lloc el programa “Diva” a càrrec de la mezzosoprano Georgina Reyner i del pianista Luis González, a la sala d’exposicions “la Caixa”  més de 40 persones varen acudir a la conferència que parlava del talent musical.

Després de “La màgia del talent que tots tenim” que el Doctor Àngel Guirado Serrat va realitzar el 29 de febrer de 2020, a Santa Cristina a través dels Amics de La Casa Màgica, el passat 28 de maig va tornar a ser present a les activitats culturals de l’entitat amb la conferència “La màgia del cervell musical”.
El Doctor en psicologia i expert en superdotació i talents, professor de la UOC i director de l’Observatori de les altes capacitats UNED, va iniciar la conferència demostrant que cada cervell actua diferent tot i tenir, tots els humans, la mateixa morfologia. I és que el so és el primer sentit que les persones adquirim, concretament al sisè mes de l’embaràs. Tot i ser un sentit innat, l’experiència que tingui cadascú en els primers anys de vida és essencial per determinar si en el transcurs de la seva vida podrà esdevenir músic o no.
Davant de la pregunta “Tots podem ser músics?” el Doctor Àngel Guirado va desvetllar la màgia dels músics, és a dir, la possessió d’una genètica que ajudada per una part ambiental i educativa poden esdevenir músics. O sigui, tota persona amb intel·ligència musical posseeix coneixements musicals, presenta interessos musicals i té experiències musicals.
Tal com el Doctor Àngel Guirado va demostrar a la conferència la música és un llenguatge universal i a la vegada la disciplina artística que activa tot el cervell. La música fa reviure sentiments, records… i fins i tot convida a la relaxació, al benestar, etc. Cada tipus de música fomenta uns aprenentatges concrets i aporta infinitat de beneficis, entre altres, el terapèutics especialment a les persones amb espectre autista (TEA) i amb dèficit d’atenció i hiperactivitat (TDAH).

Una part de la conferència es va centrar en el talent musical, concretament amb la trajectòria artística de Pau Llensa. Un jove de la Vall d’Aro que va viure els seus primers anys de vida envoltat de música fins a tal punt que amb tan sols 4 anys ja tocava el violí. Als 7 anys va començar a cantar i va deixar el violí per centrar-se en el piano. Tal com va explicar públicament el mateix Pau Llensa és superior el gust que té per la música que l’esforç i la dedicació que hi ha d’esmerçar. En el transcurs de la conferència el Doctor Àngel Guirado va mostrar, a través de vídeos, l’evolució de la veu de Pau Llensa. Seguidament el jove Pau Llensa va donar a conèixer al públic el seu talent musical interpretant, entre altres, una de les composicions de jazz que ha escrit i “Rosó”. Nombroses varen ser les famílies que varen enregistrar la seva veu als seus telèfons mòbils en veure el gran potencial que té.
La conferència “La màgia del cervell musical” es va realitzar amb la col·laboració de l’Ajuntament de Santa Cristina d’Aro, “la Caixa”, Skäl Internacional de Girona, els Serveis Territorials de Girona del departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i La Casa Màgica –col·lecció Xevi.

Tags: amics de la casa màgica, conferència, cultura, música, psicologia, Santa Cristina d'Aro, societat, talent

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Notícia anterior
Fira i festa de les Labors 2022 de Verges
Notícia següent
L’Ajuntament fa balanç del primer any d’execució del Pla de Sostenibilitat Turística de Torroella i l’Estartit

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes